Békés megyei hírek
A Nemzeti Kulturális Alap színházi kollégiumának kedden nyilvánosságra került döntései szerint a Békés Megyei Jókai Színház, évek óta egyedülálló módon négy pályázatára is támogatást nyert – tájékoztatta hírportálunkat Józsa Mihály, a teátrum mûvészeti titkára.
Mintegy 24 óra alatt kézre került az az elkövetõ, aki Békésen egy kéthétig a tulajdonosa által nem lakott házba jogosulatlanul bejutva egymilliós nagyságrendben forintot és eurót vitt el – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóreferense.
A hétvégi tatabányai Országos Egyéni Serdülõ Országos Bajnokságon, valamint ugyanekkor a szlovéniai Mariborban versenyeznek a Békéscsabai Atlétikai Club versenyezõi, emellett a csabaiak elõkelõ helyen szerepelnek a legfrissebb egyesületi rangsorban is – tájékoztatta hírportálunkat Czeglédi Katalin és Tóth Sándor.
A rendõrség nagy erõkkel keresi Patócs Istvánné mezõgyáni lakost, aki kedden 17.00 óra körüli idõben lakásáról a közeli buszmegállóba kísérte rokonát, azonban onnan nem tért haza, azóta tartózkodási helye ismeretlen.
Két esetben is érkezett bejelentés gázolajlopásról az elmúlt 24 órában a rendõrséghez, az egyik a békéscsabai OBI áruháznál, a másik Szarvason történt. Orosházán egy boltból péksüteményeket, Dévaványán egy vendéglátóhely a játékgépeket feltörve pénzt, míg Szeghalmon egy cégbõl több millió forintot loptak el – összegezhetõ a keddi nap bûnügyi szempontból Békésben.
Egy súlyos és két könnyû sérüléssel járt az a baleset, amely kedd délután történt Mezõberény belvárosában, egy személyautó és egy mezõgazdasági vontató ütközött, egy gyulai baleset nem járt sérüléssel – tájékoztatta hírportálunkat a megyei rendõr-fõkapitányság.
Lassan felsorolni is nehéz azokat a díjakat, melyeket Rúzsa Magdi gyûjtött be az elmúlt idõszakban. A vajdasági lány a Megasztár harmadik évadjának nyerteseként robbant be a hazai zenei életbe, és azóta is tartósan fenn jár csillaga. Európa pedig az Eurovíziós dalfesztiválon ismerhette meg a nevét, ahol kilencedik lett és elhozta a szakmai díjat is. Szeptember 14-én az orosházi Bel Canto Mûvészeti Egyesület meghívására Orosházán, a városi sportcsarnokban adott koncertet. Az autogramosztás után fáradtan, de széles mosollyal az arcán, készséggel adott interjút a Hír6-nak.
Kiemelt turisztikai projektek sorába javasolja emelni a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) elnöksége a régiós tanácsnak a gyulai Világfürdõ tervét, emellett négy gazdaságélénkítéssel kapcsolatos programot is támogatásra javasoltak a régiós fejlesztési tanácsnak, amely szeptember 27-én ülésezik – értesült a Hír6.
A Békéscsabát, Gyulát és Békést átfogó Közép-békési Centrum (KBC) nemrégiben tartott ülésén három nagy fejlesztési projekt kezdeményezésérõl döntött. Ezek közül a legizgalmasabbnak a Közép-békési Centrum és Arad közös fejlesztési stratégiájának kidolgozása tûnik. A terveket ez év végén és a jövõ év elején hagyja jóvá a kormány.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint a következõ néhány órában nagy a valószínûsége a heves zivatarok és az erõs szélvihar elõfordulásának, ezért a 2. veszélyességi fokozat van érvényben ─ tájékoztatta lapunkat a megyeszékhely önkormányzata.
eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!
Nyerjen! 14.900 Ft értékben!

eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!

Műszaki cikk
Takarítson otthon is profin, a Dig Build Kft.segítségével!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Takarítson otthon is profin, a Dig Build Kft.segítségével!

Szolgáltatás
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség