Békés megyei hírek
Nem járhatunk messze az igazságtól, ha úgy fogalmazunk: a legnagyobb kortárs magyar író vendégeskedik Gyulán a Shakespeare Fesztiválon.
Megvan az elsõ eredménye a kezdeményezésünknek, a száraztészták és azon belül a tarhonya visszakerült az éttermek kínálatába – mondta csütörtökön a Hír6 kérdésére Prohászka Béla mesterszakács a VIII. Tarhonyafesztivál megnyitója utáni sajtótájékoztatón, Gyulán.
„Errõl a kérdésrõl jelenleg nem tudok nyilatkozni” – ezt az egyetlen mondatot tudta a Hír6 érdeklõdésére mondani Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivõ arról, valóban folyik-e Szegeden a Battonyai Városi Bíróság egyik bírája ellen vesztegetés miatt per.
Pedig olyan egyszerûen indult. Venni kell egy új, nyári cipõt. Nem szandált, nem papucsot, cipõt. Valahogy csak hiányérzet marad bennem, és nem is a választék miatt.
Könnyû sérüléssel járó közlekedési baleset történt szerdán hajnalban Békéscsabán. Egy ittas autós kocsijával árokba hajtott, és 8 napon belül gyógyuló, könnyû sérülést szenvedett.
A Szarvasi Rendõrkapitányság a Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsa alapján csõdbûntett miatt õrizetbe vett egy 56 éves szarvasi férfit.
Mikor Jeremiás próféta a földhöz vágta a nagy agyagkorsót, akkor mindenki felkapta a fejét. Ha csak tovább beszél, oda se néztek volna. Ilyen profetikus és szimbolikus cselekedet, amikor értelmiségiek olyan akciókba kezdenek, mint például a Márciusi Charta megfogalmazása – mondta a Hír6-nak adott interjújában Kiss-Rigó László szeged-csanádi katolikus megyéspüspök. Az egyházi vezetõ hírportálunknak beszélt arról is, miért nem nõ érzékelhetõen a hívõk száma, s hogy mit ért õ egyház-finanszírozáson. Kényes témaként szóba hoztuk az ügynökkérdést is. Megtudtuk, a megyéspüspök két lapot perel a bíróságon, amelyek személyét összefüggésbe hozták a titkosszolgálatokkal. Kiss-Rigó László szerint a magyar társadalom lelkiállapota nagyon rossz.
Nemrégiben a Hír6 Körösladány várossá nyilvánítása kapcsán sorra vette azokat a településeket, amelyek rövid-, közép- vagy hosszabb távon várossá válhatnak térségünkben. Idõközben megtudtuk, Medgyesegyháza a legesélyesebb.
Békéscsaba Megyei Jogú Város hosszú évek óta hirdet pályázatot Építészeti értékek helyi védelme címen. Idén a három nyertes között most regnáló városi képviselõt is találhatunk.

Mûszaki hiba miatt nem lehet mobiltelefonokról hívni a 107 és a 112-es ügyeleti számokat. A Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság gyorsjelentése (szerdán 17.28-kor kaptuk ezt a jelzést) szerint a szakemberek nagy erõkkel dolgoznak a hiba elhárításán. A segélyhívók a vonalas telefonokról zavartalanul hívhatóak.
Nyerje meg a Lak-Alarm Kft. 10.000 Ft-os utalványát!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Nyerje meg a Lak-Alarm Kft. 10.000 Ft-os utalványát!

Utalvány
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás