Békés megyei hírek
Szombaton tartotta a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar minősítő hangversenyét Békéscsabán, amelynek különlegessége az volt, hogy a karmesterük, Döge Csaba számára ez volt a fúvóskarmesteri cím eléréséhez szükséges diplomakoncert is. A zenekar arany minősítést kapott, így nem volt kérdés az sem, hogy a karmester a szakmai zsűritől jeles érdemjegyet kapott.
A Gyémánt Liga idei második helyszínén, Sanghajban színvonalas súlylökő versenyen szerezte meg a bronzérmet Márton Anita.
Lopások és kifosztás kísérlet gyanúsítottjait fogták el a rendőrök Szarvason. A négy nő és két férfi a jelenlegi adatok szerint Békés mellett Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is követett el bűncselekményt.
Húsvét hétfőn délután egy hagyományteremtő programra vártuk az érdeklődőket.
Gazsó János, a békésszentandrási Mezőmag Kft. alapítója és ügyvezetője a hazai fajták elkötelezett híve. Most azonban úgy látja, a külföldi gabonafajták magyarországi térnyerése elkerülhetetlen. Jó lenne, ha tévedne, de ez nem valószínű, ugyanis óriási tapasztalata van a szakmában. Harminc esztendővel ezelőtt alapította cégét, amely a kalászos vetőmagok területén ma már piacvezető szerepet tölt be a Dél-Alföldön.
Június 2-ától, közel 3x24 óráig folyik a sör, sül a csülök(perkelt) és zakatol a buli a békéscsabai sportcsarnok árnyékában. A 17. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé sajtótájékoztatója pedig kedd délután zajlott a Panoráma Étteremben.
Békés megyében a balesetek megelőzése érdekében a rendőrkapitányságok fokozottan ellenőrzik a kerékpárral közlekedőket.
Időközi képviselő-választást tartanak vasárnap Gyulán a korábbi fideszes képviselő váratlan halála miatt.
Több mint 220 ezer hektáron fejeződtek be a vetési munkálatok Békés megyében. A jelenlegi várakozások alapján erős-közepes termésátlagra van kilátás - nyilatkozta kedden a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei igazgatóságának elnöke az MTI-nek.
Füzesgyarmaton már több éve sikeresen működik a zöldségtermesztés.
Nyerjen kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

kártevőírtást a Békés Pesticid Kft-től!

Szolgáltatás
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!
Nyerjen! 3.600 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!

Ajándék
Nyerjen bérletet a 17. Csabai Sörfesztiválra!
Nyerjen! 8.000 Ft értékben!

bérletet a 17. Csabai Sörfesztiválra!

Fesztivál