Békés megyei hírek
Az Index beszámolója szerint összeomlóban van a vád a három évvel ezelõtt, a törökbálinti petárdagyárban történt, három halálos áldozatot követelõ tragédia bírósági tárgyalásán. A hírbe hozott Pyro-Technic Kft. tulajdonosai között gyulai illetõségûeket is találunk − tudta meg a Hír6. Az ügyben tapasztalható fordulat szerint lehet, hogy minden másképp volt? Mint arra a Hír6 olvasói is emlékezhetnek, 2004. augusztus 5-én óriási robbanás történt a törökbálinti, a Pyro-Technik Kft. pirotechnikai raktárában.
A hagyományosan népszerû rali mellett a pályaversenyzés fejlõdik a legdinamikusabban Magyarországon: az idei bajnokságban például a három márka-kupasorozat mellett kis és nagy túraautós, valamint együléses formaautós széria is fut.
Váczi Éva (31) békéscsabai közgazdászt nagy elismerés érte kedd este a Friderikusz most címû mûsorban. Õ lett a meghirdetett könyvklub elsõ kitüntetettje, azaz a Hét olvasója. Ezúton is gratulálunk neki.
Mint ismeretes, a Nemzetbiztonsági Hivatalt (NBH) megvádolták, hogy együttmûködött az Egymásért Egy-Másért Alapítvánnyal, amely alapítvány 8500 tonna élelmiszert hozott be az országba adományként, majd eladta. Tóth Károly bizottsági alelnök szerint az alapítvány nem volt az NBH fedõcége.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzése szerint ma a délutáni, kora esti óráktól elszórtan zivatar kialakulása várható, elõbb északon, majd az ország középsõ és déli, délkeleti részén. Néhol heves zivatar is lehetséges − tájékoztatta hírportálunkat a békéscsabai önkormányzati hivatal.
Kedden három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Békés megyében. A reggeli órákban Vésztõ külterületén összeütközött két személyautó. A balesetnek három könnyû és egy súlyos sérültje volt
Az eddigi vendégforgalom alapján jó idegenforgalmi szezonra számítunk, a térségben egyértelmûen Gyula és Szeged jelenti a húzóerõt – mondta a turisztikai fõszezon kezdete elõtt a Hír6-nak Tokaji Ferenc, turisztikai szakember.
Hiába haladta meg már a tízezret a megindított vagyonosodási vizsgálatok száma, az adóhatóság továbbiakat indít el, amelyek gyakran a már folyamatban lévõ vizsgálatokhoz kapcsolódnak. Ezekbe nem ritkán bevonják a családtagokat is – adta hírül az Info Rádió. Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága arról tájékoztatta a Hír6-ot, hogy ebben a régióban május közepéig több mint 800 a megkezdett vagyonosodási vizsgálatok száma, és a feltárt adókülönbözet megközelíti a 1,5 milliárd forintot.
Rendkívüli képviselõ-testületi ülést tartottak kedd délután Gyulán, amelynek középpontjában a város által kibocsátandó kötvény témája szerepelt – zárt ajtók mögött. A milliárdos lehetõségek igénybe vételérõl szóló döntést – elvi egyetértés mellett – elhalasztotta a város – nyilatkozta Perjési Klára polgármester a Hír6-nak.
Az Okány-1-es jelû mezõn napi 50 ezer, a Kõrösújfalu-1-esnél napi 255 ezer, a Zsadány-É-1-esen pedig napi 115 ezer köbméter hozamú földgázlelõhelyre bukkant a Mol és partnere, a Magyar Horizont Energia (MHE) Kft. - jelentette be tegnap a magyar olajcég.
Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!

Étel ital
Halottak napjától Virágvasárnapig- dráma a Jókaiban!
Nyerjen! 2.400 Ft értékben!

Halottak napjától Virágvasárnapig- dráma a Jókaiban!

Kultúra
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség