Békés megyei hírek
Két személygépkocsi ütközött tegnap a déli órákban Békéscsaba és Doboz között.
A Doboz felõl érkezõ és a gerlai bekötõútnál balra, nagy ívben kanyarodó személygépkocsi vezetõje nem gyõzõdött meg arról, hogy gépkocsija elõzését egy másik személyautó már megkezdte, összeütköztek, az elõzésben lévõ gépkocsi kisodródott, majd felborult. Vezetõje könnyû sérüléseket szenvedett.

Egy német állampolgár német rendszámú fekete Mercedes vezetõjeként jelentkezett hazánkba belépésre az ártándi átkelõhelyen október 2-án, a délutáni órákban. A jármû és a személy ellenõrzésekor kiderült: a húszmilliós Mercedes S 555 L típusú gépkocsin szereplõ német rendszám és a jármû német forgalmi engedélye hamis, és körözik.
Október 3-án kezdõdik a kamaratermi szezon a Gyulai Várszínházban. A tavaszig tartó idõszakban hetente színvonalas elõadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal várják a közönséget a Kamaraterembe. Szerdán Darvas Iván-tárlat nyílik a szezon, s ugyanekkor a Külhoni Magyarok Kulturális Fesztiváljának keretében, este 7 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának elõadását, az Alvajárókat láthatják.
A Magyar Televízió kedd esti híradója a Zuschlag-ügy kapcsán vezetõ hírként számolt be egy 2004-es, a szanazugi ifjúsági táborban szervezett rendezvényrõl, amelyet a 21. Századi Kulturális Egyesület rendezett, de három éven át nem fizetett ki. Ez az egyesület az elõzetes letartóztatásba került politikushoz köthetõ. Mindez szóba került a legutóbbi, a szeptember 7-ei Békés Megyei Közgyûlésen is.
Kommandós akció, bilincselt kezek, drogos „élménybeszámoló” és kétezer méter futás. Az itt felsoroltak ízelítõt adnak a múlt héten lezajlott orosházi rendészeti tábor programjából.
Az eddigieknél is több helyszínen közel 200 program várja az érdeklõdõket. Október 1-31. között elmondhatjuk, hogy bárhová is megyünk a városban, mindenütt egy-egy olyan programba botlunk, amely része az Õszi Kulturális Fesztivál rendezvénysorozatának..
Minden az elõre meghatározott tervek szerint zajlik a Vedres Szakközépiskola átépítésén. A munkálatok jól haladnak, a megállapodás szerinti határidõket tartani tudják, így az iskola átépítésének I. ütemét október 30-án befejezik.
Ezen a hétvégén szombaton, október 6-án Békéscsaba ad otthont az Invitel Családi Sportnapnak. A rendezvény központja a Csaba Center elõtti tér lesz majd, ahol az érdeklõdõk különféle, színvonalas szórakozást nyújtó programok közül választhatnak. A lényeg a mozgáson, és ezzel együtt az egészséges életmódon van.
Mint arról a Hír6 elsõként beszámolt: a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szeptember 27-ei elsõ fokú, nem jogerõs ítéletében bizonyítékok hiányában felmentette a hûtlen kezelés vádja alól a Körös Volán három volt vezetõjét, Kneifel István vezérigazgatót, Csuka Zsigmond személyszállítási vezérigazgató-helyettest, valamint Szabó Gábort, a jogi iroda vezetõjét, noha vádbeszédében az ügyész elõzõleg letöltendõ szabadságvesztést kért a vádlottakra. Az ügyészség vádiratában több százmillió forintos kárt rótt a vádlottak terhére azzal, hogy állítólagosan megszegték a cég vagyonkezelési szabályzatát.
A Szent János-árok, ami valaha a határ volt Magyar- és Németgyula között, 150 évvel ezelõtt eltûnt, s kívánom, hogy ilyen, az elválasztást szimbolizáló árkok többé sose legyenek Gyulán – mondta Perjési Klára polgármester kedd délután Gyulán, a Béke sugárút és a Jókai utca sarkán, ahol emléktábla örökíti meg, hogy valaha itt húzódott a két város határa.
Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 6.599 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft