Békés megyei hírek
Az elsõ hazai mérkõzésre megtelt az orosházi sportcsarnok, és a drukkerhad – akár csak egy héttel korábban Dorozsmán – most is gyõzelmet várt a csapattól. A kérés teljesült, egy hatalmas tempójú meccsen immár a második gyõzelmet kasszírozták be a fiúk.
Második mérkõzését vívta az Orosháza-Gyopárosfürdõ Kézilabda SC nõi csapata az NB I/B-ben. A szomszéd Dorozsmára látogattak a lányok, ahol azonban a második félidei gyenge játékuk miatt vereséget szenvedtek.
Bár sokáig vezetett az Orosháza FC Kazincbarcikán, és a mérkõzést is megnyerhette volna, két hiba mégis megpecsételte a sorsukat, így vesztesen utazhattak haza.
Szoros versenyben, mégis meggyõzõ fölénnyel választotta országgyûlési képviselõvé az SZDSZ Országos Tanácsa szombaton a békéscsabai Velkey Gábort, aki nem sokkal megválasztása után adott gyorsinterjút a Hír6-nak.
Motoros felvonulás volt Orosháza belvárosában pénteken kora este. A történet elõzménye, hogy a lakók hosszan tartó tiltakozása után egy hete kitiltották a Kossuth utcáról a motorosokat. Ennek megfelelõen ki is helyezték a táblákat az utca két végébe és a héten többször lehetett látni rendõröket, akik a motorral betévedõket igazoltatták.
Az SZDSZ Országos Tanácsának szombati - Salgótarjánban hozott - döntése értelmében Kis Zoltán parlamenti mandátumról történt lemondása után Velkey Gábor békéscsabai szociológus, fõiskolai oktató, önkormányzati képviselõ nyerte el az országgyûlési mandátumot. A Hír6 korábban beszámolt arról, hogy elõbb a szabad demokraták ügyvivõi testülete döntött arról, hogy a lehetséges három jelöltbõl melyik kettõt ajánlja az Országos Tanács figyelmébe a döntéskor. Az SZDSZ legfelsõbb döntéshozó fóruma nem sokkal szombat dél után Velkeynek szavazott bizalmat.
Néha nem gyõzünk csodálkozni egy-egy napi rendõrségi hírösszefoglaló kapcsán azon, hogy gyakorlatilag mindent visznek, ami mozdítható. Mint most: kerékpárt iratokkal és mobiltelefonnal együtt, rézkábel az öntözõbõl, valamint pulykahúst a gyárból − minderrõl a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság tájékozatta hírportálunkat.
Gyomaendrõd belterületén pénteken 13.30 órakor egy kerékpáros 43 éves helyi hölgy a kerékpár útról felhajtott a kiemelt útra, majd körültekintés nélkül balra, nagyívben akart lekanyarodni, így összeütközött egy személygépkocsival, a hölgy súlyos sérülést szenvedett.

Emanuele Crialese 2006-os Aranykapu címû francia-olasz filmjének alapja a címben felvázolt tévhitek, mítoszok, melyek a 20. század eleji vérszegény itáliaiak között terjedt a vágyott Újvilágról.
Olvasóink jelezték, hogy komoly gondok mellett tette meg útját Szegedrõl Békéscsabára az a vonat, amely 13.03-kor indult el a Tisza-parti városból. Közel negyven percet vett igénybe egy beszámoló szerint, hogy a szegedi nagyállomásról eljusson a közeli rókusi pályaudvarra a szerelvény.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó