Békés megyei hírek
Az öt évvel ezelõtt elhunyt Fischer Ernõ festõmûvészre emlékeztek Szegeden.
A jövõ év elsõ félévében kiírják a pályázatokat egyes térségi vasúti pályahálózatok mûködtetésére - jelentette ki Felsmann Balázs, a közlekedési tárca szakállamtitkára Makón.
Komoly mozgások tapasztalhatók a megyei rádiós piacon. Egyéves múltra tekint vissza a Békefi István nevével fémjelzett Programmédia Kft. együttmûködése a Juventus Rádióval. A békéscsabai, gyulai, orosházi, szarvasi,szeghalmi, mezõkovácsházi és hódmezõvásáhelyi frekvenciákat üzemeltetõ Programmédia Kft. vezetõjét azért kértük interjúra, hogy összegzést készíthessünk: honnan hova jutott a Juventus Rádió Békésben, mennyire rendezték át a piacot, és milyen terveket fogalmaztak meg 2008-ra.
Átadták kedden Sarkadon a BIO-MA Magyarország Zrt. 1,7 milliárd forintos beruházásban felépült olajprés üzemét, amely a tervek szerint napi 180 tonna repce, illetve napraforgó feldolgozására lesz képes.
Czeglédiné dr. Gurzó Mária, a gyulai Nicolae Bãlcescu Román Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója kedd délben ünnepélyes körülmények között Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktõl vette át az Országházban a Magyarországi Kisebbségekért Díjat.
A tervek szerint 2008-ban elkezdõdhet a Szegedet a nagylaki határátkelõhellyel összekötõ M43-as autópálya építése, az uniós támogatással megvalósuló beruházás során az út szakaszolva, de teljes mûszaki tartalommal, kétszer két sávval készülhet el - jelentette ki Felsmann Balázs, a gazdasági tárca szakállamtitkára kedden Makón.
Fának ütközött autójával és életét vesztette egy 58 éves mórahalmi férfi Csongrád megyében az E75-ös úton - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.
Nem volt nehéz dolga annak a tolvajnak, aki hétfõ délelõtt Békéscsabán egy nyitva felejtett autóból lopott el egy autóstáskát. Gazdag zsákmánnyal távozott.
../img_cikk/_150_reneszansz_karneval_jpg.jpgA gyulai Fidesz megvonná a város anyagi támogatását a Reneszánsz Karneváltól, önálló költségvetési koncepciót készít és az egészségbiztosításról szóló voksolás után Gyurcsány Ferenc leghûségesebb fegyverhordozójának nevezte a többség véleményét figyelmen kívül hagyó Perjési Klárát. A megszólított elmondta, mandátuma négy évre szól, másrészt visszautasítja az érzelmi politizálást, és jelezte, a Reneszánsz Karnevál sok pénzt hoz a városnak.
Az év elsõ tizenegy hónapjában 2006-hoz képest idõarányosan 15 százalékkal, 397 milliárd forintra nõtt a kiemelt adónemekben beszedett adók nettó összege Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében - tájékoztatta Tamásné Czinege Csilla, az APEH regionális igazgatója az MTI-t.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen akciós terméket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 879 Ft értékben!

akciós terméket a holvegyekital.hu-tól!

Ital