Békés megyei hírek
Elsõként a beol.hu számolt be arról, hogy nincs víz Csanádapácán. Mint a Hír6-nak nyilatkozó Fodor József polgármester elmondta: a veszély elmúlt, mert 13.50 óta újra folyik a víz a csapokból.
Egy FIB-es fiúnak nyugodtan lehet fidelitaszos barátnõje, vagy fordítva – mondták a Hír6 kérdésére most Gyulán megalakult Fiatal Baloldal (FIB) vezetõi, Juhász Norbert és ifj. Nagy Géza bemutatkozó sajtótájékoztatójukon. Leel-Õssy Gábor, az MSZP gyulai elnöke pedig hamarosan ajándékkal kedveskedik a jobboldal gyulai képviselõinek.
Békéscsaba polgármestere, Vantara Gyula a harmadik fokozatú hõségriadó miatt négy forgalmas közlekedési csomópontban rendelt el a megyeszékhelyen ásványvízosztást. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az ásványvizet osztó aktivistákra fokozottan ügyeljenek a gépjármûvezetõk.
Meg vagyok döbbenve – mondta a Hír6-nak Konter László, a Békés Megyei Jókai Színház június elsején, 14 év után közös megegyezéssel távozott igazgatója arra a hírre reagálva, hogy névtelen bejelentés alapján rendõrségi vizsgálat indult a teátrum pénzügyi gazdálkodásával kapcsolatban.
Rögzíteni kell, hogy nem volt rossz a "III. Irodalmi Humor Fesztivál". Legalábbis nem nevezhetõ rossz aránynak, ha tizenegy felolvasó író munkáinak zömén mosolyog az ember, itt-ott elneveti magát. Néhol homlokot ráncol a gyerekes, csacska fogalmazások hallatán (irodalomnak némelyik szövegek nagy jóindulattal sem nevezhetõk), és kicsit szomorúan, olyan benyomása támad e sorok írójának, hogy bizony az éhes disznó makkal álmodik. A humor rendre altesti volt, a szex kamaszokat megszégyenítõ gyakorisággal került szóba. Ez már a jelen hazai kabaréjában unalmas. Bár ez tagadhatatlanul szerkesztés kérdése is. Egyensúlyoké, arányoké, mértékeké. E tekintetben azért nem egy alkalommal rezgett a léc.
Névtelen küldemény érkezett a megyei rendõr-fõkapitányságra, melyben adatok és információk szerepelnek a békéscsabai Jókai Színház pénzügyeirõl. Ez alapján rendeltek el nyomozás az ügyben - tájékoztatta egy hétfõi újságírói kérdés után a Hír6-ot is a rendõrségi szóvivõ.
A Békéscsabai Rendõrkapitányság eljárást indított egy asszony ellen, aki hétfõn délelõtt, szóváltást követõen, elütött egy férfit Békéscsabán, a Petõfi utcában.
A szocialista képviselõcsoportból – mint megszólítottat –, Tóth Károlyt kérdeztük a békéscsabai közgyûlés fidesz frakciójának zárt ülésrõl tartott sajtótájékoztatója után: mi történt az elhúzódó kórház fõigazgatói megbízást tárgyaló napirend során. Valóban szakmai, a pályázathoz kötõdõ vita folyt?

A Békéscsabai Városi Baleset-megelõzési Bizottság tájékoztatja a közlekedõket, hogy a kalászos gabonafélék betakarítása miatt gyakran találkozhatnak az utakon közlekedõ, vagy áthajtó mezõgazdasági gépekkel.

Van új fõigazgató a csabai kórházban; nagy vita az adóügyi munkát végzõk érdekeltségi rendszerérõl; míg szerzõdés nincs, a vevõ nem költhet a Pósteleki kastélyra; nem mozdulnak az aradi ivóvízbázis felé; kézilabda, röplabda és labdarúgás forintok. Nagy vonalakban errõl tárgyalt Békéscsaba képviselõ-testülete nyár elõtti, utolsó ülésén.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.359 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség