Békés megyei hírek
Folyamatosan nõ a látogatók száma Debrecenben, Az igazi da Vinci címû kiállításon. A nagy érdeklõdés miatt hétvégenként rendkívül nehezen tudnak bejutni a tárlatra azok, akik a helyszínen kívánnak belépõt váltani. Ezért beindítják a diákoknak a sulisávot.
Az összetett pontversenyben harmadik finn Kimi Räikkönen (Ferrari) nyerte meg az 58. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság tizenhatodik futamát, a Kínai Nagydíjat. Második a vb-címvédõ spanyol Fernando Alonso (McLaren-Mercedes), harmadik pedig a brazil Felipe Massa (Ferrari) lett.
Annyi meseszeretõ kisgyermekbõl hogyan válik annyi nem olvasó felnõtt? – ez a központi kérdése és a címe is annak a konferenciának, melyet a Nagy Olvashow címû országos könyvtári elõadássorozat keretén belül rendeznek hétfõn a Békés Megyei Könyvtárban.
Különös éjszaka volt a szombatra virradó éjszaka két fiatalnak, akik elõbb Békéscsabán, majd Gyulán loptak autót, végül Kondoroson árokba hajtottak. Dévaványán egy cég telephelyérõl vitték el egy páncélszekrényt. Ha már kinyitották, rájöhettek, üresen – tájékoztatta a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletesen hírportálunkat.
A Fradi elleni döntetlen után azt remélte az OFC mestere, hogy ettõl az eredménytõl majd lendületbe jön csapata. Ám a kazincbarcikai vereség és a hazai Vecsés elleni pontosztozkodás nem ezt mutatja. A szépítésre Vácon lett volna lehetõségük az orosházi focistáknak.
Az egy héttel ezelõtti Kiskunfélegyházi vereség után saját otthonában mindenképpen gyõznie kellett az Orosházának, ha nem akart lemaradni a listavezetõktõl. Erre minden esélye meg is volt, hiszen mostani ellenfele igencsak gyengélkedik.
Döntetlennel zárult a labdarúgó NB III Alföld csoportjának rangadója a listavezetõ Békéscsaba és a második helyen álló Tisza Volán között. A házigazda lila-fehérek ugyanis 2-2-öt játszottak a vendég szegedi együttessel.
Már az elsõ percben látszódott a hazaiak szándéka, ellentmondást nem tûrõen kezdték a mérõzést a Szentendre ellen. Ajtony Ákos a legerõsebb összeállításban küldte pályára csapatát.
Döntetlennel zárult a labdarúgó NB III Alföld csoportjának rangadója a listavezetõ Békéscsaba és a második helyen álló Tisza Volán között. A házigazda lila-fehérek ugyanis 2-2-öt játszottak a vendég szegedi együttessel.
A fiatal lányt 3 tíz év körüli gyerek, illetve egy 20 év körüli férfi támadta meg és elvették értékeit, pénzét.