Békés megyei hírek
A múlt héten Szegeden ismertették azt a tervet, amely szerint a Duna–Körös–Maros–Tisza eurorégió lakosai ingyenesen vehetnék igénybe egymás országaiban az egészségügyi szolgáltatást és ellátást. Elsõ lépésben a magyar–szerb határtérségre dolgozzák ki a tanulmányt - adta hírül a Nyugati Jelen.
Péntek délután Csanádapáca fõutcáján egy terepjáró elütötte a vele azonos irányban közlekedõ kerékpárost, aki a balesetben a helyszínen életét vesztette ─ tájékoztatta gyorshírben a Hír6-ot a megyei rendõrkapitányság ügyeletese.
Kelet-Magyarországon az elmúlt években uniós forrásból csupán két kastélyt újítottak fel, ezért is nagy szó, hogy az egyik ezek közül éppen a Gyulaváriban található Pongrácz-Almássy kastély. Rendbetételére 560 millió Ft-ot költöttek.

A szerdai, Bélmegyer melletti közlekedési tömegszerencsétlenség kapcsán eddig egyedül a Hír6 írt arról, hogy legutóbb hasonlóan súlyos busztragédia 28 évvel ezelõtt történt Lökösháza és Elek között. 1979. december 3-án délelõtt egy busz és egy vonat összeütközött. A ködös idõben az Ikarus 66-os típusú autóbusz vezetõje figyelmen kívül hagyta a fénysorompó tilos jelzését, és a sínekre hajtott. Összesen 11-en haltak meg. Heten a helyszínen, 4-en a kórházba szállítás után. A sérültek száma elérte a 30-at. A Hír6 most leporolja ennek a közel három évtizeddel ezelõtti közlekedési tragédiának az aktáit, s szól arról is, hogy a korabeli tájékoztatási viszonyok miatt egészen másképp számoltak be a történtekrõl.
Vasárnap délelõtt a gyulai Szent Miklós román ortodox katedrálisban lép fel az aradi Teológiai Egyetem vegyes kórusa. A fiatal teológusokból álló kórus énekel a vasárnapi Szent Liturgián, majd egy rövid koncertet ad ortodox egyházi énekekbõl. A liturgiát Siluan püspök atya celebrálja, 10 órai kezdettel.
A Beol információi szerint szabadlábon védekezhet a Bélmegyernél balesetet szenvedett busz 41 éves sofõrje, akit a halálos tömegszerencsétlenség okozásával gyanúsítanak, és elõzetes letartóztatásba helyezését kezdeményezte a rendõrségi indítvány alapján az ügyészség.
Csütörtök éjszaka, nem sokkal éjfél elõtt érkezett a bejelentés a Békési Rendõrkapitányságra, miszerint Köröstarcsa külterületén, a Gácsháti halastónál feltartóztattak egy Lada Niva típusú gépkocsit – tájékoztatta a Hír6-ot Virág Zsuzsánna, a megyei rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.
Még csak néhány nap telt el a bélmegyeri buszbaleset óta. A körülmények, az áldozatok és a felelõsség kérdései mellett terítékre kerülnek a biztosítási ügyek is. Ki fizet, kinek kell fizetni, kinek jár kártérítés, mi alapján fizet a biztosító. Kérdéseinkkel Nemes Gyulát, az Allianz-Hungária Dél-alföldi területi igazgatóját kerestük meg.
Jön a Fradi Orosházára, és ez megbolygatja nem csak a sportkedvelõk, hanem a közlekedõk életét is. Kicsit körbenéztünk a klub háza táján a derbi elõtt. Kíváncsiak voltunk az elõkészületek állására, valamint a csapat jelenlegi formájára.
A szeptember 14-15-én Orosházán tartandó Liberális napok egyik fõ vendége Kóka János gazdasági miniszter lett volna, ám helyette államtitkára érkezik. A másik „húzónév”, Hajós András is lemondta részvételét. Kóka a koalíciós tárgyalások elhúzódása miatt mondta le az orosházi részvételt.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital