Békés megyei hírek
Holnap este 6 órától várhatóan péntek délig tart majd a vágánykarbantartás a Kereskedõ közi csomópontnál. A munkálatok ideje alatt az érintett szakaszon módosul a menetrend és a forgalmi rend is.
Elsõ alkalommal ad otthon a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium a Kutató Diákok Országos Szövetsége regionális konferenciájának a hétvégén, ahol a Dél-Alföld és a Dél-Dunántúl legjobb diákjainak elõadásai hangzanak el. A rendezvény nem jöhetett volna létre a Szerencsejáték Zrt. támogatása nélkül.
A korábban jelentõs vihart kavart orosházi TESCO-telkek ügyében született feljelentést az ügyészség nyomozásra átadta a rendõrségnek - tudta meg a Hír6.
Az elsõ tárgyalási napon a vádirat hiányosságaira hivatkozva az Orosházi Városi Bíróság hat hónapra felfüggesztette azt a büntetõpert, amelyet Ferenczi László egykori gyulai kistérségi menedzser ellen indítottak különleges személyes adattal való visszaélés miatt. Nem másról, mint a tavalyi parlamenti választások elõtt kitört és nagy visszhangot kiváltó gyulai adatbázisbotrányról van szó.
Négyen sérültek abban a balesetben, amely tegnap a késõ délutáni órákban történt Telekgerendás és Csorvás között a 47-es számú fõúton.
A Szegedi és a Veronai Tudományegyetem közös kiadásban megjelent Dante Alighieri Színjátékának hasonmás kiadása. A kiadás két kötetbõl áll: az egyik a kódex magas színvonalú digitális technikával elõállított, az eredetivel mindenben pontosan megegyezõ másolat, a másik egy tanulmánykötet. A kiadványokat csütörtök délután mutatják be a nagyközönségnek.
Vasárnap és kedden is határsértõket fogtak a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Mindkét alkalommal állampolgári bejelentések után indultak a határõrök az illegális határátlépõk felkutatására.
Költözik az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár. Ez a tény önmagában nem új keletû az olvasók számára, hiszen az elmúlt napokban több helyen is hallani, olvasni lehetett az errõl szóló híradásokat. A Hír6 azonban kíváncsi volt a költözés hátterére is. Hónapokkal korábban is szó volt róla, hogy az intézmény a jelenlegi, Dózsa György utcai épületbõl átteszi székhelyét a felújított mûvelõdési házba, ám akkor ez elmaradt. Azonban október utolsó napjaiban kiderült, hogy a költözés nem várat tovább magára. Mindezek hátterérõl kérdeztük Hotoránné Fekete Gabriellát, a könyvtár igazgatónõjét.
Országos akció részeként kedd délelõtt kisgazda aktivisták – a Fidesz-MPSZ támogatásával – a legnagyobb ellenzéki párt népszavazási kezdeményezésének támogatására aláírásokat gyûjtött Gyulán, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház szakrendelõje elõtt.
November 8-án, csütörtökön 19 órakor a legendás énekesnõ, Koncz Zsuzsa ad koncertet a hódmezõvásárhelyi Petõfi Sándor Mûvelõdési Központban. A mûvésznõ múlt hét pénteken indult országos koncertkörútra. Koncz Zsuzsa õszi turnéjának harmadik állomása Hódmezõvásárhely.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!

Egészség
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital