Békés megyei hírek
Sokszínû és szórakoztató hangversennyel lepte meg a temesvári közönséget a Békéscsabáról érkezett Körös-parti Vasutas Koncert Fúvószenekar a hét végén, a Csiky Gergely Színház nagytermében rendezett elõadáson. Szûcs Csaba karmester zenekara profi módon játszik – írja mai számában a Nyugati Jelen.
Békés megye egyik meghatározó helyi televíziója, a Gyula Tv csütörtök este új, az összefüggéseket bemutató stúdióbeszélgetésre épülõ háttérmûsorral, az Elemzõvel jelentkezik – tájékoztatta a Hír6-ot Kardos István fõszerkesztõ. A kéthetente jelentkezõ mûsor elsõ vendége Perjési Klára polgármester, országgyûlési képviselõ lesz.
Abban talán nincs semmi újdonság, hogy Európa egyik legnagyobb diszkontáruház-lánca, a német tulajdonosi hátterû Aldi megérkezett Magyarországra. Az erre az évre tervezett indulásuk egy évet csúszik, ám a belépõ és terjeszkedési terveik meghökkentõek. Összesen 400 áruházat szeretnének nyitni az országban, és az indulás pillanatában 30-40 áruház megnyitásával számolnak. A versenytársak rettegnek az új szereplõ belépésétõl, ami óhatatlanul átrajzolja a hazai kiskereskedelem ez idõ szerint érvényben lévõ frontvonalait. Mindennek az ad külön aktualitást, hogy Gyulán elkezdõdött az elsõ megyei Aldi áruház építése. A cég tõkeerejérõl sokat elárul, hogy Németország leggazdagabb emberei, az ötvenmilliárd dolláros vagyon felett rendelkezõ Albrecht testvérpár a tulajdonosai.
Hagyományt teremteni: ez volt a szándéka az Orosházi FKSE vezetõségének, amikor megálmodták az I. Gyopárosfürdõ Kézilabda Vándorkupát. A szeptember 1-jén megrendezett viadalon hatalmas, szoros csatában az orosháziak nyerték a tornát.
Az õt ért "sérelmet" egy rendõrkocsin torolta meg egy magyarbánhegyesi férfi vaárnap este Mezõkovácsházán, mûszaki cikkeket loptak a vízmûvek mezõberényi telephelyérõl, míg lábon álló kukoricát Kétegyházán és lószerszámot Gádoroson – tudtuk meg a rendõrségi szóvivõtõl.
Nem volt személyi sérültje annak a balesetnek, amely Gyula belterületén történt tegnap nem sokkal éjfél elõtt. Egy személygépkocsi vezetõje Békéscsaba felõl haladt a Vértanúk útja irányába, amikor jármûve sodródni kezdett, majd az úttest jobb oldalán lévõ útszegélyre felhaladt majd a bal oldali útpadkán található híd falának ütközött.
A labdarúgó NB II keleti csoportjában vitézkedõ Orosháza FC az eddig pont nélkül álló Ceglédet fogadta. A hazaiak hozták a kötelezõt: gyõztek. Nem kezdett látványosan az Orosháza, hisz sok volt az apró, mezõnyben elkövetett hiba, rontott passzok borzolták a vezetõedzõ idegeit.
A lemondott Puskás Lajos helyett Tát János az új képviselõ a sarkadi testületben. Némiképp csúszik a helyi Tesco megnyitása, hamarosan belterületi csapadékvíz-elvezetõ beruházás indulhat a kis hajdúvárosban, egy nappal késõbb az élet rácáfolt a polgármester dél-alföldi helikopteres légibázis helyszínével kapcsolatos bejelentésére.
Egy ország gazdaságának állapotát sokféle mérõszámmal vizsgálják. A GDP növekedésével, a reálbérek alakulásával, a vásárlóerõ változásával, a külföldi mûködõtõke országba érkezésének nagyságával, a tõzsdei árfolyamok alakulásával, a munkanélküliségi ráta nagyságával. Ezeknél finomabb mérõszámoknak tekintik a vásárlóerõhöz szorosan kapcsolódó kiskereskedelmi forgalom alakulását vagy éppen a költekezési hajlandóságot remekül leképzõ új gépkocsi vásárlások számát. Ugyancsak a gazdaság állapotáról hoz hírt a beruházások nagyságrendjének alakulása. Hazánkban e tekintetben az elmúlt két évben egyértelmû visszaesés tapasztalható. A megyében viszont nem vagy nem egyértelmû a visszaesés. E furcsának tûnõ ellentmondás nyomába szegõdtünk.
Szombatra virradóra Gyulán, a Bástya utcában egy tyúkudvarba szabadult be két kutya, ahol 8 tyúkot és 25 jércét téptek szét. Az elpusztult baromfik értéke kb. 60 ezer forint. A kutyák gazdáját sikerült felkutatni, a felelõtlen tulajdonos kénytelen a kárt a sértettnek megtéríti.
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen MinDig TV beltérit a TelemaX-tól!
Nyerjen! 8.000 Ft értékben!

MinDig TV beltérit a TelemaX-tól!

Számítástechnika