Békés megyei hírek
Õzbakkal ütközött az a személygépkocsi, melynek vezetõje Köröstarcsáról Körösladány irányába haladt vasárnap a délelõtti órákban. A 47- es fõúton a menetirány szerinti bal oldalon lévõ bokros részbõl hirtelen kiugrott egy õzbak, a sofõr hiába fékezett, az ütközést már nem tudta elkerülni.
„Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” Weöres Sándor örökérvényû szavait vízszintesre fektetve, a Camino ösvényére igazítva: mögötted a kiindulópont, elõtted a cél, benned az Út. Honnan indul, aki végigjárja Szent Jakab zarándokútját, min megy keresztül fizikailag, szellemileg és lelkileg, és ami a legfõbb kérdés: hová érkezik meg útjának végén? Kérdések, válaszok magunkról, magunkból – ezek a Camino legszebb ajándékai. Elindulni a legnehezebb. Nemcsak az úton fizikailag, de elõtte, lelkileg is. Nehéz az a nekirugaszkodás, amellyel belevetjük magunkat valami egészen másba, mint amirõl jól bejáratott életünk addig szólt.

Ábrahám Béla, a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság egykori közrendvédelmi igazgatójának neve került elõ a napokban a sajtóban. A Magyar Hírlap arról tudósított, hogy a hírhedt Koszi-klán vezetését értesítette mobiltelefonjaik lehallgatásáról. Majd a Népszabadság ezt azzal fûzte tovább, hogy Ábrahám ehhez egy monori rendõrnõtõl kért „szívességet.”
Az NB II-es labdarúgó bajnokság harmadik fordulója elõtt az Orosháza FC a tabella elsõ helyén tanyázott. Két meccs után túl nagy konzekvenciát ugyan még nem lehet levonni, a szurkolók mégis örömmel nézegették a táblázatot. A Jászberénybe látogató csapattól mindenki a szép folytatást várta.
Szombatra, augusztus 25-ére virradóra ismeretlen tettesek Békéscsabán, az Almáskertekben lévõ bekerített kertbõl háromszáz kiló burgonyát vittek el, ezzel 45 ezer forint kárt okoztak a tulajdonosnak. A burgonya nem volt vegyszerezve, a tolvajok legalább más egészségére nem járnak veszéllyel.
Szombaton 13 óra körüli idõben Szabadkígyós irányából Békéscsaba felé közlekedett egy csabaszabadi hölgy személygépkocsival, mikor egy kerékpárost akart elõzni. A szembõl érkezõ forgalom hatására megijedt, majd hirtelen a kormányt jobbra rántotta, ennek következtében sodródni kezdett és az árokba borult. A baleset következtében a gépkocsi vezetõje súlyos sérülést szenvedett.
Pénteken délután fél 2-kor Békéscsabán, a Franklin utcán tartott lakása felé egy 79 éves hölgy kerékpárral, mikor egy 25 év körüli férfi mellé kerekezett, és a hölgy kerékpárja hátsó csomagtartójában lévõ táskát kiemelte, amiben a korábban kivett nyolcszázezer forintját tartotta. A zsákmánnyal tovább hajtott az elkövetõ.
Lökösháza külterületén 24-én, reggel 8 órakor egy mezõgazdasági jármû a Romániából érkezõ gyorsvonatnak ütközött. Az átjáró fénysorompója igaz nem üzemelt, ennek ellenére a traktoros figyelmetlenül vezetett, nem gyõzõdött meg a vonat áthaladásáról.
A több biztosítós modell, mint idea, számos sebbõl vérzik. A háziorvosok szintjén körülbelül 5000 praxist találunk. Házi gyermekorvosból 1300 van. Egy háziorvosra átlagosan 1700-2200 beteg jut. Budapesten majdnem 1000 háziorvosi praxis van. Látszólag megvan az esélye annak, hogy a betegek szabadon vagy éppen a biztosítók révén válasszanak orvost. Az ország településhálózatának szerkezete azonban ezt nem teszi lehetõvé – írta lapunknak Forman Balázs, reflektálva a napokban megjelent Nem kampány, mégis: törõdjön többet egészség(ügy)ével! címû írásunkra. A szerzõ több szálon is kötõdik Békés megyéhez: orosházi születésû, ott érettségizett. Jelenleg a budapesti Corvinus Egyetem gazdaságföldrajzi tanszékén docens. Fõbb kutatási területei: az EU története, intézményrendszere, és a magyarországi területfejlesztés.
A békéscsabai Jamina városrész egyéni képviselõi egyaránt kaphattak hideget és meleget az ott lakóktól a felüljárón folyó munkák miatt elrendelt útzárakért. Ezért ma, 39 Celsius fokos melegben helyszíni szemlét és sajtótájékoztatót tartottak.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.314 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Ital