Békés megyei hírek
A hétfõi nap rendõrségi krónikája egy súlyos kimenetelû gyulai balesetrõl, valamint egy sarkadi lopásról, egy szarvasi rongálásról és egy gyulai besurranásos lopásról szól – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese.
Azok a sikeres és jó városvezetõk, akik felismerik a helyes stratégiát, így tettek elõdeink másfélszáz évvel ezelõtt – jelentette ki Magyar- és Németgyula egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rendezett hétfõi ünnepi testületi ülésen elmondott beszédében Perjési Klára gyulai polgármester. Erdész Ádám történész, a Békés Megyei Levéltár igazgatója széles kitekintésû elõadásában az egyesülésig vezetõ utat, a megoldandó problémákat mutatta be, amelynek az eredménye egy, a kor színvonalán az egész régióra meghatározó hatást gyakorló, dinamikusan fejlõdõ város lett. Bak Sándor, a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetõje visszatekintésében nem kevesebbet állított, mint hogy az egykor a két Gyulát is elválasztó Fehér-Körösnek a város a létét köszönheti, és sok szempontból befolyásolja a jövõjét is. Az ünnepi közgyûlésen köszöntötték a fürdõváros legidõsebb és legfiatalabb polgárait, amit kulturális mûsor követett.
Gyula a mûvészetek tükrében címmel a Gyulai Mûvésztelep kamara-kiállítása nyílt még hétfõ délután a gyulai Erkel Ferenc Mûvelõdési Házban. A tárlat a Magyar- és Német-Gyula egyesítésének 150. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozat része, és a maga nemében egyedülálló. A Bagyinszki Zoltán által összeállított anyag még soha, sehol nem volt együttesen látható.
A Békés Megyei Balesetmegelõzési Bizottság 2007. október 5-én délelõtt 9 és este 9 óra közötti idõben hatodik alkalommal rendezi meg a „MEGVILÁGOSODÁS NAPJA” elnevezésû kerékpáros propaganda akcióját.
Azok után, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének (SZDSZ) legmagasabb döntéshozó fóruma, a szeptember 22-én Salgótarjánban ülésezõ Országos Tanács a lemondott Kis Zoltán helyére a békéscsabai Velkey Gábort delegálta a parlamentbe, október elsején, hétfõn a csabai politikus hivatalosan is országgyûlési képviselõ lett. Velkey Gábor a törvényhozásban még napirend elõtt letette a képviselõi esküt és átvette mandátumát. Ezzel 1998 után kilenc évvel van ismét a szabad demokratáknak Békés megyei képviselõje az országgyûlésben. Velkey a Hír6-nak adott korábbi interjújában az esélyteremtést nevezte legfontosabb feladatának.
Szeptember végén zárult Debrecenben az elsõ InterModem. A MODEM-ben egy héten át a világ öt földrész tizenhárom országból húsz intermédia-mûvész legújabb munkájának megszületését követhették nyomon az érdeklõdõk. Köztük olyan jelentõs alkotók is voltak, mint például a Németországban élõ Hektor Solari, az Egyesült Államokban dolgozó Sohn Kim vagy az idei Velencei Biennálé Uruguay-i pavilonjának kurátora, Enrique Aguerre.
A Határõr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete az Idõsek-világnapja alkalmából megemlékezésre is alkalmas, jó hangulatú baráti találkozót rendezett az elmúlt hétvégén.
A gyulai önkormányzat folytatja az akadálymentesítési programját. A legközelebbi cél a városháza, pontosabban annak a dísz- és a tanácskozótermét magában foglaló elsõ emelete, hogy a mozgáskorlátozottak ide is minden nehézség nélkül eljuthassanak. Másrészt a város pályázatot ír ki, hogy ki készítse el a számlavezetõ banki pályázatról szóló kiírást.
Még látom azt a fáradt, lemondó, mégis dühös kézlegyintést, ahogyan a lángossütõ a levegõbe csapott. Lehet, hogy kicsit túldimenzionálom a helyzetet, de akkor és ott úgy éreztem, ebben a mozdulatban szavak nélkül is minden benne volt, amit most gondolt arról a valamirõl, amit többé és kevésbé, de úgy hiszem, jogosan Magyarországnak nevezünk.
Elsõként négy évvel ezelõtt, 2003-ban elevenítették fel Pusztaföldváron a két világháború között nagy népszerûségnek örvendõ Pöttyös bálok emlékét. A helyi nõegylet egykori vezetõje Vajda Sára volt, aki sok más teendõje mellett elõször 1926-ban szervezete meg a Pettyes mulatságokat az akkori olvasókör épületében. A pusztaföldváriak október 6-án tartják a Pöttyös báljukat. Belépés: csak pöttyös ruhában, vagy kiegészítõben.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft