Békés megyei hírek
Még mindig tart a kárfelmérés a július derekán megrongált, majd részben felgyújtott békéscsabai román ortodox templomban, az elõzetes összegzések szerint a kár nagysága eléri a 3,5 millió forintot. A megszentségtelenített templomban nem misézhetnek a hívek, ezért parókusuk vezetésével a közeli Békésre járnak – tudta meg a Hír6.

Az utóbbi napok Békéscsabán – akarva-akaratlanul is – Fábián Tamásról szóltak és szólnak. A Csaba Rádió szerkesztõje és mûsorvezetõje január óta vezette a helyi önkormányzat lapját, a Csabai Mérleget, majd hirtelen menesztették. Azon persze lehet vitatkozni, hogy mennyire volt váratlan a fõszerkesztõi poszton történt váltás. Az okokról, a háttérrõl, a döntés mozgatórugóiról éppen úgy esik szó a volt fõszerkesztõvel folytatott beszélgetésben, mint szakmáról, szakmai elképzelésekrõl, politikushoz és politikai oldalakhoz fûzõdõ viszonyról.
Idegenben magabiztos gyõzelmet aratott a Békéscsaba labdarúgócsapata a Magyar Kupa harmadik fordulójában – adja hírül a Nemzeti Sport.
Szarvas János legénysége az egykoron az élvonalat is megjárt Dani Péter vezérletével nyert a Martfû otthonában. A csatár négyszer volt eredményes.
Délután a rendõrségtõl kapott tájékoztatás alapján beszámoltunk arról, hogy Telekgerendás és Csorvás között súlyos baleset történt. Este 7 óra elõtt kiderült, sajnos halálos áldozatot is követelt a baleset. Mostanra feloldották az útzárat - tudtuk meg a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtósától.
A Várkerti Vigasságok megrendezésével úgy tûnik, egymásra talált Gyula városa és a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. A békési fürdõváros nagyrendezvényei mellé az eddig üres szeptemberi hónapra újat tudhat a magáénak, míg az italforgalmazó cég nagyszabású önálló rendezvénnyel jelenhet meg a térség turisztikai szempontból legfontosabb városában.
Ha le akarom egyszerûsíteni a választ, akkor úgy kell fogalmaznom, hogy nincs indoka Fábián Tamás menesztésének − mondta el érdeklõdésünkre Opauszki Zoltán, Vantara Gyula békéscsabai polgármester kabinetfõnöke. Arra a kérdésre kerestük napok óta a választ: miért nem hosszabbították meg a Csabai Mérleg fõszerkesztõjének szerzõdését.
Miután a Hungarian Telephone and Cable Corp (HTCC) felvásárolta az Invitelt, a magyar piac második legnagyobb vonalas, illetve piacvezetõ alternatív telekommunikációs szolgáltatóját, a cég most bejelentette, hogy a jövõben egységesen Invitel márkanév alatt kínálja valamennyi termékét és szolgáltatását. Ez a változás érinti a megyét is, ami eddig Hungarotel volt, az Invitel lesz.
Állatkínzás és rongálás miatt is eljárást indított a békéscsabai rendõrkapitányság ismeretlen tettes ellen, aki egy Szarvasi úti épületbe a nyitott kapun át jogosulatlanul bement. Az udvaron pórázon tartott keverék ebet mûanyag madzaggal megfojtotta, majd az épület bejárati ajtajának üvegét kõvel betörte.
Egy, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt tegnap Békés megyében. Mezõberény és Köröstarcsa között kamiont próbált elõzni egy kanyar ívében kisteherautó, azonban a vele szemben szabályosan közlekedõ személygépkocsinak ütközött.
Ha bebizonyosodna, a cselekmény mögött antiszemitizmus is fellelhetõ, akkor nemzetközi fórumokhoz is fordulnánk. Most azt vizsgáljuk: magánvádas eljárás indítható-e a történtek miatt – mondta a Hír6-nak Moskovits Sándor, a békéscsabai zsidó hitközség elnöke a helyi zsidó temetõben történt, az egyik Békés megyei hírportál által eufemisztikusan „aktfotózásnak” nevezett „eseményrõl”.