Békés megyei hírek
Az álmodozásnak vége, 1 óra 7 perces mérkõzésen 1:6, 4:6-ra kikapott a US Open negyeddöntõjében Szávay Ágnes az orosz Szvetlana Kuznyecovától. Ez a nap nem a magyar lányé volt, de maradjunk a Wimbledont nyert szakkommentátor, Taróczy Balázs megállapításánál: egy nagy pályafutás elsõ felvonását láttuk.
Bekövetkezett, amire csak kevesen, és õk is talán csak titokban számítottak. A Békéscsaba nõi kézilabda csapata szerdán este gyõzött Budapesten a Vasas otthonában. Nem is akárhogyan: öt góllal. Lényegében végig vezetve, magabiztosan, de ami a legfontosabb: gyõzött a Békéscsaba Elõre NKSE csapata a bajnokság második fordulójában a Vasas otthonában 23:18-ra.
Kétség sem merülhet fel a kép eredetiségét illetõen, ami egy eddig ismeretlen, lappangó kép esetében a legritkább − jelentette ki dr. Boros Judit mûvészettörténész annak a Munkácsy képnek a kapcsán, amire Svájcban egy magángyûjtõnél találtak rá. A Békés Megyei Hírlap és a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága közös adománygyûjtési akciót szervez a kép megvásárlásáért.
Sajtótájékoztatót tartott szeptember 5-én délelõtt az MSZP Orosházi Szervezete „Mi lesz veled diákélelmezés?” címmel. A témáról már az augusztus 29-i testületi ülésen éles vita bontakozott ki a városvezetés és az ellenzék között.
A Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság szerdán átadta az ügyészségnek a most elkészült vádemelési javaslatot a februári szeghalmi gyilkosság ügyében. Az észak-békési városban ez év február elején történt gyilkosság.
Lassan már Szávay-lázban ég a magyar sporttársadalom, ezért is örvendetes a Magyar Televízió honlapján közzétett információ. A közszolgálati televízió ma, eredeti mûsorrendjét megváltoztatva, délután 18 óra 30 perctõl élõben közvetíti Szávay Ági Kuznyecova elleni mérkõzését - New Yorkból.
Két könnyebb sérüléssel járó közlekedési baleset, valamint egy „jármû önkényes elvétele bûntettének kísérlete” és egy mezõberényi TÜZÉP-betörés színezte a keddi nap és a szerda hajnal rendõrségi beszámolóját − tájékoztatta a Hír6-ot Virág Zsuzsánna, a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.
Kapusparádé, villámgyors szélsõk, kõkemény védelem, parádés gólok. Ezek jellemezték az orosházi férfi kézilabdacsapat játékát. A tizennyolc gólos gyõzelem irreálisnak tûnik, ám a látottak alapján mégis megérdemelt.
A Békés Megyei Közgyûlés elsõ õszi ülését szeptember 7-én, péntek délelõtt tartja Békéscsabán, a megyeházán. A tárgyalt témák között szerepel a megyei képviselõ-testület idei költségvetése elsõ félévi teljesítése, a negyvenfõs testület beszámolót hallgat meg a régiós fejlesztési tanács munkájáról, és a megye csatlakozik egy Németországból induló európai önkormányzati kezdeményezéshez.
Új, az eddigieknél magasabb színvonalú szálloda fogadja hamarosan a vendégeket Orosházán. A gyopárosfürdõi gyógy- és élményfürdõ szomszédságában felépült négycsillagos Hotel Corvus Aqua a maga nemében hiánypótló lesz, hiszen eddig ilyen magas szolgáltatási szintet adó hotel nem üzemelt sem Orosházán, sem a környékén, de még Békés megyében sem. Nemrégiben arról adtunk hírt, hogy fejlesztések és építkezés révén belátható idõn belül Gyulán három négycsillagos szálloda nyithatja meg a kapuit –, de az elsõ az Orosháza-gyopárosfürdõi lesz. Az alábbiakban Molnár Zoltánnal, a Körös-völgy elsõ négycsillagos hoteljének igazgatójával olvashatnak beszélgetést.