Békés megyei hírek
Tudják Önök, hogy Békés megye 388 ezer lakosából már csak alig 100 ezer él nagyközségben és községben? Fel tudnák hiánytalanul fejbõl sorolni mind a tizenkilenc városunkat, hogy ne hagyják ki a legifjabbat, Körösladányt sem? Tudják, hogy jelenleg nyolc Békés megyei nagyközség és község áll a várossá válás nem is annyira képletes kapujában? Tudják, hogy Magyarországon kettõ híján 300 város van? Mi a csábító a várossá válásban? Van-e különbség város és város között? Ma a Békés megyében lakók 73 százaléka városokban él, mindez megfelel a fejlettségünknek? Egyáltalán, mi zajlik itt várossá válás címszó alatt? Ennek nézett utána a Hír6.
Valódi kosárlabda ünnep volt vasárnap Békéscsabán, ahol közel száz csapat mérte össze erejét tizenöt kategóriában. Ki mûveli jobban az utcai kosárlabdát: ez volt a kérdés.
Képgaléria
A szarvasi születésû, de Szegeden élõ, és Magyarország, valamint a világ számos nagyvárosában már bemutatkozott Hegedûs Tünde festõ- és képzõmûvész tárlata nyílt meg vasárnap délután a Gyula és Békéscsaba között található Czene-tanyán.
A felejtést és az emlékezést állította rövid beszéde középpontjába Gál Dániel, az Országos Rabbiképzõ Egyetem hallgatója vasárnap délben Gyulán, az izraelita temetõben, ahol az 1944-es deportálásra emlékeztek. Az eseményen részt vett és énekelt Fekete László, a budapesti Dohány utcai zsinagóga fõkántora.
Egy orosházi és egy békésszentandrási motoros balesetrõl adott hírt a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje, emellett gépalkatrészek tûntek el Mezõberényben, Gyulán pedig egy hétvégi házat törtek fel.
Két törvénysértés megszüntetése miatt hívták össze Gyulára, június 30-ára az Országos Román Önkormányzat ülését. Ha kivonulással tarkítva is, de a törvényességi észrevételt elfogadta a testület. Utána olyan vita robbant ki a tagok között, hogy botrányba fulladt az ülés. A Hír6 ott volt.
Újkígyóson egy súlyos sérüléssel járó baleset borzolta a kedélyeket pénteken, Szarvason egy biciklis és egy autó ütközött össze, míg Orosházán egy férfi esett le a lovas kocsiról – tudtuk meg a megyei rendõr-fõkapitányság sajtósától.
Nagysikerû koncertet adott pénteken a Városházi Estéken a Pribojszki Mátyás Band a szlovákiai Peter Lipával közösen. Képgaléria!
(Fotó: Such Tamás)
A hazai könnyûzenei élet színvonala katasztrofális, egy magamfajta muzsikus nem is tud kizárólag a zenélésbõl megélni. Mégis nagyon sok élmény, közöttük nagyon sok jó élmény ért az elmúlt idõszakban − vallotta magáról Pribojszki Mátyás szájharmonikás, énekes, akinek pályája Békéscsabáról indult. A jelenleg Budapesten élõ mûvész rendszeresen jár Békéscsabára koncertezni. Szombaton a Városházi Estéken lépett fel együttesével és a Peter Lipával. Megint ízelítõt kaptunk a valódi zenébõl. Szükségünk is van rá.
A megújult belvároson keresztül vezetett a színpompás kavalkád útja egészen az ódon téglavár tövéig. Több száz résztvevõ felvonulásával ünnepélyesen is kezdetét vette a VIII. Körös-völgyi Sokadalom, ami egyszersmind nyitó akkordja a Gyulai Várszínház 44. évadának. Képgaléria!
Nyerjen kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!

Szolgáltatás
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!
Nyerjen! 3.600 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!

Ajándék