Békés megyei hírek
Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szerdán azonnali hatállyal felmentette a GKM fõügyeletesét Garamhegyi Ábel államtitkár gyorshajtása ügyében - közölte a tárca.
Pályázati támogatással útfelújítások indulnak Szentesen és a városban már helyreállították a szakrendelõ megrongálódott tetõszerkezetét – mondta el Szirbik Imre, a város polgármestere.
Stíluskommunikátor szakirányú továbbképzést indít a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképzõ Kara februárban.
Kedden Röszke belterületén igazoltattak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai három ismeretlen, magyarul nem beszélõ fiatal férfit. Az ismeretlenekre a röszkei Rendõrõrs munkatársai hívták fel a határõrök figyelmét.
Ne legyenek illúzióik: oltári biznisz az új valóságshow, A nagy fogyás. Olyan reklámhadjárat elõzte meg képernyõre kerülését, ami már a nagy pártok kampányidõszakát idézi.
Nagyszabású nemzetközi diáklabdarúgó tornát rendez a Békéscsabai Központi és Szakképzõ Iskola és Kollégium lengyel, román, szlovák és magyar csapatok részvételével a hétvégén Békéscsabán.
Kihasználva, hogy a lakók nincsenek otthon, kitörte a zárat és így jutott be a lakásba ismeretlen elkövetõ tegnap Gyulán a délutáni órákban, majd onnan aranyékszerekkel, márkás parfümmel, felsõ ruházattal és mûszaki cikkel gazdagabban távozott, több százezer forint kárt okozva a tulajdonosnak.
A vasúti talpfákat rögzítõ csavarokat szerelte ki egy debreceni házaspár, és a gyanú szerint ócskavasként akarták értékesíteni. Mindez kedden Nagykereki határában történt, ahol a biharkerszetesi határõrök érték tetten az elkövetõket.

Békéscsabán a Center Moziban premier elõtt mutatták be kedden este Koltai Róbert új filmjét, a Megy a gõzös címût, amely után közönségtalálkozón vett részt a rendezõ, a film több szereplõje, így Gesztesi Károly, valamint a film forgatókönyvírója, Grecsó Krisztián író és a Pravo zenekar. Koltai úgy érkezett el a Megy a gõzös forgatásáig, hogy az utóbbi másfél évtizedben talán õ volt a magyar rendezõk közül a legtöbbet dolgozó filmkészítõ. Elég csak a Sose halunk meg, az Ámbár tanár úr, a Csócsó és a Világszám címû munkáira utalnunk. A Hír6 Koltai Róberttõl kért és kapott interjút.


A József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendezi a Táncsics Alapítvány a Válaszok a XXI. század kihívásaira címû konferenciasorozat elsõ rendezvényét, melynek címe Utak a tudásalapú társadalomhoz.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital