Békés megyei hírek
Gyõzelemmel kezdett a Cataniában zajló LEN-Kupa selejtezõcsoportban a Szeged Beton VE férfi vízilabda csapata. Gyöngyösi András tanítványai 6-5-re verték a román Steaua Bucaresti együttesét.
Vereséggel rajtolt a Szeviép-Szeged együttese a Sopronban zajló négycsapatos Krasznai-kupán. Fodor Péter együttese a házigazda MKB Euroleasingtõl kapott ki 92-63-ra.
Gyulai Rendõrkapitányság lopás bûntett alapos gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen, akik péntekre virradóan betörtek Gyula, Bicere 16. szám alatti G-Tex üzletbe, ahonnan nagy mennyiségû bõr-ruhanemût tulajdonítottak el mintegy 10 millió forintos értékben.
A NetControll Informatikai Fejlõdést Elõsegítõ Egyesület (NetControll) ezernél is több tagjának elõfizetését függesztette fel tegnap a T-Mobile. Bár az egyesületet szerdán értesítették a kikapcsolás várható másnapi idõpontjáról, a tagok nem kaptak róla információt. A Hír6 úgy értesült: a hoppon maradt elõfizetõi csoportba több Csongrád megyei kulturális és civil szervezet tagságának jelentõs része tartozik, de a Dél-Alföldön máshol is érintettek lehetnek. Magyarország legnagyobb mobilszolgáltatója és az egyesület egyaránt jogi lépéseket tesznek az ügyben – miközben a több mint ezer fõs tagság napokig, de akár hetekig is mobil nélkül maradhat.
Érdemi elõterjesztések és szakmával kevert politizálás. Így foglalható össze az orosházi testületi ülés röviden, melyen elmaradt a közétkeztetési vita, viszont annál több szó esett a kötvénykibocsátásról.
A Táncsics Alapítvány szervezésében került sor pénteken a József Attila Tanulmányi és Információs Központban az Érték és felelõsség - Utak a tudásalapú társadalomhoz címû konferenciára, amely Gurcsány Ferenc miniszterelnök megnyitójával kezdõdött.
Csak azt ne kérdezzék tõlem, hogy hány szegény ember van ma Magyarországon! – kérte péntek délelõtt gyulai hallgatóságát a városháza dísztermében tartott esélyegyenlõségi konferencián Ferge Zsuzsa szociológus. Kovács Ágnes gyermekorvos a gyermekbántalmazás és a társadalom kapcsolatáról beszélt, míg Bokor Ildikó egy mozgássérült szemüvegén világította meg a mai helyzetet.
Jelentõs sikereket ért el öt békéscsabai cég az Európai Unió által meghirdetett Gazdasági Operatív Program (GOP) elsõ döntési körében, mert összesen közel egymilliárd forint vissza nem térítendõ támogatást kaptak fejlesztéseik megvalósításához.
Az együttmûködés célja egyfelõl, hogy segítséget nyújtsanak a fõiskolai hallgatók gyakorlati tapasztalatszerzéséhez. A hallgatók kutatást végezhetnek – így szakdolgozatuk elkészítésében kaphatnak segítséget. Az együttmûködés arról is szól, hogy a gyakorlati tevékenység során nyert információkat átadják a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács részére.
Bár az eredmény szorosabb mérkõzésrõl árulkodik, az elsõ félidõben hat góllal meglépõ Debrecen végig a kezében tartott a mérkõzés, és gyõzött. A Békéscsaba a második félidõben ébredt, de ez már kevés volt a döntetlenhez is.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés