Békés megyei hírek
A hónap elején bezárt a Royal Hotel. A tulajdonos el kívánja adni az ingtalant, jelenleg is külföldi vevõkkel tárgyalnak. Azt még senki sem tudja, hogy mikor fogadhat újra vendégeket a szálloda.
Tóth Péter zongoramûvész, a csabai csodagyerek nagy sikerû ajándékkoncertet adott hétfõ este a Békés Megyei Jókai Színház vigadójában, a Zenei Világnap alkalmából. A teltházas koncert igazolta a színház új vezetésének egyik új kezdeményezését, az ingyenes zenei programok vigadóbeli sorozatát, amelynek Vozár M. Krisztián zongoramûvész az egyik kezdeményezõje és házigazdája volt.
Mozgalmas és eredményes idõszakot tudhatnak maguk mögött a békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar tagjai. Az elmúlt másfél hónapban két nemzetközi versenyen összesen hét díjat gyûjtöttek be, ahogy a Nyugati Jelen címû romániai magyar napilapban megjelent beszámolóra hivatkoztunk, nemrégiben vendégszerepeltek Temesváron - zajos siker mellett, de felléptek a szlovákiai Trencsénben és több Békés megyei rendezvényen is.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata lakossági fórumot szervez 2007. október 4-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a városháza dísztermében. A városvezetés a városfejlesztési és belváros-rehabilitációs elképzeléseit, valamint az ún. Témapark projektjét szeretné bemutatni és megbeszélni az érdeklõdõ csabai polgárokkal.
Mint arról hírportálunk is beszámolt, szeptember 22- én 20 óra 40 perc körüli idõben Békéscsaba Gerla lakott területén haladt a Körös Volán Zrt. menetrend szerinti távolsági autóbusza, amelyet valaki megdobott. Az akkor a buszon utazók jelentkezését várja most a rendõrség.
A Móra Ferenc Múzeum megkezdte a nemrégiben megnyílt japán-kiállításhoz kapcsolódó kísérõrendezvények sorozatát, melynek a célja, hogy felhívják a szegediek figyelmét a tárlatra, valamint a japán világra.
A Batthyány Emlékév, valamint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából az elsõ felelõs magyar kormány miniszterelnökének, Gróf Batthyány Lajos mellszobrát avatják fel Szegeden október 6-án, szombaton.
A hétfõi nap rendõrségi krónikája egy súlyos kimenetelû gyulai balesetrõl, valamint egy sarkadi lopásról, egy szarvasi rongálásról és egy gyulai besurranásos lopásról szól – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.
Azok a sikeres és jó városvezetõk, akik felismerik a helyes stratégiát, így tettek elõdeink másfélszáz évvel ezelõtt – jelentette ki Magyar- és Németgyula egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rendezett hétfõi ünnepi testületi ülésen elmondott beszédében Perjési Klára gyulai polgármester. Erdész Ádám történész, a Békés Megyei Levéltár igazgatója széles kitekintésû elõadásában az egyesülésig vezetõ utat, a megoldandó problémákat mutatta be, amelynek az eredménye egy, a kor színvonalán az egész régióra meghatározó hatást gyakorló, dinamikusan fejlõdõ város lett. Bak Sándor, a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetõje visszatekintésében nem kevesebbet állított, mint hogy az egykor a két Gyulát is elválasztó Fehér-Körösnek a város a létét köszönheti, és sok szempontból befolyásolja a jövõjét is. Az ünnepi közgyûlésen köszöntötték a fürdõváros legidõsebb és legfiatalabb polgárait, amit kulturális mûsor követett.
Gyula a mûvészetek tükrében címmel a Gyulai Mûvésztelep kamara-kiállítása nyílt még hétfõ délután a gyulai Erkel Ferenc Mûvelõdési Házban. A tárlat a Magyar- és Német-Gyula egyesítésének 150. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozat része, és a maga nemében egyedülálló. A Bagyinszki Zoltán által összeállított anyag még soha, sehol nem volt együttesen látható.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital