Békés megyei hírek
Vasárnap 18.00 óra körül összecsúszott három személygépjármű a békéscsabai Corvin utca/Lencsési út-Ilosvai utca találkozásánál.
A házuk udvarán, egy vízzel teli aknába esett és elhunyt egy 18 hónapos kisfiú. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.
Az Orosházi Rendőrkapitányság tegnap, 14 óra 30 perckor szabálysértési őrizetbe vett egy nagyéri és egy makói férfit, akik egy orosházi áruházból műszaki cikkeket loptak.
Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök tegnap, 15 óra 45 perc körül, Békéscsabán, a Vörösmarty utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett pozitív értéket az alkoholszonda.
2018 októberében több mint 1.000 tanuló látogatott el valamely Békés megyei bíróságra, mely jól mutatja a bírósági programok népszerűségét. Az októberi rendezvények között a hosszú évekre visszanyúló hagyományoknak megfelelően az Igazságszolgáltatás Európai Napja állt a középpontban, amikor is összesen 1.014 diák kereste fel bíróságainkat. A programban valamennyi járásbíróság, a Gyulai Törvényszék és a Gyulai Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság mellett a Gyulai Törvényszék Cégbírósága is aktívan részt vett.
Öt fiatal színművész, köztük Gubik Petra vehette át a 2018-as Junior Príma Díjat színház- és filmművészet kategóriában október 16-án a budapesti Nemzeti Színházban. A Békéscsabai Jókai Színház felfedezettje, a Színitanház egykori diákja, az Operettszínház tagja máig hálás azoknak, akik a pályán elindították. (Niedzielsky Katalin interjúja)
Kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a NAV-nál jövőre a vállalkozások. Az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, ők továbbra is az ügyfélkaput, új nevén a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó (KÜNY, köznyelven ügyfélkapus) tárhelyet használhatják.
Újkígyóson, Mezőberényben és Békéscsabán helyszíneltek a rendőrök.
A közelmúltban, már nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Kádár Ferenc Országos Népzene és Néptáncverseny a Dévaványai Folkműhely Egyesület és Dévaványa Város Önkormányzata szervezésében. A verseny névadója a város szülöttje Kádár Ferenc, aki mestere volt a furulya faragásának, valamint egyedülálló hibátlansággal játszott nádsípon. Ennek tökéletes megszólaltatásáért 1958-ban elsők között kapta meg a Népművészet Mestere címet.
Jávor Péter, a csabapolo.hu munkatárásnak a cikkéből többek között az is kiderül, hogy miért null-null minden baby pólómeccs végeredménye. (Felvételeink a közelmúltban lezajlott szentesi meccsek pillanatait ábrázolják. Ott is jártunk.) Íme:
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »