Békés megyei hírek
Naponta 200-250 olyan autó állt a Csaba Center parkolóházában, amelynek gazdája csupán kihasználta az ottani ingyenességet, de a bevásárlóközpontba nem tért be. Emiatt, és az ezen felül jelentkezõ zsúfoltság miatt jövõ hét keddtõl fizetõs lesz a Center parkolóháza.
Szarvason csütörtökre virradó éjszaka az egyik tanyába ismeretlen elkövetõk a szomszédos lakatlan ház udvarán keresztül a kerítésen átmászva bejutottak a portára. A birkaakolból négy anyajuhot tulajdonítottak el, 100 ezer forint kárt okozva a tulajdonosnak.
Kis híján halálra verte 38 éves feleségét a férje Bucsán a Petõfi utcai lakásukban. Az 53 éves férfi egy vascsõvel bántalmazta a hölgyet. Az aszony súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság õrizetbe vette a férfit, aki ellen megindította az eljárást.
A Váralja negyed ortodox parókiája kérte, hogy a polgármesteri hivatal bocsásson rendelkezésére egy telket, amelyen templomot fognak építeni. Radomir Stoica ortodox pap a hivatallal történt egyeztetés során a tizenhárom aradi vértanú obeliszkje mellett, a vesztõhely szomszédságában kért és kapott helyet az építkezéshez – írja mai számában a Nyugati Jelen.
A szentesi Koszta József Múzeum ligeti épületében október 5-én, pénteken 16 órakor (Széchenyi Liget 1.) nyílik Fülöp Ilona és lánya, Mester Kata grafikusmûvészek kiállítása. A tárlat anyagát a közelmúltban Szegeden csodálhatták meg az érdeklõdõk, de Szentesen bõségesebb lesz a kollekció, ugyanis itt Mester Kata tûzzománcai és kisplasztikái is láthatók lesznek.
A worldmusical felfogásban újragondolt Szentivánéji álmra és az István, a király címû rockoperára kíváncsiaknak kell leginkább sietniük a Szegedi Szabadtéri Játékok 2008-as évadjára szóló jegyük megvásárlásával – ezek elõadásaira fogyott el eddig a legtöbb jegy.
Nem lankadó buzgalommal folyik a párbeszéd a lakosság és a békéscsabai városvezetés között. Csütörtökön a városfejlesztési koncepció volt terítéken a városházán, benne a gyulai úti kiserdõbe megálmodott témaparkkal (vidámpark?), majd a Szent István tér újraélesztésérõl (revitalizáció) mondhatták el véleményüket a szép számban megjelentek.
Az alábbiakban az FVM Élelmiszerlánc-biztonsági, Állat- és Növény-egészségügyi Fõosztály veszettség elleni védekezési felhívását tesszük közzé. Ne feledjék, hogy a veszettség gyógyíthatatlan betegség: embernél és állatnál egyaránt halálos kimenetelû. A helyi vakcinázás idõpontja: október 10-15. Ha ezek után sem világos valami, akkor forduljon állatorvoshoz és figyelmeztesse gyermekét.
A Békés Megyei Könyvtárban mûködõ EUROPE DIRECT és a Tessedik Sámuel Fõiskola békéscsabai Gazdasági Fõiskolai Kara együttmûködésében október 3-án dr. Szemlér Tamásnak, az MTA Világgazdasági Kutatóintézet, Európai Integrációs Központ fõmunkatársának elõadását láthatták és hallhatták, a kar Budapest Bank által berendezett virtuális tantermében, Békéscsabán.
2008 októberére készül el Gyulán a 12 ezer négyzetméteres Perla Bevásárló és Szórakozató Központ a paradicsomi városrészben. Az izraeli tulajdonú ingatlanfejlesztõ csoport csütörtöki gyulai sajtótájékoztatóján elhangzott: a 2,1 milliárdos beruházás megközelítõen 250 új munkahelyet teremt. Az eseményen nyílt színi vitába keveredett Fried Péter, a beruházás egyik vezetõje és Perjési Klára polgármester. Noha a vita nem is köztük van.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.314 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Ital