Békés megyei hírek
Nem változik meg a Csaba Center neve, csak egyszerûen nagyobb lesz 20 ezer négyzetméterrel. Ahogyan átadása pillanatában 2001-ben, úgy 2008-ban ismét a vidék legnagyobb plázája lesz a Csaba Center. A most kezdõdött bõvítésnek köszönhetõen jövõre új épületrésszel nagyobbodik.
Ittasan repesztett végig egy motoros a békéscsabai sétálóutcán, szerda kora este. A férfire a baleseti helyszínelõk a Munkácsy utcában figyeltek fel, a Kawasaki cross motoron ugyanis nem volt rendszám. Az egyenruhások le akarták állítani a férfit, de õ utasával tovább hajtott.

Egy 20-22 milliárd forintos beruházás Békéscsabára telepítésérõl tárgyal a város vezetése. A több tevékenységre tervezett üzem egy norvég társaság magyar cége, amely cég az ország négy településén kíván bioetanol üzemet létesíteni, köztük Békéscsabán is.

Ne úgy tegyük fel a kérdést, hogy legyen, vagy ne legyen. Hanem úgy: legyen, de ne itt – fogalmazta meg a békéscsabai tervezett krematórium ügyében összehívott lakossági fórumon elhangzottak lényegét szerdán, a Jaminai Nyugdíjas Klubban Kutyej Pál önkormányzati képviselõ.
Az Orosházi Rendõrkapitányság és a kapitányságon mûködõ Városi Baleset-megelõzési Bizottság július 18-án, szerdán tartotta a XV. Rendõr motorkerékpáros és XIII. Járõr gépkocsivezetõk felmenõ rendszerû szakmai versenyének megyei döntõjét.
A rendõrség szóvivõjétõl kapott összefoglaló szerint a szerdai közlekedési balesetek szinte mindegyikében találunk kerékpárosokat. Mindezt talán írhatjuk a nagy meleg, valamint ebbõl adódóan a koncentrációs képesség gyengülése számlájára is.
A csabai Széchenyi ligetben 2004-ben felépített új zsinagóga épülete még befejezésre vár. Emellett pályázatok segítségével a vészkorszak összes áldozatának nevét megörökítõ kovácsolt vaskerítést szeretnének a temetõ és a zsinagóga körül felhúzni, s ha nyernek a Norvég Alappal, akkor emlékpark kialakítása válna lehetõvé. Békéscsaba zsidóságának lélekszáma a vészkorszak elõtt elérte a négyezret, ma 39-en fizetnek hitközösségi adót. Minderrõl Moskovits Sándor, a békéscsabai Zsidó Hitközség elnöke beszélt a Hír6-nak. Egyúttal hírportálunknak mondta el elõször a szenzációs hírt, hogy a nemrégiben kémiai Nobel-díjat elnyert izraeli tudós, Avram Hershko édesanyja békéscsabai!
Két nagy támogatási forma, kilenc kiemelt területébõl válogatta ki a polgármesteri hivatal vezetése, a képviselõk és a hivatal szakembergárdája azt a három konkrét elképzelést, melyek beindítása meg is kapta a többséget a közgyûlésen: a környezetvédelmet-energetikát, az egészségügyet és a gyermek-ifjúság területét érintik a nagy formátumú elképzelések.
Kisebb „közleményháború” látszik kibontakozni Orosházán, melynek témája: politikai, avagy szakmai döntés született az Orosházi Kistérségi Vidékfejlesztési Iroda megnyitására kiírt pályázat elbírálásakor a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban (FVM)?
A gyulai élõvízcsatona partján sétálva szomorú látvány fogadja az embert. A vízparti növénytársulások, az uszadékfák, belógó gallyak között rothadó kagylótetemek láthatóak. Elsõ látásra sokan azt hinnék, kenyérdarabok, melyeket a vadkacsák etetésére dobtak a vízbe. Közelebb érvén, más érzékszervünkkel is bizonyságot szerezhetünk róla, ez valóban kagyló.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.359 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Étel ital