Békés megyei hírek
Érdemi elõterjesztések és szakmával kevert politizálás. Így foglalható össze az orosházi testületi ülés röviden, melyen elmaradt a közétkeztetési vita, viszont annál több szó esett a kötvénykibocsátásról.
A Táncsics Alapítvány szervezésében került sor pénteken a József Attila Tanulmányi és Információs Központban az Érték és felelõsség - Utak a tudásalapú társadalomhoz címû konferenciára, amely Gurcsány Ferenc miniszterelnök megnyitójával kezdõdött.
Csak azt ne kérdezzék tõlem, hogy hány szegény ember van ma Magyarországon! – kérte péntek délelõtt gyulai hallgatóságát a városháza dísztermében tartott esélyegyenlõségi konferencián Ferge Zsuzsa szociológus. Kovács Ágnes gyermekorvos a gyermekbántalmazás és a társadalom kapcsolatáról beszélt, míg Bokor Ildikó egy mozgássérült szemüvegén világította meg a mai helyzetet.
Jelentõs sikereket ért el öt békéscsabai cég az Európai Unió által meghirdetett Gazdasági Operatív Program (GOP) elsõ döntési körében, mert összesen közel egymilliárd forint vissza nem térítendõ támogatást kaptak fejlesztéseik megvalósításához.
Az együttmûködés célja egyfelõl, hogy segítséget nyújtsanak a fõiskolai hallgatók gyakorlati tapasztalatszerzéséhez. A hallgatók kutatást végezhetnek – így szakdolgozatuk elkészítésében kaphatnak segítséget. Az együttmûködés arról is szól, hogy a gyakorlati tevékenység során nyert információkat átadják a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács részére.
Bár az eredmény szorosabb mérkõzésrõl árulkodik, az elsõ félidõben hat góllal meglépõ Debrecen végig a kezében tartott a mérkõzés, és gyõzött. A Békéscsaba a második félidõben ébredt, de ez már kevés volt a döntetlenhez is.
A budakeszi székhelyû NetControll Informatikai Fejlõdést Elõsegítõ Egyesület körül-belül ezer tagjának elõfizetését szüntette meg a T-Mobile. Bár az egyesületet értesítették a várható lépésrõl, a tagok nem kaptak errõl elõzetes információt. Magyarország legnagyobb mobilszolgáltatója és az egyesület egyaránt jogi lépéseket tesznek az ügyben – miközben a tagság napokig, de akár hetekig is mobil nélkül maradhat.
A Békés Megyei Rendõr- fõkapitányság Bûnügyi Osztálya büntetõeljárást folytat rablás bûntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik még október 5-én este 9 óra körüli idõben behatoltak a Szarvas, Malom utca 25. szám alatti családi házba, az ott-tartózkodókat megkötözték, majd pénzt és értéktárgyakat rabolva elmenekültek. Most díjat tûztek ki felkutatásukra.
A budakeszi székhelyû NetControll Informatikai Fejlõdést Elõsegítõ Egyesület körül-belül ezer tagjának elõfizetését szüntette meg a T-Mobile. Bár az egyesületet értesítették a várható lépésrõl, a tagok nem kaptak errõl elõzetes információt.
Péntektõl vasárnapig Sopronban a Krasznai-kupán vendégszerepel a címvédõ Szeviép Szeged NB I A csoportos nõi kosárlabda csapata. A bajnoki bronzérmes együttes vezetõedzõje Fodor Péter nincs könnyû helyzetben, hiszen több játékos szerepeltetése is kérdéses.