Békés megyei hírek
Frontálisan ütközött egymásnak két kamion az M5-ös autópályán. A baleset délután történt a kiskunfélegyházi északi lehajtó elõtt. Szerencsére a balesetben senki sem sérült meg.
Az ünnepi hétvégén sok dolga volt a határõröknek. Röszkén és Tompán 3 kilogramm marihuánát találtak, de 17 határsértõ is fennakadt az ellenõrzésen. Õket a Mórahalom-Röszke közötti úton fogták el.
Máté Bence, 22 éves pusztaszeri természetfotós kapta a BBC természetfotós világpályázatának Eric Hosking-díját, amelyet a legjobb sorozatért ítél oda a nemzetközi zsûri a 26 évnél fiatalabb pályázók kategóriájában.
Úgy kezdõdött, hogy azonnal a jövõ évre halasztották a Szegedi Városi Bíróságon azt a szerdára kitûzött pert, amelynek egyetlen vádlottja Pikó Sándor gyulai ügyvéd. A vád, amiként a Hír6 beszámolt, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, jelentõs kárt okozó csalás és öt rendbeli zsarolás kísérlete. Az ügyészség szerint 1,5 milliárd forint mozgott szabálytalanul. Pikó az orvosi igazolás szerint kórházi pszichés kezelése után otthonában lábadozik.
Egy pillanatra sem mondunk le a 2010-es gyõzelemrõl. Soha – mondta a harciasságáról kevésbé ismert Hiller István oktatási miniszter, az MSZP alelnöke szerdán, Békéscsabán, a szocialisták Nagy Párbeszéd elnevezésû rendezvényének itteni állomásán. Hiller többször azt hangsúlyozta: egy párt életében megvan a vita és az egység ideje. A mostani idõszakot ezzel összefüggésben a vitáénak nevezte. Sok és sok lényegre törõ kérdést kapott az oktatási miniszter, aki sajátos vitába keveredett az eseményen dr. Puskás Jánossal , a Tessedik Fõiskola rektorával és dr. Köteles Lajos fõiskola tanárral. Szakpolitika és pártpolitika egyvelegét kapta ezen az estén az MSZP alelnökétõl a hallgatóság.
A Csabai kolbászfesztivál zsúfolt programja alatt kötött együttmûködési keret-megállapodást Békéscsaba romániai testvérvárosával, Székelyudvarhellyel – tudta meg a Hír6 Vantara Gyula polgármestertõl. A békéscsabai városvezetés nyáron népes delegációval járt Székelyudvarhelyen, s akkor határozták el az 1991-ben kötött együttmûködési megállapodás megújítását.
Deák Ferenc (felvételünkön) újvidéki magyar drámaíróval találkozhat október 25-én, csütörtök este fél nyolctól az érdeklõdõ közönség a békéscsabai színház színészklubjában. A beszélgetésen a résztvevõk bepillantást nyerhetnek az író a Határtalanul és a
Fojtás címû drámáiból készült, számtalan díjjal jutalmazott filmjeibe is. Az est házigazdája Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka fõszerkesztõje lesz – tájékoztatta hírportálunkat a teátrum.
A tûz ereje címmel kortárs román alkotók munkáiból nyílik hamarosan képzõmûvészeti tárlat Gyulán, a Magyarországi Románok Kulturális Szövetségének székházában – értesült a közelgõ eseményrõl hírportálunk.
A pályázati feltételek miatt nem vonatkozik az egész városra a szennyvíz-csatornázási terv. Békéscsaba nem méltányos módon jutott a leadott telekrészekhez, ezért a város tervezi, valahogy kárpótolja a telektulajdonosokat. Mûködik az egynapos sebészet, tíz honvédségi bérlõkijelölésû lakást igényel a város, és elkészült a Fürjesi bekötõút terve – hangzott el Vantara Gyula polgármester hétfõi sajtótájékoztatóján.
Sajtótájékoztatón jelentette be Vantara Gyula, Békéscsaba fideszes polgármestere, hogy a békéscsabai 2-es számú általános iskolában végzett tájékozódás során egyértelmûen kiderült, hogy a portán talált aláírásgyûjtõ ív fénymásolásához az iskola vezetõjének semmi köze nem volt, aláírásgyûjtés nem folyt.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó