Békés megyei hírek
Pogány Judit nagysikerû egyszemélyes dráma elõadását követõen hamarosan újabb, különleges színházi produkciót láthat a REÖK közönsége, ezúttal a formabontó, merész elõadásairól ismert Krétakör tolmácsolásában.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) folytatni kívánja a vasút-átalakítási tervét, amely egyebek mellett újabb szárnyvonalak megszüntetését irányozza elõ. A megyét mindez igen közelrõl érinti.
A Fidelitas Békés megyei választmánya október 6-án tartotta soros ülését Békéscsabán. Ezen a tanácskozáson döntés született a Békés Megyei Önkormányzati Klub megalakításáról. Hogy ez pontosan mit takar, arról a klub és a megyei választmány elnökét, orosházi önkormányzati képviselõt, Csizmadia Gergelyt kérdezte a Hír6.
Szótárnap címmel kiállítással és vásárral egybekötött szakmai rendezvényt tartanak szerdán Budapesten, csütörtökön pedig Szegeden.
2008-ban kezdõdik Szegeden az Árkád Üzletház építése és a tervek szerint 2010-re állni fog az épület. Ma még csak a homlokzat kialakítására kiírt pályázat gyõzteseit mutatta be Cristoph Augustin, a fejlesztõ ECE Budapest Kft. ügyvezetõ igazgatója. A legjobb pályázatot a Szántó és Mikó Építészek Kft. nyújtotta be.
Békéscsabán is módosítottak a munkarenden a megyei jogú város polgármesteri hivatalában. Eszerint október 20-án, szombaton dolgoznak a közszolgák, helyette október 22-én tart zárva a hivatal.

Kábítószerrel való visszaélés alapos gyanújával négy embert vettek õrizetbe a rendõrök Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, és Siófokon. Az elfogottak között van két élvonalbeli labdarúgó: az egyik a Siófok, a másik a Nyíregyháza futballistája. Két Békéscsabáról indult futballistáról van szó.
Az Európai Vízilabda Szövetség hétfõn este Malagában elkészítette a LEN-Kupa második selejtezõkörének a csoportbeosztását. A Szeged Beton VE együttese Horvátországban a házigazda Sibenikkel, a portugál Amadorával és a szerb WPC Beograddal játszik majd.
A Móra Ferenc Múzeum régészei egy háromszáz négyzetméteres elkerített területen megkezdték a szegedi Dóm tér jövendõbeli fejlesztését megelõzõ ásatás munkálatait. Az elkerített területen belül egy 5X5 méteres szelvényt alakítanak ki; az ásatás célja, hogy pontosítani lehessen az egykori Dömötör-templom helyét.
– Szó nincs arról, hogy ez már az országgyûlési kampány része volna. Egy szakmai program mentén fogunk össze a kisgazdákkal, mert azt valljuk: csak a turizmusra alapozva nem lehet Gyulát új fejlõdési pályára állítani – mondta a Hír6 kérdésére keddi fürdõvárosi sajtótájékoztatóján Gajda Róbert, a Fidesz-MPSZ választókerületi elnöke.
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bacho keretesfűrészt!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bacho keretesfűrészt!

Szerszám
Nyerjen a Békéscsabai Borhálótól!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Békéscsabai Borhálótól!

Étel ital