Békés megyei hírek
Egyetlen jelöltként 17 igen, 4 tartózkodás, valamint ellenszavazat nélkül választották meg a békéscsabai képviselõk a Réthy Pál Kórház új fõigazgatóját, Becsei Lászlót. Az izgalommentes pályázat várható eredményét a Hír6 másfél héttel ezelõtt közölte. Nem tévedtünk.
Kaszáltak a megye strandjai a mögöttünk álló vasárnapon. Telt ház volt Gyulán és Békéscsabán is. Csúcsok dõltek meg, és csúcsok elõtt állunk.
A harmadfokú hõségriadó az intézkedések szintjén is érzeteti a hatását. Ezt jelzi, hogy keddtõl a békési megyeszékhely négy pontján osztanak vizet, minderrõl a békéscsabai városháza sajtóreferense, Botyánszki Mária tájékoztatta a Hír6-ot.
Egyetlen jelölt volt dr. Becsei László a békéscsabai kórház fõigazgatói posztjára, derül ki a békéscsabai kögyûlés hétfõ délelõtti zárt ülése után. A korábban a gyulai kórház második számú vezetõjét választották meg ma a csabai kórház fõigazgatójának.
A hõségriadók honi bevezetése óta elsõként rendeltek el a hétfõi és a következõ napokra legmagasabb, harmadfokú riadót. Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság ezzel kapcsolatban hasznos tanácsokkal szolgál mindannyiunknak.
A Mezõhegyes határában történt tragikus baleset után nem sokkal vasárnap Békéscsaba külterületén két személyautó ütközött össze érintõlegesen, majd az egyik autó nekiment egy oszlopnak. Ennek a balesetnek egy súlyos sérültje volt. A késõ esti órákban Gáboros belterületén egy ittas motorost ért baleset. Elesett és könnyebben megsérült.
- Aki ismer, az gondolhatja, hogy nem is nagyon lehetett volna más a címe. Hetekig töprengtem rajta, pedig elég kézenfekvõ – így válaszol az orosházi kerékpáros utazó, Lénárt „Léna” Ferenc arra a kérdésre, hogy miért éppen Pedálblues?
A Gyulai Várszínház Shakespeare Fesztiváljának szombati napján Shakespeare és Esterházy címmel hangzott el pódiumbeszélgetés, amelyrõl igazoltan hiányzott az angol drámaíró. Ott volt viszont Esterházy Péter, akit Elek Tibor irodalomtörténész faggatott Shakespeare-hez fûzõdõ kapcsolatáról. Arról, hogy lehet-e az angol színpadi szerzõtõl tanulni, és ha igen, mit. Esterházy Pétert azonban sok mindennek nevezhetnénk, ám szokványos vendégnek aligha.
Mint korábban beszámoltunk róla, súlyos, halálos baleset történt a Mezõhegyes és Battonya közötti útszakaszon. Az elsõ jelentésekkel ellentétben nem egy, hanem két halálos áldozata volt a balesetnek.
A Szabad Demokraták Szövetségét elítélõ sajtóértekezletek sorozatát rendezték meg a Jobbik helyi vezetõi több városban. Békés megyében Szarvason és Gyulán.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital