Békés megyei hírek

Az Orosháza FC labdarúgói augusztus 11-én belevágnak a 2007/2008-as NB II-es bajnokságba, mégpedig idegenben a Tuzsér ellenfeleként. A Hír6 megkérte Belvon Attila vezetõedzõt, vázolja fel a szurkolóknak, mit várhatnak a tavalyi bronzérmes csapattól.
A gyulai önkormányzat egyik legsikeresebb pályázata 2005-ben elnyerte „Az év legjobb önkormányzati projektje” címet. A „Kérdezz engem!” Információs és Segítõ Animátori Szolgálat pályázat megvalósítási határideje augusztus 17-én lejár. Megtudtuk, a kezdeményezés folytatódik. Pénteken az eredményeket összegezték.
A békéscsabai elkerülõ út két új körforgalmi csomópontjának kialakítására készül a kiviteli terv, hamarosan elkezdõdik a kivitelezõ kiválasztása, és jövõ augusztusban használhatjuk is ezeket − mondta el Molnár László országgyûlési képviselõ a pénteki megyeszékhelyi MSZP-s sajtótájékoztató után a Hír6-nak.
Békéscsaba, Vadvirág utcai lakóházba tört be ismeretlen személy csütörtökön reggel 7 óra és délután 3 óra között. A bûncselekmény elkövetõje a lakóház hátsó bejárati ajtajának üvegét betörve, a szobából készpénzt tulajdonított el. A rendõrségi jelentés szerint a sértettnek 740 ezer forint anyagi kára származott a betörésbõl.
A foglalkoztatási szint növelése, ezzel együtt a munkanélküliek számának csökkentése, a képzés erõsítése, a diplomások elvándorlásának mérséklése, gazdaságfejlesztési elképzelések közös kidolgozása – ezek lehetnek a foglalkoztatási paktumok célkitûzései, hangzott el a gyulai tanácskozáson.
Mûvészeti és nézõi szempontból sikeres, a Shakespeare-fesztivál kimagasló produkciói alapján nemzetközileg is jegyzett, bár összességében óhatatlanul nem egyenletes színvonalúnak értékelte a Gyulai Várszínház mûvészeti tanácsadó testülete a lassan mögöttünk hagyott 44. évadot. – Nagy eredmény, hogy a költségvetésbõl kijöttünk – mondta csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján Gedeon József, a nyári teátrum igazgatója. Ehhez a Hír6 kérdésére hozzátette, hogy az idei 141 millió forintos költségvetés 1 százalékát tette ki a magánmecenatúra, miközben az önkormányzati támogatás összességében drasztikus mértékben csökkent. Felvetésünkre a direktor nem ítélte túl fényesnek a jövõ évi pénzügyi kilátásokat sem.
Csütörtökön éjjel 2 óra elõtt néhány perccel értesítette a rendõrséget egy nõ Tótkomlósról, hogy az egyik kocsmában két férfi összeszólalkozott, majd a vitát követõen egyikük elmenekült. A másik férfi pedig vérzõ sérülésekkel maradt ott a vendéglátóhelyen.
A Gyulai Rendõrkapitányság keresi a mellékelt képen látható 16 éves fiút. Dunai Gergõ július 19-én este engedély nélkül ment el abból az intézetbõl, ahol lakik.
Nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz és a kormányhoz Karsai József megyei MSZP-s országgyûlési képviselõ. Azt kéri, hogy 100 milliárd forintért vásárolja fel a kormány a lábon álló hazai kukoricát. Ha ezt nem teszi, akkor rövid idõ belül 500 milliárdos lehet a kár.
Az Orosházi Férfi Kézilabda SE utánpótlás csapata elindul Európa egyik legnagyobb kézilabdás seregszemléjén, Veszprémben a CELL kupán, melyre 19 ország, 143 csapata nevezett. A Hír6 az esélyeket latolgatta.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital