Békés megyei hírek
Biharugrán ritkán fordul meg annyi vendég, mint ahányan szombaton eljöttek, hogy részt vegyenek a VII. Bihari Táj Napján. Az érkezőket zöldellő táj, színes madárvilág, régi korokat megidéző népi játszótér és finom ételek várták. Traktorral barangolhatták be az ugrai halastavakat, pallón haladva ismerhették meg a mocsárvilág rejtelmeit.
Megvan. Eldőlt. A zsűri kiválasztotta a Central European Beer Awards 2019 legjobb söreit mind a házi főzésű, mind a kisüzemi kategóriákban pénteken a Panoráma étteremben, Békéscsabán. (Kincses Zoltán írása)
Minden évben eszközadománnyal segíti az egyenruhások munkáját Orosháza Város Önkormányzata.
A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány közbiztonsági nyílt napot tartott Mezőhegyesen. A rendezvényen közel 400 iskolás és óvodás vett részt.
Szombaton rendezték meg Biharugrán a VII. Bihari Táj Napját. Az eseményre sok százan voltak kíváncsiak.
Napjaink információs és kommunikációs forradalma, az élményszerzés színtereinek átalakulása, jelentős kibővülése egy olyan versenyhelyzetet teremtett, amelyben a múzeumi, kulturális kínálat csak egy élményígéret a sok választási alternatíva közül. Míg egy kalandpark vagy élményfürdő meglátogatása a felhőtlen rekreációról szól, addig a rekreáció ígérete mellett egy muzeális intézmény olyan plusz tartalmakat nyújt, amit másutt nem lehet megtalálni: identitásképző szerepe van, a múzeumi tér egyszerre kínálja a rekreáció és az identitás ígéretét.
Két ház udvaráról lopott egy 17 éves fiatal Dobozon. Az egyik helyről három anyajuhot, a másik udvarból egy elektromos kerékpárt vitt el. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.
Immár 17. alkalommal rendezték meg Hatvanban a Nemzetek Kupája nemzetközi ITF Taekwondo Bajnokságot. 8 ország 280 versenyzője harcolt a díszes serlegekért.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Békés megyei munkatársai olyan autószerelő műhelyre bukkantak, ahol feketén dolgozó autószerelőt, illegális diagnosztikai eszközt és szoftvert találtak.
Békés megyében 2005 óta működik a Zebra Akadémia program. A 2018/2019-es tanévben 10 iskolában tartottak közlekedésbiztonsági témájú foglalkozásokat a rendőrök. A gyermekek a napokban adnak számot tudásukról.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft