Békés megyei hírek
A békéscsabai Jankay Gyûjtemény és Kortárs Galéria Arcok közelrõl sorozatának háziasszonya és egyben kitalálója, Szegediné Kozák Mária sem gondolta volna, hogy vendége, dr. Micheller Magdolna fõiskolai tanár annyi érdeklõdõt vonz, hogy az elõtérben is székeket kellett utólag elhelyezni.
Egy héttel ezelõtt begyûjtötte második gyõzelmét a nõi kézilabda NB I/B-ben az Orosháza KSC csapata, ami nagy önbizalmat adott a lányoknak. A soron következõ fordulóban azonban ez nem volt elég, hiszen idegenben súlyos vereséget szenvedtek a lányok.
Az NB I/B-s férfi kézilabda bajnokság 9. fordulójában az Orosháza azt a Tiszaföldvárt fogadta, akivel évrõl évre hatalmas csatákat vívnak az élmezõny elõkelõbb helyeiért. Ez alkalommal is nem mindennapi küzdelemre volt kilátás.
Gólnélküli mérkõzésen, igazságos pontosztozkodással ért véget a Gyulai Termál FC dabasi kirándulása. A két ellentétes játékrészt hozó találkozó után inkább Dobi Róbert, a gyulaiak játékos-edzõje lehetett elégedettebb.
Súlyos sérüléssel járó szurkálás Békésen, körözött férfi elfogása Békéscsabán, lopás Lökösházán és egy nem mindennapi baleset Gádoroson – a rendõrség jelentése alapján így összegezhetõ bûnügyi és közlekedési szempontból a szombati nap.
A havas szombati napon Hajdúnánásra utazott a Ferbonex Gyulai SE nõi kézilabda-csapata. Pár héttel ezelõtt pont a Gyula búcsúztatta a még 100 százalékos hajdúsági csapatot a Magyar Kupából, így a visszavágás fûtötte a hazaiakat. Útközben történt egy s más, végül pedig simán gyõztek a fürdõvárosiak.
A legfontosabb, hogy gyõzött a Békéscsaba a Szigetszentmiklós elleni hazai találkozón, és rácáfolt arra a csapattal kapcsolatban többször megfogalmazott kritikára, hogy a hazai pálya kifejezetten hátrány számukra.
Újabb döntetlent játszott Lékó Péter a Moszkvában zajló II. Mihail Tal sakkemlékversenyen. A címvédõ szegedi nagymester az azeri Mamedgyarovval remizett a 6. fordulóban. A legutóbbi játéknapon a spanyol Shirov, az éllovas orosz Krmanyik és honfitársa Jakovenko is begyújtötte a teljes pontot.
Tûzesethez hívták segítségül a rendõröket péntekrõl szombatra virradó éjjel Szarvason. Éjjel fél 1 körül a város külterületén egy állattartó telep mûhelye gyulladt ki – tudtuk meg a megyei rendõr-fõkapitányság sajtóügyletesétõl.
A szegedi közgyûlés FIDESZ-KDNP frakciószövetsége ma sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy független vizsgálóbizottság felállítását javasolják a Szegedi Közlekedési Társaság gazdálkodásának kivizsgálására. Kalmár Ferenc önkormányzati szerint a cég eladósodott és nehéz anyagi helyzetben van.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.314 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Ital