Békés megyei hírek
A Békéscsabai Rendőrkapitányság tegnap szabálysértési őrizetbe vett egy férfit, aki Békéscsabán, egy intézmény előtt ittasan kiabált, szitkozódott.
„Bűnügyi Szolgálati Ág Arany Plakett” díjban részesült dr. Márton Attila r. alezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője, aki közel 35 éve rendőr.
Jövő hétfőn kezdődik Gyulán az immár 14. alkalommal megrendezett Nemzetközi Shakespeare Fesztivál; az egyhetes programra Olaszországból, Oroszországból, Nagy-Britanniából és Romániából is érkeznek művészek, társulatok a fürdővárosba.
Ezen a nyáron a foci vb-szurkolókra is gondoltunk, mesélte a minap Nagy Árpád főzőmester, a békéscsabai Pálinka Tanyán. Ugyanis aki azokon a helyeken Árpád Pálinkát fogyaszt, ahol a termékeink kaphatók: ott 4 cl Árpád Szilva pálinkát nyerhet egy kaparós sorsjeggyel (minden ötödik nyer). Ez az akciónk a világbajnokság végéig, július 15-ig tart.
Sarkad sportfejlesztési programjának kiterjesztését segítette a Kormány Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Programja, amelynek alapvető célja, hogy olyan közösségi terek kerüljenek kialakításra, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben, díjmentes formában. A program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázati felhívásra Sarkad Város Önkormányzata 2016. augusztusában nyújtott be pályázatot. Ennek eredményeként 16.179.673 forint összegű támogatást nyert a város, melyhez önkormányzati önerőt nem kell társítani.
Dévaványa Város Önkormányzata 2016. júniusában pályázatot nyújtott be az „Esély otthon” c. pályázati felhívásra a helyi fiatalok támogatása érdekében, melynek nyertességéről az önkormányzat 2018. februárjában kapott értesítést. A pályázat keretében a kedvezményezett önkormányzat 86.761.338 Ft, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Miniszteri elismerést kapott egy Békés megyei rendőr, aki kimentett egy nőt a Tisza egyik holtágából, Szegeden.
Összeütközött két személyautó a 44-es számú főúton, a kétsopronyi leágazás közelében. A helyszínelés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta az érintett útszakaszt.
Dévaványa Város Önkormányzata pályázati úton támogatást nyert digitális kompetencia fejlesztésére.
Július 1-je a magyar egészségügy legkiemelkedőbb ünnepe, amelyen országszerte Semmelweis Ignácra emlékeznek, a magyar anyák megmentőjére. E jeles alkalomból Dévaványán is köszöntötték az egészségügyben dolgozókat, akiknek műsorral, majd állófogadással készültek.