Békés megyei hírek
A hõségriadók honi bevezetése óta elsõként rendeltek el a hétfõi és a következõ napokra legmagasabb, harmadfokú riadót. Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság ezzel kapcsolatban hasznos tanácsokkal szolgál mindannyiunknak.
A Mezõhegyes határában történt tragikus baleset után nem sokkal vasárnap Békéscsaba külterületén két személyautó ütközött össze érintõlegesen, majd az egyik autó nekiment egy oszlopnak. Ennek a balesetnek egy súlyos sérültje volt. A késõ esti órákban Gáboros belterületén egy ittas motorost ért baleset. Elesett és könnyebben megsérült.
- Aki ismer, az gondolhatja, hogy nem is nagyon lehetett volna más a címe. Hetekig töprengtem rajta, pedig elég kézenfekvõ – így válaszol az orosházi kerékpáros utazó, Lénárt „Léna” Ferenc arra a kérdésre, hogy miért éppen Pedálblues?
A Gyulai Várszínház Shakespeare Fesztiváljának szombati napján Shakespeare és Esterházy címmel hangzott el pódiumbeszélgetés, amelyrõl igazoltan hiányzott az angol drámaíró. Ott volt viszont Esterházy Péter, akit Elek Tibor irodalomtörténész faggatott Shakespeare-hez fûzõdõ kapcsolatáról. Arról, hogy lehet-e az angol színpadi szerzõtõl tanulni, és ha igen, mit. Esterházy Pétert azonban sok mindennek nevezhetnénk, ám szokványos vendégnek aligha.
Mint korábban beszámoltunk róla, súlyos, halálos baleset történt a Mezõhegyes és Battonya közötti útszakaszon. Az elsõ jelentésekkel ellentétben nem egy, hanem két halálos áldozata volt a balesetnek.
A Szabad Demokraták Szövetségét elítélõ sajtóértekezletek sorozatát rendezték meg a Jobbik helyi vezetõi több városban. Békés megyében Szarvason és Gyulán.
A Gyulai Rendõrkapitányság keresi a 16 éves Kovács Zsuzsannát. A gyulai lány június 5-én engedéllyel távozott az Ady utcai lakásotthonból, de oda azóta nem ment vissza.
Ezt a meglepõ, de valójában minden bizonnyal nagyon is helyén való kijelentést tette pénteken, Gyulán a Shakespeare és a film címmel megrendezett konferencián Géher István egyetemi tanár, aki az angol drámaíró és lírikus talán legnevesebb honi kutatója. A professzor az 1947-es Laurence Olivier-, az 1963-as Grigorij Kozincev- és az 1980-as Franco Zeffirelli-féle Hamlet-adaptációkat vetette egybe humorral, no és persze kellõ komolysággal átszõtt elõadásában. S nem hagyott kétséget afelõl, hogy hozzá legközelebb a hatvanas évek elején készült szovjet-orosz változat áll. Géher filmes betétekkel tûzdelt elõadását vastaps követte.
A válasz nem is olyan kézenfekvõ, mint gondolnák. Mindenesetre nem azért, hogy újabb bevételekre tegyen szert a helyi pláza − mondta el a Hír6-nak Hrabovszki György, a Csaba Center igazgatója.
A békési megyeszékhely polgármestere csütörtökön gyorsan reagált a szocialista képviselõcsoport tájékoztatóján elhangzottakra. Vantara Gyula azt állította, hogy Tóth Károly titkosszolgálati módszereket felhasználva szivárogtat ki információkat.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen akciós terméket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 879 Ft értékben!

akciós terméket a holvegyekital.hu-tól!

Ital