Békés megyei hírek
Minden remény megvan arra, hogy ez év októberére a gyulai Petõfi Mozi homlokzatát egykor díszítõ mintegy 10 négyzetméteres ólomüvegbõl készült mozaik régi pompájában csillogjon. Ezt jelentette be tegnap filmszínházban a Városbarátok Köre. Az ingyenes vetítés teltházat vonzott.
A Hír6 több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a gyulai Pándy Kálmán Kórházból augusztus elsejével a békéscsabai Réthy Pál Kórház fõigazgatói helyére távozó Becsei László után Havas Attila vagy Keszthelyi Péter lehet a megyei kórház új orvosigazgatója. A kórház elsõ számú vezetõje a fõigazgató-fõorvos, aki három beosztottjával, az orvosigazgatóval, az ápolási és a gazdasági igazgatóval együtt jelentik az egészségügyi intézmények csúcsvezetését. Ugyancsak a Békés Megyei Kórházhoz kapcsolódó hír, hogy több mûtõben a klímarendszer felmondta a szolgálatot. A mûtéti körülmények így a szaunázásra hasonlítanak.
A békéscsabai Árpád Fürdõben esedékes július 25-én, szerdán 18.00 órától Magyarország–Olaszország nõi vízilabda-mérkõzés két csapat a mérkõzés napján, 10.00 órától emlékfát ültet az Élõvíz-csatorna partján, az Árpád Fürdõ Derkovits sori bejáratának közelében.
Jogellenesen mentették fel állásából dr. Nagy Mátyás volt békéscsabai jegyzõt, a róla készült és szakmai alkalmatlanságot kimondó minõsítést jogszabálysértés miatt megszüntette a Gyulai Városi Munkaügyi Bíróság. Az ítélet indoklásában Krátky Ákos tanácsvezetõ bíró koncepcionális elemeket is említett. Az ügynek itt nincs vége. Komoly kérdés a hogyan tovább. Valóban lehet újra Békéscsaba jegyzõje dr. Nagy Mátyás? Akkor mi lesz a jelenlegi jegyzõvel, dr. Benedek Máriával? Az biztosnak látszik, hogy az ügy másodfokon folytatódik. Ahogyan az is: presztízsvereség is egyben a békéscsabai önkormányzatnak a hétfõn, Gyulán született ítélet.
A Békéscsabai Rendõrkapitányság rablás bûntett kísérlet miatt indított eljárást egy dobozi férfi ellen, aki a gyanú szerint vasárnap Dobozon az utcán bántalmazott egy másik férfit.
Baleset ért egy motorost szombaton délután Békésen. A 26 éves fiatalember a Táncsics utcában sodródott át a menetiránya szerinti baloldali forgalmi sávba, és nekiütközött egy villanyoszlopnak.
Jövõre lesz az egyik legnagyobb hatású európai képzõmûvész, Dürer Albert (vagy másként Albrecht Dürer) halálnak 480 évfordulója. Egyáltalán nem véletlen, hogy a 2008-as évet Dürer-emlékévvé nyilvánították, és megkezdõdtek ennek az elõkészületei.
Egy súlyos és egy könnyebb sérüléssel járó baleset történ szombat délelõtt a 44-es fûút Békéscsabát elkerülõ szakaszán - tájékoztatta a Hír6-ot a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.
Kétségtelenül kemény, mondhatni, fegyelmezett munka folyt a július 16-ai, békéscsabai közgyûlésen, ám mégis becsúsztak mosolygásra okot adó helyzetek. A Hír6 ezekbõl szemezget, minden bántó szándék nélkül, inkább üdítõnek szánva a történeteket a forró kánikulában.
Vannak a hazai televíziózásnak felejthetetlenül ijesztõ pillanatai. Ilyen például, amikor Fekete Pákó letolja a gatyáját egy reggeli mûsorban, amikor túlélõbajnokok versenyjelleggel csótányt fogyasztanak, vagy amikor élõ adásban buszok helyett tankok közlekednek a Madách téren.