Békés megyei hírek
A békéscsabai Árpád Fürdõben esedékes július 25-én, szerdán 18.00 órától Magyarország–Olaszország nõi vízilabda-mérkõzés két csapat a mérkõzés napján, 10.00 órától emlékfát ültet az Élõvíz-csatorna partján, az Árpád Fürdõ Derkovits sori bejáratának közelében.
Jogellenesen mentették fel állásából dr. Nagy Mátyás volt békéscsabai jegyzõt, a róla készült és szakmai alkalmatlanságot kimondó minõsítést jogszabálysértés miatt megszüntette a Gyulai Városi Munkaügyi Bíróság. Az ítélet indoklásában Krátky Ákos tanácsvezetõ bíró koncepcionális elemeket is említett. Az ügynek itt nincs vége. Komoly kérdés a hogyan tovább. Valóban lehet újra Békéscsaba jegyzõje dr. Nagy Mátyás? Akkor mi lesz a jelenlegi jegyzõvel, dr. Benedek Máriával? Az biztosnak látszik, hogy az ügy másodfokon folytatódik. Ahogyan az is: presztízsvereség is egyben a békéscsabai önkormányzatnak a hétfõn, Gyulán született ítélet.
A Békéscsabai Rendõrkapitányság rablás bûntett kísérlet miatt indított eljárást egy dobozi férfi ellen, aki a gyanú szerint vasárnap Dobozon az utcán bántalmazott egy másik férfit.
Baleset ért egy motorost szombaton délután Békésen. A 26 éves fiatalember a Táncsics utcában sodródott át a menetiránya szerinti baloldali forgalmi sávba, és nekiütközött egy villanyoszlopnak.
Jövõre lesz az egyik legnagyobb hatású európai képzõmûvész, Dürer Albert (vagy másként Albrecht Dürer) halálnak 480 évfordulója. Egyáltalán nem véletlen, hogy a 2008-as évet Dürer-emlékévvé nyilvánították, és megkezdõdtek ennek az elõkészületei.
Egy súlyos és egy könnyebb sérüléssel járó baleset történ szombat délelõtt a 44-es fûút Békéscsabát elkerülõ szakaszán - tájékoztatta a Hír6-ot a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.
Kétségtelenül kemény, mondhatni, fegyelmezett munka folyt a július 16-ai, békéscsabai közgyûlésen, ám mégis becsúsztak mosolygásra okot adó helyzetek. A Hír6 ezekbõl szemezget, minden bántó szándék nélkül, inkább üdítõnek szánva a történeteket a forró kánikulában.
Vannak a hazai televíziózásnak felejthetetlenül ijesztõ pillanatai. Ilyen például, amikor Fekete Pákó letolja a gatyáját egy reggeli mûsorban, amikor túlélõbajnokok versenyjelleggel csótányt fogyasztanak, vagy amikor élõ adásban buszok helyett tankok közlekednek a Madách téren.
Eredetileg cukrászda volt, késõbb sátor lett. Ma már kissé fellengzõsen kulturális központnak hívják, bár a beavatottak pontosan tudják, hogy csak egy hely. Ahol nyugodtan leülhetünk a földre, és senki sem szól ránk, ha lehúzzuk a cipõnket.
Péntekre virradó éjjel betörtek Békéscsabán, a Bartók Béla úton a Román Ortodox Templomba. A hét közben használaton kívüli templom hiába fekszik a forgalmas út mellett, ez nem volt akadálya a betörésnek.
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Halottak napjától Virágvasárnapig- dráma a Jókaiban!
Nyerjen! 2.400 Ft értékben!

Halottak napjától Virágvasárnapig- dráma a Jókaiban!

Kultúra
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital