Békés megyei hírek
Füzesgyarmaton, a Macskási vasúti átjáróban péntek délelõtt egy személyvonat és egy autó ütközött össze – tájékoztatta a Hír6-ot a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje, Szombati Andrea.
Elütött egy autós egy gyalogost csütörtökön este Pusztaföldváron, a Rákóczi utcában. A baleset 21 óra 30 perckor történt. A Suzuki Swift vezetõje a Rákóczi utcán az Apácai út felõl a Kaszaperi út irányába tartott, és ekkor ütötte el az úttest menetirány szerinti jobb szélétõl kb. 1 méter 30 centire, vele azonos irányban, szabálytalanul gyalogló férfit.
Besurranó tolvaj járt egy házban csütörtökön délután Békéscsabán. Az ismeretlen 16 óra 30 perc és 18 óra között a ház nyitott kapuján könnyen bejutott az udvarra, ahol egy parkoló és nyitva hagyott autóból kivette a benne felejtett mobiltelefont. Ezután a nyitott ház felé vette az irányt, ahol a konyhában 20 ezer forintot és 7 ezer forint értékû étkezési utalványt talált. A lopás miatt a háziakat 57 ezer forint kár érte.

A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) igazgatója, Balogh László csütörtökön kecskeméti sajtótájékoztatóján a régióhoz tartozó három megye projektjeirõl szólt. Némi csalódás, hogy a biztos befutónak látszó békéscsabai belváros rehabilitációról egyelõre nem hoztak döntést.
Gémesi Ferenc, a magyar kormány nemzetiségért felelõs szakállamtitkára csütörtök délután Békéscsabára, a megrongált és részben felgyújtott ortodox templomba látogatott, ahol az intervenciós keretbõl 1 millió forint gyorssegélyrõl tett bejelenést.
A Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság elfogta a békéscsabai ortodox templom feltételezett rongálóját. A 33 éves férfi korábban moldvai kolostorokban élt, majd skizofréniával kezelték. A sajtótájékozatón részt vett Ireny Comaroschi budapesti román nagykövet.
Tengerparti sétánnyá (plázs) alakul át a Csaba Center környéke augusztus 10-19-e között, amikor is az eddigi Csaba Center Napok rendezvényét a Center Plázs 2007 váltja fel. Az ígéretek szerint ez valami egészen új minõség lesz.
A mezõberényi Városi Humánsegítõ és Szociális Szolgálat Védõnõi Szolgálata 2007. augusztus 1-jén16 órakor, az Anyatejes Táplálás Világnapján, a példamutatóan szoptató mezõberényi édesanyák számára ünnepséget szervez a városházán.
A kormány szerdai ülésén döntött az Európai Unió 500 milliárd forintjáról, magyarán arról, hogy milyen beruházásokra ad pénzt egyedi, nem pályázatos formában a brüsszeli keretbõl a 2007-2008-as évre. Örvendetes, hogy ebben 14 dél-alföldi, s ezen belül 5 Békés megyei projektet találni.
Õrizetbe vette a rendõrség a hétfõi békéscsabai templomgyújtogatás feltétezett gyanúsítottját – értesült csütörtökön reggel néhány perccel 8 óra után a Hír6.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség