Békés megyei hírek
Vegyes hangulatú kép rajzolódik ki régiónk megyéinek munkaerõ-piaci mutatóiból: valahol a munkanélküliség alacsony, de kevesebb a reálbér is, míg máshol bár több a munkanélküli, de aki dolgozik, az többet is vihet haza. Dél-alföldi helyzetkép.
Országszerte tiltakozóakciók zajlanak a felsõoktatásban a fejlesztési részhozzájárulás (FER) fizetésének bevezetése miatt. A diákok a kacifántos elnevezése ellenére egyszerűen tandíjként tekintenek a FER-re, amiben alighanem igazuk is lehet. A Hír6 interjút készített Török Márkkal, a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökével, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnökségi tagjával. A beszélgetésben szóba kerül, hogy átpolitizálódik a diák-érdekképviselet, milyen eséllyel kerülhet a felsõoktatásba egy átlagos jövedelmi viszonyú család gyermeke, ahogyan az is: valódi lehetõség-e a tandíjmentesség. Hétfõn Békéscsabán kezdõdnek diákdemonstrációk, majd pedig Gyulán és Szarvason.
Nagy érdeklõdés mellett a napokban zárult le a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DaRFT) kerékpárút-építési pályázata, aztán következik a bel- és külterületi utakról, valamint az akadálymenetesítésrõl, az ipari parkokról és a vállalkozói inkubátorházak fejlesztésérõl szóló pályázat, és sorra a többi.
A HÖOK továbbra sem támogatja a tandíjat – szögezi le közleményében a szervezet. Ebben a formában csak egy újabb adó, ami tovább növeli a társadalomra nehezedõ terheket. Nem azokat bünteti, akik nem teljesítenek, hanem kollektíve mindenkit.
A legjobb 32 közé jutásért lépett pályára az Orosháza FC labdarúgó csapata a Magyar Kupában a Kecskemét ellenfeleként. Az esõs idõben, borzasztóan rossz talajon megrendezett összecsapásból rosszul jöttek ki a hazaiak, és ezzel búcsúztak is a kupaküzdelmektõl.
Négy súlyos és egy könnyû sérültje van annak a balesetnek, amelyben egy busz, két kamion, valamint öt személyautó ütközött össze az M1-es autópálya Gyõr felé vezetõ szakaszán. Hét nemzet gépkocsijai ütköztek össze a többszörös karambolban. Az autópályán útzárat rendeltek el, és órákig állt a forgalom.
Arra kérek mindenkit, hogy ne kiáltsunk farkast! – mondta Molnár Béla, Orosháza alpolgármestere az orosházi MSZP által tartott sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva, melyben a diákélelmezés magánkézbe adását bírálták.
A békéscsabai és az orosházi után Békés megyében harmadikként csütörtökön Gyulán nyílt meg a Helyi Vidékfejlesztési Iroda (HVI). A HVI az agrár- és vidékfejlesztési minisztérium szolgáltató funkciókkal felruházott kistérségi képviselete, melyen keresztül biztosított a hatékony kétirányú információáramlás, a helyi igények becsatornázása az országos programokba.
Csütörtök hajnalban halálos baleset történt Orosháza külterületén, nem volt személyi sérült a tegnap délelõtti Gyula és Sarkad közötti ütközésnek. Emellett Békéscsabán fényes nappal az utcán pénzt loptak egy nõtõl, Kétegyházán egy lakásba törtek be, míg Orosházán egy mûszaki bolt kirakatát törték be − tudtuk meg a rendõrségtõl.
Mintegy 800 egyetemista tüntetett szerda este a szegedi Dugonics téren a fejlesztési részhozzájárulás (FER) bevezetése ellen. A hallgatói megmozdulás felszólalói a FER visszavonását követelték a kormánytól. A tiltakozók Hiller István oktatási minisztert "szólították" meg. A rendezvény politikamentességét csak egy 15-20 fõs szélsõjobboldali csoport zavarta meg. A jellegzetes öltözékû fiatalok sípoltak, és „Táncolj, Feri! Búcsú buli!” feliratú táblával jelentek meg a helyszínen.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Érték: 3.816 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó