Békés megyei hírek
Az augusztusi Temes megyei sertéspestisjárványt az elõvigyázatlanság, az állategészségügyi szabályok áthágása, és a hizlaldák túlzsúfoltsága okozta – jelentette be a román Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság vizsgálatának eredményét Radu Roatis elnök. A járvány megakadályozása érdekében összesen 53 ezer sertést kellett elpusztítani – minderrõl mai számában a Nyugati Jelen ad hírt.
Békés megye új országgyûlési képviselõje, Velkey Gábor (SZDSZ) a sajtó rendelkezésére bocsátotta elsõ parlamenti felszólalását, amelyet október 2-án tett meg frakcióvezetõ-helyettesként, napirend elõtt. Hírportálunk eddig nem élt a politikusi beszédek közlésének lehetõségével, s a jövõben sem fog. Kivételt azért teszünk, mert a megye gondjait és törekvéseit – megítélésünk szerint – érzékletesen villantotta fel.

A Hírszerzõ és az Index szerint a kedd esti MSZP-frakcióülésen vitába keveredett a pártelnök-miniszterelnök Gyurcsány Ferenccel Karsai József Békés megyei politikus a képviselõi összeférhetetlenségrõl. Karsai a Hír6-nak elmondta, nem ez ma a legfontosabb probléma, másrészt nem ért egyet a kormányfõ megoldási javaslatával sem. Karsai a kedd esti vita közbe rosszul lett – most már jól van.
Két személygépkocsi ütközött tegnap a déli órákban Békéscsaba és Doboz között.
A Doboz felõl érkezõ és a gerlai bekötõútnál balra, nagy ívben kanyarodó személygépkocsi vezetõje nem gyõzõdött meg arról, hogy gépkocsija elõzését egy másik személyautó már megkezdte, összeütköztek, az elõzésben lévõ gépkocsi kisodródott, majd felborult. Vezetõje könnyû sérüléseket szenvedett.

Egy német állampolgár német rendszámú fekete Mercedes vezetõjeként jelentkezett hazánkba belépésre az ártándi átkelõhelyen október 2-án, a délutáni órákban. A jármû és a személy ellenõrzésekor kiderült: a húszmilliós Mercedes S 555 L típusú gépkocsin szereplõ német rendszám és a jármû német forgalmi engedélye hamis, és körözik.
Október 3-án kezdõdik a kamaratermi szezon a Gyulai Várszínházban. A tavaszig tartó idõszakban hetente színvonalas elõadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal várják a közönséget a Kamaraterembe. Szerdán Darvas Iván-tárlat nyílik a szezon, s ugyanekkor a Külhoni Magyarok Kulturális Fesztiváljának keretében, este 7 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának elõadását, az Alvajárókat láthatják.
A Magyar Televízió kedd esti híradója a Zuschlag-ügy kapcsán vezetõ hírként számolt be egy 2004-es, a szanazugi ifjúsági táborban szervezett rendezvényrõl, amelyet a 21. Századi Kulturális Egyesület rendezett, de három éven át nem fizetett ki. Ez az egyesület az elõzetes letartóztatásba került politikushoz köthetõ. Mindez szóba került a legutóbbi, a szeptember 7-ei Békés Megyei Közgyûlésen is.
Kommandós akció, bilincselt kezek, drogos „élménybeszámoló” és kétezer méter futás. Az itt felsoroltak ízelítõt adnak a múlt héten lezajlott orosházi rendészeti tábor programjából.
Az eddigieknél is több helyszínen közel 200 program várja az érdeklõdõket. Október 1-31. között elmondhatjuk, hogy bárhová is megyünk a városban, mindenütt egy-egy olyan programba botlunk, amely része az Õszi Kulturális Fesztivál rendezvénysorozatának..
Minden az elõre meghatározott tervek szerint zajlik a Vedres Szakközépiskola átépítésén. A munkálatok jól haladnak, a megállapodás szerinti határidõket tartani tudják, így az iskola átépítésének I. ütemét október 30-án befejezik.
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bacho keretesfűrészt!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bacho keretesfűrészt!

Szerszám
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen kupont, mely a Familiatészta Kft. felajánlása!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kupont, mely a Familiatészta Kft. felajánlása!

Étel ital