Békés megyei hírek
Felkavaró, és hangozzék bármilyen furcsának, mulatságos élmény végigülni a tervezett békéscsabai krematórium tárgyában összehívott lakossági fórumot. Szorgosan jegyzetelek a füzetembe, és sokadszor értettem meg, hogy újságíróként többnyire elég szorgalmasnak lenni, és egyszerûn leírni mindazt, amit hallok. Az emberek sokkal okosabbak, tájékozottabbak és humorosabbak, mint azt politikusaink gondolnák. Persze ez sem új felismerés. Érvek és indulatok csaptak össze. Kényes téma, talán a legkényesebb téma volt terítéken: a halál, a test felbomlásánák folyamata. A hamvasztás gyarló vagy éppenséggel kulturált megoldása. És mindaz, ami ezzel összefügg.
Négy helyszínen, tizenöt aktivista segítségével, összesen 9 ezer (!) palack ásványvizet osztottak ki csütörtökön Békéscsabán − tudtuk meg Botyánszki Máriától, a városháza sajtósától.
Tömegesen veszik fel a gyulai kórházból elbocsátott dolgozókat a békéscsabai kórházba – jelezte Szilvásy Ferenc képviselõ, aki maga is hangsúlyozta, szóbeszédként hallott róla. A hír azért is meglepõ, mert az augusztustól munkába lépõ Becsei László fõigazgató nem zárta ki pályázatában a létszámleépítés lehetõségét.
A Hír6 olvasói a nap folyamán többször is jelezték, hogy komoly gondok akadtak a kora reggel 5 óra 50 perckor Békéscsabáról Dunaújvárosba tartó távolsági autóbusszal. A fékhibás jármû közel másfél óra hosszát vesztegelt Kecskeméten.
Ezüst- és aranyérmeket hoztak haza a Békés megyei rendõrök a július 15-én, Hatvanban megrendezett országos triatlon versenyrõl.
Nem változik meg a Csaba Center neve, csak egyszerûen nagyobb lesz 20 ezer négyzetméterrel. Ahogyan átadása pillanatában 2001-ben, úgy 2008-ban ismét a vidék legnagyobb plázája lesz a Csaba Center. A most kezdõdött bõvítésnek köszönhetõen jövõre új épületrésszel nagyobbodik.
Ittasan repesztett végig egy motoros a békéscsabai sétálóutcán, szerda kora este. A férfire a baleseti helyszínelõk a Munkácsy utcában figyeltek fel, a Kawasaki cross motoron ugyanis nem volt rendszám. Az egyenruhások le akarták állítani a férfit, de õ utasával tovább hajtott.

Egy 20-22 milliárd forintos beruházás Békéscsabára telepítésérõl tárgyal a város vezetése. A több tevékenységre tervezett üzem egy norvég társaság magyar cége, amely cég az ország négy településén kíván bioetanol üzemet létesíteni, köztük Békéscsabán is.

Ne úgy tegyük fel a kérdést, hogy legyen, vagy ne legyen. Hanem úgy: legyen, de ne itt – fogalmazta meg a békéscsabai tervezett krematórium ügyében összehívott lakossági fórumon elhangzottak lényegét szerdán, a Jaminai Nyugdíjas Klubban Kutyej Pál önkormányzati képviselõ.
Az Orosházi Rendõrkapitányság és a kapitányságon mûködõ Városi Baleset-megelõzési Bizottság július 18-án, szerdán tartotta a XV. Rendõr motorkerékpáros és XIII. Járõr gépkocsivezetõk felmenõ rendszerû szakmai versenyének megyei döntõjét.