Békés megyei hírek
Közel húsz napirendi ponttal tartottak rendkívüli képviselõ-testületi ülést csütörtökön Gyulán. Itt mások mellett szóba került a Tesco áruház építése, a Wesselényi-tó továbbhasznosításának kérdése és a Sarkad felé kerülõ út problémája.
Már elõterjesztést is készített a szocialista képviselõcsoport Békéscsabán arra, hogy a város jelentse be igényét az üresen álló Hadkiegészítõ Parancsnokságra. Csütörtöki sajtótájékoztatójukon kijelentették: függetlenül attól, hogy a megyegyûlés elnöke, Domokos László már bejelentette Békés Megye Közgyûlése igényét, a szocialista képviselõcsoport tagjai azt szeretnék, ha a város tulajdonába kerülne az épület.
Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere sajtóközleményt juttatott el szerkesztõségünkhöz, amelyben reagált Tóth Károly (MSZP) önkormányzati képviselõ csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A közleményt szó szerint adjuk közre.
Ha nem hajlandók garanciát adni a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelõintézet önállóságának megõrzésére, akkor helyi népszavazást fogunk kezdeményezni azzal a kérdéssel: akarja-e Ön, hogy a békéscsabai kórház önállósága, önálló fejlõdése megmaradjon – mondta Tóth Károly szocialista önkormányzati és országgyûlési képviselõ a mai, csabai sajtótájékoztatón.

Nem járhatunk messze az igazságtól, ha úgy fogalmazunk: a legnagyobb kortárs magyar író vendégeskedik Gyulán a Shakespeare Fesztiválon.
Megvan az elsõ eredménye a kezdeményezésünknek, a száraztészták és azon belül a tarhonya visszakerült az éttermek kínálatába – mondta csütörtökön a Hír6 kérdésére Prohászka Béla mesterszakács a VIII. Tarhonyafesztivál megnyitója utáni sajtótájékoztatón, Gyulán.
„Errõl a kérdésrõl jelenleg nem tudok nyilatkozni” – ezt az egyetlen mondatot tudta a Hír6 érdeklõdésére mondani Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese, sajtószóvivõ arról, valóban folyik-e Szegeden a Battonyai Városi Bíróság egyik bírája ellen vesztegetés miatt per.
Pedig olyan egyszerûen indult. Venni kell egy új, nyári cipõt. Nem szandált, nem papucsot, cipõt. Valahogy csak hiányérzet marad bennem, és nem is a választék miatt.
Könnyû sérüléssel járó közlekedési baleset történt szerdán hajnalban Békéscsabán. Egy ittas autós kocsijával árokba hajtott, és 8 napon belül gyógyuló, könnyû sérülést szenvedett.
A Szarvasi Rendõrkapitányság a Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsa alapján csõdbûntett miatt õrizetbe vett egy 56 éves szarvasi férfit.