Békés megyei hírek
Három kisebb közlekedési baleset, egy gyulai õrizetbe vétel, valamint lopások szerepelnek a hétfõi nap közlekedési és bûnügyi történései között – tájékoztatta a Hír6-ot Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje.
Az angol válogatott középpályása idén januárban ötéves szerzõdést kötött a Los Angeles Galaxyvel, de lehet, hogy mégis Madridban marad. A királyi gárdánál a folyamatos mellõzés után most már szívesen megtartanák David Beckhamet – adta hírül a FigyelõNET.
A tavaly októberi önkormányzati választáson az újabb kori magyar választástörténetben példanélküli eredmény született Tótkomlóson. A tizenhárom fõs testületbe egyetlen jelölõszervezet, a Fidesz-MDF-FKGP közös listájának aspiránsai jutottak be. Ráadásul õk adják a valamivel több, mint hatezres kisváros polgármesterét is. Most némiképp változott a helyzet, egy lemondás nyomán a baloldal egy képviselõje, Litauszki András ott ül a testületben.
Meglepõ, de korántsem érdemtelen elismerésben részesült Békéscsaba azzal, hogy a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány az ország legkreatívabb programjának választotta a békéscsabai játszóterek örökbefogadásának gyakorlatát.
Tíz ittas jármûvezetõt szûrtek ki a múlt héten tartott fokozott közúti ellenõrzés során a megye útjain. Az Európai Unió minden országában megtartott akció során a Körös-völgyben több mint 800 vezetõt szondáztattak meg, és 129 ezer forint bírságot szabtak ki a rendõrök.
Életidegen, a magyar gazdasági-társadalmi valóságtól távol álló, politikai megrendelésekre készített "reformok" bomlasztják másfél évtizede a magyar felsõoktatást (is).
Súlyos baleset Doboznál, az útról lesodródó autós Nagyszénáson, autós és motoros ütközése Orosházán, autó elé kifutó fiú súlyos sérülése Tótkomlóson, kerékpárosok ütközése Békéscsabán, ugyancsak súlyos sérüléssel − címszavakban így lehetne összegezni a vasárnapi Békés megyei közlekedési baleseti helyzetet.
Önként távozik posztjáról Dancs László, a Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás vezetõje – erõsítette meg a hírt lapunknak az érintett.

A 125 kcm-esek között szereplõ Talmácsi Gábor a második lett a gyorsasági motoros világbajnokság idei hetedik futamán, s így a Katalán Nagydíj után õ vezeti a pontversenyt.
A határon átnyúló európai uniós projektet nyert nemrégiben a romániai Nagylak, amely partnertelepülésül Tótkomlóst választotta. A két település néhány évvel ezelõtt vette fel a kapcsolatot, a mostani 55 ezer eurós, mintegy 14 millió forintos program a fiatalokat célozza meg.
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!
Nyerjen! 4.000 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco metszőollót!

Szerszám
eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!
Nyerjen! 14.900 Ft értékben!

eMARKT Békéscsabán is, nyerjen!

Műszaki cikk