Békés megyei hírek
Mint arról hírportálunk is beszámolt, szeptember 22- én 20 óra 40 perc körüli idõben Békéscsaba Gerla lakott területén haladt a Körös Volán Zrt. menetrend szerinti távolsági autóbusza, amelyet valaki megdobott. Az akkor a buszon utazók jelentkezését várja most a rendõrség.
A Móra Ferenc Múzeum megkezdte a nemrégiben megnyílt japán-kiállításhoz kapcsolódó kísérõrendezvények sorozatát, melynek a célja, hogy felhívják a szegediek figyelmét a tárlatra, valamint a japán világra.
A Batthyány Emlékév, valamint az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából az elsõ felelõs magyar kormány miniszterelnökének, Gróf Batthyány Lajos mellszobrát avatják fel Szegeden október 6-án, szombaton.
A hétfõi nap rendõrségi krónikája egy súlyos kimenetelû gyulai balesetrõl, valamint egy sarkadi lopásról, egy szarvasi rongálásról és egy gyulai besurranásos lopásról szól – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.
Azok a sikeres és jó városvezetõk, akik felismerik a helyes stratégiát, így tettek elõdeink másfélszáz évvel ezelõtt – jelentette ki Magyar- és Németgyula egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rendezett hétfõi ünnepi testületi ülésen elmondott beszédében Perjési Klára gyulai polgármester. Erdész Ádám történész, a Békés Megyei Levéltár igazgatója széles kitekintésû elõadásában az egyesülésig vezetõ utat, a megoldandó problémákat mutatta be, amelynek az eredménye egy, a kor színvonalán az egész régióra meghatározó hatást gyakorló, dinamikusan fejlõdõ város lett. Bak Sándor, a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetõje visszatekintésében nem kevesebbet állított, mint hogy az egykor a két Gyulát is elválasztó Fehér-Körösnek a város a létét köszönheti, és sok szempontból befolyásolja a jövõjét is. Az ünnepi közgyûlésen köszöntötték a fürdõváros legidõsebb és legfiatalabb polgárait, amit kulturális mûsor követett.
Gyula a mûvészetek tükrében címmel a Gyulai Mûvésztelep kamara-kiállítása nyílt még hétfõ délután a gyulai Erkel Ferenc Mûvelõdési Házban. A tárlat a Magyar- és Német-Gyula egyesítésének 150. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozat része, és a maga nemében egyedülálló. A Bagyinszki Zoltán által összeállított anyag még soha, sehol nem volt együttesen látható.
A Békés Megyei Balesetmegelõzési Bizottság 2007. október 5-én délelõtt 9 és este 9 óra közötti idõben hatodik alkalommal rendezi meg a „MEGVILÁGOSODÁS NAPJA” elnevezésû kerékpáros propaganda akcióját.
Azok után, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) legmagasabb döntéshozó fóruma, a szeptember 22-én Salgótarjánban ülésezõ Országos Tanács a lemondott Kis Zoltán helyére a békéscsabai Velkey Gábort delegálta a parlamentbe, október elsején, hétfõn a csabai politikus hivatalosan is országgyûlési képviselõ lett. Velkey Gábor a törvényhozásban még napirend elõtt letette a képviselõi esküt és átvette mandátumát. Ezzel 1998 után kilenc évvel van ismét a szabad demokratáknak Békés megyei képviselõje az országgyûlésben. Velkey a Hír6-nak adott korábbi interjújában az esélyteremtést nevezte legfontosabb feladatának.
Szeptember végén zárult Debrecenben az elsõ InterModem. A MODEM-ben egy héten át a világ öt földrész tizenhárom országból húsz intermédia-mûvész legújabb munkájának megszületését követhették nyomon az érdeklõdõk. Köztük olyan jelentõs alkotók is voltak, mint például a Németországban élõ Hektor Solari, az Egyesült Államokban dolgozó Sohn Kim vagy az idei Velencei Biennálé Uruguay-i pavilonjának kurátora, Enrique Aguerre.
A Határõr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete az Idõsek-világnapja alkalmából megemlékezésre is alkalmas, jó hangulatú baráti találkozót rendezett az elmúlt hétvégén.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital