Békés megyei hírek
Miután kiesett a Békéscsaba labdarúgó-csapata a másodosztályból, valóban felmerült annak lehetõsége, hogy a Budapest Bank nem támogatja tovább ezt az együttest, de aztán az a nézet kerekedett felül, hogy „együtt sírunk, együtt nevetünk”. Vagyis nem álltunk el a támogatástól − fogalmazott a bank képviseletében Tamás Péter.
A Szegedi Ifjúsági Napokról (SZIN) immár két élménybeszámolót olvashat hírportálunkon az olvasó. Két korosztály, két nézõpont egy rendezvényrõl. Sok hasonlósággal és sok különbözõséggel. Mert mindannyian mások vagyunk, de azért egyben-másban hasonlítunk.


Ki volt a gyorsírás feltalálója? Aki rendszeres keresztrejtvényfejtõ, annak azonnal beugrik a válasz: Tiro. De hogyan is jön ide Tiro? Egyszerû: 75 éves az Orosházi Ügyviteli Szakképzõ Iskola, ahol a gyorsírás tudományát tanítják.
Feljelentést tett az a személy a békéscsabai rendõrkapitányságon, akinek a Csaba Centerben elvesztett pénztárcájában lévõ zálogpapíron szereplõ ékszereit ismeretlen tettes jogosulatlanul kiváltotta. A bûncselekménnyel okozott kár 72.000 Ft.
Balesetet szenvedett a Gyulai Rendõrkapitányság megkülönböztetõ jelzést használó szolgálati gépkocsija augusztus 27-én, hétfõn este néhány perccel fél tíz elõtt a nyílt országúton.
Új helyszínen, a Csaba Centerben található Jankay Galériában mutatták be hétfõn a Békéscsabán megjelenõ Bárka idei negyedik számát, üdítõen nagy létszámú hallgatóság elõtt. Az est ünnepeltje a most 75 éves Banner Zoltán volt.
Az orosz energetikai cégek élénk érdeklõdést mutatnak az Európai Unió országai, így hazánk iránt is. Ez aligha meglepõ, hiszen az olajárak évek óta az egekben járnak, elkölteni, és befektetni való pénzzel bõséggel rendelkeznek. Ez sokakban riadalmat kelt, sokan ellenben természetesnek vélik, hogy példának okáért benzinkút-hálózatokkal „költöznek be” orosz cégek európai országokba. Így mások mellett Magyarországra. Mindez azért is idõszerû, mert hamarosan Lukoil-kút nyílik Békéscsabán, egyelõre nem hivatalos információk szerint.
A magyarországi 15 Operatív Program közül a Dél-alföldi Operatív Programot fogadta el elsõként az Európai Közösségek Bizottsága július 27-én, Brüsszelben. Bátran állíthatjuk, hogy ez a döntés az operatív program készítésének közel hároméves munkájának sikere – áll a DaRFT sajtóközleményében.
Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az a köröstarcsai lakos, akinek családi háza bekerített udvarára bemenve, az ott lévõ szerszámoskamra ajtajáról a lakatpántot lefeszítve egy segédmotor kerékpárt és egy motoros fûnyírót tulajdonított el a hétvégi tolvaj, majd a lakatot elegánsan visszahelyezve távozott.
Õzbakkal ütközött az a személygépkocsi, melynek vezetõje Köröstarcsáról Körösladány irányába haladt vasárnap a délelõtti órákban. A 47- es fõúton a menetirány szerinti bal oldalon lévõ bokros részbõl hirtelen kiugrott egy õzbak, a sofõr hiába fékezett, az ütközést már nem tudta elkerülni.