Békés megyei hírek
A serdülõ országos bajnokságon, Tatabányán a Békéscsabai Atlétikai Club 59 versenyszámban mintegy 35 versenyzõje vívta ki eddigi ranglistahelyezésével az indulási jogot. Nem akármilyen mérleggel zárta a 13-15 éves korosztály az országos bajnokságot a csabai egyesület.
Pontosan egy esztendõvel ezelõtt, 2006. szeptember 25-én nyitotta meg kapuit az ország és a régió legkorszerûbb és egyik legnagyobb mûvészeti galériája, a debreceni Modem. A cívisváros belvárosában található mûvészeti központ az eltelt egy évben 12 nagyobb és 3 kisebb kiállítást rendezett – ezekre több mint százezer látogató váltott belépõjegyet − tájékoztatta hírportálunkat Gulyás Gábor igazgató.
A gyulai átkelõhelyen jelentkezett magyarországi belépésre szerda reggel 6 órakor egy török rendszámú Scania típusú kamion török sofõrjével. A 47 éves férfi és kamionjának ellenõrzésekor, a határõrök a hálófülkében, az ágyon ruhák mögé rejtõzve egy huszonéves fiút találtak rá.
Mesterkurzust vezet ettõl az évadtól kezdve a végzõs színésznövendékeknek a Békés Megyei Jókai Színházban Márton András, aki ezzel Fekete Péter színház igazgató kérésének tett eleget. Legfontosabb feladatának a növendékek önbizalmának megerõsítését nevezte a hazai színészpedagógia egyik legnagyobb hazai képviselõje.
Hétfõn az esti órákban, Sarkadon a Kossuth utcán egy Mercedes típusú személygépkocsi vezetõje egy balra ívelõ útkanyarban ─ feltehetõen figyelmetlensége miatt ─ megcsúszott és az úttest menetirány szerinti jobb oldalán lévõ útpadkának sodródva egy fának ütközött.
A gépkocsi vezetõje súlyos sérülést szenvedett, az anyagi kár 3 millió Ft.
Szokatlan bûneset történt kedden, amikor egy magánlottózóba tört be ismeretlen tettes Mezõhegyesen, és hozzávetõlegesen 800.000 Ft könnyen jött nyereménnyel távozott.
Közel 50 újságíró tüntetett hétfõn a dévai (Hunyad megye) színház épülete elõtt, szolidaritásáról biztosítva azt a két kollégát, akiket szeptember 19-én Nicodim Ungureanu színházigazgató a szó szoros értelmében kidobott az intézménybõl. Ovidiu Petrovai dévai újságíró, az eset egyik szenvedõ alanya szerint Ungureanu a durva kifejezésektõl a tettlegességig ment, nem csupán szidalmazta az újságírókat, hanem egyszerûen kilökdöste õket az iroda ajtaján − írja mai számában a Nyugati Jelen.
Kényszerûen kétlaki életet él Czene Ferenc, akinek az 1956-os forradalom után, noha csak a szabadságért harcolt a legtisztább eszközökkel, menekülni kellett a megtorlás elöl. A rendszerváltás óta rendszeresen hazajár, s mindennek eredménye, hogy Gyula és Békéscsaba között megépült, ha teljes egészében még nem is készült el, a Czene-tanya. Czene Ferenc, aki egyszemélyben immár egy intézmény is Gyulán, 1994 óta az év egyik felét választott hazájában, az Egyesült Államokban, Los Angelesben tölti, míg a másik hat hónapot Gyulán. A magyarországi hathónapos ciklus most jár le, és szerda hajnalban útra kel. Ennek apropóján azt kérdeztük Czene Ferenctõl, milyen érzésekkel száll fel a repülõgépre, mit hagy itt és mi várja õt a kaliforniai megapoliszban? De arról is érdeklõdtünk, hogy a Csendes-óceán partjáról látszik-e Magyarország, s hogy mikor tér vissza ide?
Másfél milliárd forintos értékével a megye egyik legnagyobb projektjét adták át hétfõn, amikor Békéscsabán az Andrássy úton elkészült a BÁÉV új, rekordméretû társasháza, amely százhúsz lakást foglal magában és huszonegy üzletet.
A Békéscsabára tartó személyvonat mozdonya a szajoli állomáson kezdett el füstölni − adta hírül a Független Hírügynökség (FH). Személyi sérülés nem történt, a vonat 80 perces késéssel mehetett tovább már egy új mozdonnyal a békési megyeszékhely felé.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom