Békés megyei hírek
Gyakorlatilag kitiltotta a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházból az országgyûlési képviselõket Domokos László, a fenntartó Békés Megyei Közgyûlés elnöke, aki maga is a törvényhozás tagja. Mindezt Domokos jelentette be a szerdai gyulai Semmelweis-napi ünnepségen. Az „intézkedést” Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter, szocialista politikus nemrégiben a kórházban történt látogatásával magyarázta a fideszes közgyûlési elnök. Ez azonban ellentmond a parlamenti képviselõknek biztosított jogoknak, amely garantálja, hogy munkájukkal kapcsolatban állami és önkormányzati közintézményekbe szabadon bemehetnek.
Négy sérültje van annak a balesetnek, ami szerdán 20 órakor történt Mezõberény közelében a 47-es úton. A rendõrség tájékoztatása szerint teljes útzár mellett helyszínelnek. Két személygépkocsi ütközött össze.
Összességében közel tízmillió forintos bírság kiszabása mellett részben ideiglenes használatba vételi, részben pedig ideiglenes, de visszavonható fennmaradási engedélyt kapott egy gyulai ingatlan-megaberuházás.
Megtörtént a békéscsabai Réthy Pál Kórház és Rendelõintézet átvilágítása, amelyben a gazdasági, létszám- és vagyonhelyzetet tekintették át. Az egynapos sebészeti ellátásra felkészült a kórház, de még nem tudják, a pályázat elnyerésével mennyi pénz jár.

Az Unicum gálával indult a vízilabdás hét a Hajós Alfréd Sportuszodában. Ellenfélként a regnáló világbajnok horvát válogatott csobbant vízbe, amely Melbourne-ben épp minket, magyarokat gyõzött le egy góllal a döntõbeli hosszabbításban.
Tizennyolc szerb állampolgárt fogtak el szerdán hajnalban a határõrök a rendõrök segítségével egy makói diszkó épületében. A szomszéd országból érkezettek valószínûleg Nyugat-Európába igyekeztek volna.
Az Orosházi Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya nyomozást folytat lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik 2007. június 2-áról 3-ára virradó éjszaka bementek Orosházán, a Vásárhelyi út 74. szám alatt lévõ irodaházba, és onnan elvittek egy páncélszekrényt a benne lévõ értékekkel együtt.
Súlyosan megsérült az a motoros, akit kedden délelõtt ért baleset a Békéscsaba és Mezõberény közötti fõúton. A férfi motorjával Mezõberény felé tartott, amikor egy bal kanyarban elvesztette uralmát a motor felett, lement az útpadkára, és az árokba csapódott. A férfi 8 napon túl gyógyuló csonttörést és zúzódásokat szenvedett.
Mindig eseményszámba megy, ha Szász János rendez. A Gyulai Várszínházban ezt az idén immár harmadik alkalommal teszi. A Shakespeare Fesztiválon a Lear királyt állította színpadra. Azon tûnõdtem: miért. Szász Jánosnak szûkösek a színházi keretek. Nem véletlen, hogy elsõ alkalommal fordul elõ, hogy várszínházi rendezése színpadi helyszínt kap. Emlékezhetünk rá, hogy a Brecht Baal-ját a Várfürdõ valóban különös atmoszférájú Lovardájába helyezte. Majd néhány évvel késõbb a Marat halálát egy üresen álló üzemcsarnokban „bonyolította le”.
Hiány van tejbõl a nemzetközi piacokon, ez az oka annak, hogy a napokban néhány forinttal emelkedik a tejtermékek ára a hazai boltokban. Az igazi, 5–12 százalékos drágulás viszont csak a következõ hónapokban várható.
Játsszon-A nadrág-gal!
Nyerjen! 7.000 Ft értékben!

Játsszon-A nadrág-gal!

Kultúra
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bacho szerszámkészletet!
Nyerjen! 9.700 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bacho szerszámkészletet!

Szerszám
Nyerjen étkezési kupont a Speed-től!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

étkezési kupont a Speed-től!

Étel ital