Békés megyei hírek
Újságíró régen írt már le ilyet: Békésben olajozottan mûködik a parlagfû feltérképezése, az ingatlanok fertõzöttségének felmérése, a földhasználók beazonosítása, az ez alapján készített jegyzõkönyvek eljuttatása a növény- és talajvédelmi igazgatóságokhoz, ahol végül intézkednek. Az adónk 1 százalékából becsorgó pénzek felhasználása persze okosabban is folyhatna, erre jó ötletekkel szolgált Molnár Ferenc, a Békés Megyei Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese.
Új szolgáltatással bõvült a hír6.hu portálja. Ez az Aukciósház, ahol regisztráció után bárki kedvére kereshet, és eladásra felkínálhatja portékáit. Az internet nyújtotta kényelemben, egy helyben ülve licitálhat a felkínált árukra, és minden veszõdség és költségek nélkül értékesítheti szükségtelenné vált ingóságait. Látogassa meg Aukciósházunkat, böngésszen, licitáljon.
Soha olyan rangos kerékpáros versenyt nem rendeztek Magyarországon, mint amilyennek pénteken ad otthon Békés megye kilenc települése, közöttük Békéscsaba − hangzott el szerdán a megyeszékhelyen az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.
Lehet, hogy csak 3,5 méter hosszú, lehet, hogy csak egyliteres a motorja, és lehet – bár ez fáj majd –, hogy nem lehet lehúzni a hátsó ablakait, de a Citigo keményen odateszi magát, amikor bizonyítania kell: ma valószínűleg ő a legjobb mini.
Áramlanak a költségvetési pénzek a Magyar Nemzethez hirdetési bevételek formájában, igaz, nem akkora nagyságrendben, mint az Orbán-kormány alatt, amikor az állami cégek, minisztériumok hirdetési kedvét még egy radikális tarifaemelés sem törte le. A lap legnagyobb állami hirdetõi között találjuk a MEH-et és a GKM-et is, melyeket éppen a héten vádolt meg az újság felelõtlen gazdálkodással – írja a Hírszerzõ.
Gyulán is sorban állnak a szülõk, hogy gyermekeik bölcsõdébe járhassanak. Mint köztudomású, az elmúlt években mind Békés megyében, mind az országban súlyos gond, hogy a bölcsõdei férõhelyek száma alatta marad az igényeknek. Ezért a békési fürdõvárosban léptek.
Az elõttünk álló hétvégén, augusztus 4-én és 5-én ötödik alkalommal rendezik meg a Regionális Simonyi Napokat, ami ezúttal egybeesik Simonyifalva megalapításának 125. évfordulójával – adja hírül a Nyugati Jelen. Simonyifalván született Gyula díszpolgára, a József Attila-díjas költõ, Simonyi Imre.
A Csaba Rádió internetes portálján jelent meg a hír: „A Békés megyei olvasók kezébe is mérsékelten jobboldali, polgári és nemzeti elkötelezettségû újságot szeretnénk adni – nyilatkozta Gazsó L. Ferenc, a Magyar Hírlap fõszerkesztõje.
Vannak erõs emberek, akik a gyengébbet pusztítják. Így tett egy férfi is egy kiskutyával. Van, aki nem vásárolni, hanem törni-zúzni megy be a boltba. És akad, aki nem az ajtón, hanem a tetõn át teszi ugyanezt. A színesfém-tolvajok most egy szivattyútelepet látogattak meg - tudta meg a Hír6 a rendõrség sajtóreferensétõl.
Ha jó idõ van, megszaporodnak a motoros balesetek. Így volt ez tegnap is Békés megyében. De szezonja van a kerékpáros-autós küzdelemnek is, amit bizonyít a megyei rendõr-fõkapitányság keddi napról szóló összefoglalója.
Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!

Étel ital
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bacho szerszámkészletet!
Nyerjen! 9.700 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bacho szerszámkészletet!

Szerszám
Nyerjen vacsorát a Várkonyi Bisztrótól!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

vacsorát a Várkonyi Bisztrótól!

Étel ital