Békés megyei hírek
Helytelennek nevezi a „tisztasági csomag” elnevezést, még helytelenebbnek azt, hogy a képviselõkön akarják elhúzni a korrupcióellenes nótát, helyette munkatársaival kidolgozott egy javaslatot, melyben a képviselõk jogállásának újraszabályozása, az összeférhetetlenségi szabályok szigorítása és a korrupció ellen teendõ lépések szerepelnek. Mindezt megfejelte egy igen meglepõ javaslattal: a törvényesség õreit, a jegyzõket kivenné a polgármesterek és képviselõ-testületek ölelõ karjaiból. A javaslatot szombaton vitatná meg a szocialista képviselõcsoport. Tóth nem lesz könnyû helyzetben, mert javaslataival érdekhegyeket dönget.
100 millió forintos beruházással újítják fel a szennyvíztisztító Tiszába vezetõ 180 cm átmérõjû csõszakaszát, ugyanis nagyon rossz állapotban van már.
Az egykori kultuszminiszterre halálának hetvenötödik évfordulójára több rednezvénnyel is emlékeznek csütörtökön és pénteken Szegeden.
A híres szegedi fûszerpaprika termesztésével és feldolgozásával ismerkedhetnek meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatói a szombati Paprikanapon.
A Hódmezõvásárhely Városáért Közalapítvány pályázatot hirdet az egészséges életmódért küzdõ sportegyesületeknek és kulturális tevékenységet folytató olvasóköröknek.
Szerda este hét óra körül érkezett bejelentés a Gyulai Rendõrkapitányságra, hogy egy 73 esztendõs lökösházi férfi háromkerekû rokkantkocsijával dél tájban otthonról elkerekezett, és azóta nem tudják hol van. A hozzátartozók joggal aggódtak, mivel az idõs ember rokkantkocsija nélkül mozgásképtelen.
Az Allianz-Hungária éppen húszéves volt, amikor 2006 októberében elindította banki szolgáltatásait, és innentõl kezdve komplex pénzügyi szolgáltatóvá vált. A legritkábban történik meg, hogy egy biztosító hozzon létre bankot, a fordítottja sokkal inkább. Az Allianz a kivételek közé tartozik.
Az ütemtervnek megfelelõen halad a Magyar Telekom ügyfélszolgálatának építése az Etelka soron, a volt Hafner fatelep területén.
Mint arról hírportálunkon többször is beszámoltunk, Békéscsabán két nagy volumenû beruházás is tervezés alatt áll a szennyvíz-csatornázáson túl. A Városi Parkerdõ ötlete s a Szent István tér revitalizációja sok békéscsabai fantáziáját megragadta. Ki így, ki úgy reagált a tervekre. A múlt heti fórum után újabb következik pénteken.
Nem csak hazánk egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye lett a Csabai Kolbászfesztivál, hanem népmozgalom. Ez utóbbit Ambrus Zoltán, a fesztivál fõszervezõje mondta az eseményt megelõzõ csütörtöki sajtótájékoztatón a Gajdács-tanyán.
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség