Békés megyei hírek
Az NB II-es labdarúgó bajnokság harmadik fordulója elõtt az Orosháza FC a tabella elsõ helyén tanyázott. Két meccs után túl nagy konzekvenciát ugyan még nem lehet levonni, a szurkolók mégis örömmel nézegették a táblázatot. A Jászberénybe látogató csapattól mindenki a szép folytatást várta.
Szombatra, augusztus 25-ére virradóra ismeretlen tettesek Békéscsabán, az Almáskertekben lévõ bekerített kertbõl háromszáz kiló burgonyát vittek el, ezzel 45 ezer forint kárt okoztak a tulajdonosnak. A burgonya nem volt vegyszerezve, a tolvajok legalább más egészségére nem járnak veszéllyel.
Szombaton 13 óra körüli idõben Szabadkígyós irányából Békéscsaba felé közlekedett egy csabaszabadi hölgy személygépkocsival, mikor egy kerékpárost akart elõzni. A szembõl érkezõ forgalom hatására megijedt, majd hirtelen a kormányt jobbra rántotta, ennek következtében sodródni kezdett és az árokba borult. A baleset következtében a gépkocsi vezetõje súlyos sérülést szenvedett.
Pénteken délután fél 2-kor Békéscsabán, a Franklin utcán tartott lakása felé egy 79 éves hölgy kerékpárral, mikor egy 25 év körüli férfi mellé kerekezett, és a hölgy kerékpárja hátsó csomagtartójában lévõ táskát kiemelte, amiben a korábban kivett nyolcszázezer forintját tartotta. A zsákmánnyal tovább hajtott az elkövetõ.
Lökösháza külterületén 24-én, reggel 8 órakor egy mezõgazdasági jármû a Romániából érkezõ gyorsvonatnak ütközött. Az átjáró fénysorompója igaz nem üzemelt, ennek ellenére a traktoros figyelmetlenül vezetett, nem gyõzõdött meg a vonat áthaladásáról.
A több biztosítós modell, mint idea, számos sebbõl vérzik. A háziorvosok szintjén körülbelül 5000 praxist találunk. Házi gyermekorvosból 1300 van. Egy háziorvosra átlagosan 1700-2200 beteg jut. Budapesten majdnem 1000 háziorvosi praxis van. Látszólag megvan az esélye annak, hogy a betegek szabadon vagy éppen a biztosítók révén válasszanak orvost. Az ország településhálózatának szerkezete azonban ezt nem teszi lehetõvé – írta lapunknak Forman Balázs, reflektálva a napokban megjelent Nem kampány, mégis: törõdjön többet egészség(ügy)ével! címû írásunkra. A szerzõ több szálon is kötõdik Békés megyéhez: orosházi születésû, ott érettségizett. Jelenleg a budapesti Corvinus Egyetem gazdaságföldrajzi tanszékén docens. Fõbb kutatási területei: az EU története, intézményrendszere, és a magyarországi területfejlesztés.
A békéscsabai Jamina városrész egyéni képviselõi egyaránt kaphattak hideget és meleget az ott lakóktól a felüljárón folyó munkák miatt elrendelt útzárakért. Ezért ma, 39 Celsius fokos melegben helyszíni szemlét és sajtótájékoztatót tartottak.
Itt mindenki nyert, aki tett valamit környezete szebbé tételéért – mondta Perjési Klára gyulai polgármester pénteken, a Virágos Gyuláért pályázat eredményhirdetésén a városháza dísztermében. Öt kategóriában osztottak ki díjakat, közben a békési fürdõváros verseng a Virágos Magyarország verseny elsõ helyéért.
Ismét fõszerkesztõt vált a békéscsabai önkormányzat lapja, a Csabai Mérleg. Fábián Tamás ez év januárjától irányította a lapot, miután közös megegyezéssel távozott a fõszerkesztõi posztról Sztojcsev Szvetoszláv. A redakció új vezetõje információink szerint Fehér József lesz, a megyei önkormányzat sajtóreferense.

A Hír6 – a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházból származó – információja szerint a nemrégiben a békéscsabai kórház élére távozott dr. Becsei László orvosigazgató helyére szeptember elsejétõl dr. Kövesdi Józsefet nevezik ki.
Nyerjen 10.000 Ft-os kedvezményt a kreativ-webmester.hu-tól!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

10.000 Ft-os kedvezményt a kreativ-webmester.hu-tól!

Szolgáltatás
Nyerjen ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!
Nyerjen! 30.000 Ft értékben!

ajándékutalványt a Végvár Apartmantól!

Utalvány
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő