Békés megyei hírek
Nyolcvan birka tévedt át a magyar-román határon Körösnagyharsánynál hétfõn este. Sokáig még a sem lehetett tisztázni, hogy magyar vagy román gazdáiktól kóboroltak el az állatok. A határõrség segített. Elõbb õrizte a nyájat, majd visszaadta gazdájának
Ismeretlen tettes ablakbefeszítés módszerével jutott be egy családi házba tegnap Békéscsabán, és onnan mûszaki cikkeket, ékszereket és készpénzt vitt el hozzávetõleg. 300.000 Ft értékben.
A parlament hétfõn éjszaka úgy döntött: marad a sarkadi kistérség. Ezzel vélhetõen nagy konfliktus oldódik meg a megyében, hiszen korábban magasra csaptak az indulatok a kistérség megszüntetése ügyében. Aligha hallgatható el: nem kis fiaskó mindez a megyei szocialistáknak.
Mintegy hatvan fiatal gyûlt össze tegnap este Békéscsabán, hogy csatlakozzanak a múlt héten kezdõdött országos tandíj ellenes tüntetésekhez. A Tessedik Sámuel Fõiskola Gazdasági Karának hallgatói csöndes, fáklyás felvonulással fejezték ki tiltakozásukat a jövõ szeptembertõl bevezetendõ Felsõoktatási Részhozzájárulással szemben.
Több ezer, nehéz körülmények közt élõ gyermek is eljuthat a debreceni Leonardo-kiállításra. Többségükben olyanok, akiknek erre minimális esélyük volt − tájékoztatták a Hír6-ot a hajdúsági szervezõk. Ez több vonatkozásban érintheti Békés megyét is.
Hét nap híján három év után került pont a Legfõbb Ügyészség (LÜ) és Tóth Károly békéscsabai szocialista képviselõ vitája végére − hétfõn Gyulán, a Békés Megyei Bíróságon. A legfelsõ vádhatóság egy 2004. szeptember 17-ei nyilatkozata miatt jó hírneve megsértése miatt perelte be az MSZP-s országgyûlési képviselõt. A többfordulós és olykor furcsa csavarokat produkáló perben végül hétfõn egyezség született. Ennek révén senki nem érezheti magát vesztesnek, igaz, igazi gyõztesnek sem. Így a kecske is jól lakott, és a káposzta is megmaradt. Sportnyelven szólva: döntetlen eredmény született. A történet nem minden tanulság nélküli.
Vízbe fulladt hétfõ este Sarkadon egy idõs férfi − tájékoztatta este 21 órakor hírportálunkat a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese. Mint megtudtuk, bûncselekményre utaló jelet a helyszíni szemle során nem találtak a nyomozók és a helyszínelõk, ezért államigazgatási eljárás keretében vizsgálják az ügyet. Amint tudunk, bõvebben számolunk be a sarkadi halálesetrõl.
Nagy fordulat állt be Munkácsy hamisnak hitt képe körül, ami a nyáron közönséges csomagként érkezett légi postával a Ferihegyi repülõtérre. A Naplemente címû képrõl, amirõl sokan azt állították, hogy hamis, kiderült, hogy a mûvész valódi képe, amelynek 1916 után veszett nyoma.
Beléptetõ rendszer kiépítését tervezik a békéscsabai Árpád Fürdõbe, aminek költsége elérheti a 10-15 millió forintot. Az errõl szóló megvalósíthatósági tanulmány már készül, és nem lehetetlen, hogy december végén ezen keresztül juthatnak be a vendégek a fürdõbe.
Békés megye egyik legnagyobb turisztikai beruházása fejezõdött be a napokban, amikor teljes egészében felújították a Gyulaváriban található Wenckheim-Almássy-kastélyt. Egy magánkézben lévõ alapítvány közel 500 millió forint nyert el egy uniós pályázaton a mûemléki épület felújítására.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó