Békés megyei hírek
Buszsofõr jelzésére fogtak el a lökösházi határõrök három határsértõt, akik a Lökösháza és Elek közötti mûút mellett gyalogoltak hétfõn reggel fél hatkor. Az okmányok nélküli, magukat szomáliainak valló három fiatalember meghallgatása jelenleg is folyik. A határsértõk feltehetõen gyalogosan, a zöldhatáron keresztül érkeztek Romániából hazánkba.
A Békéscsabai Rendõrkapitányság eljárást indított egy 19 éves békéscsabai fiatalember ellen, aki szombaton késõ este megrongált egy autót. A Barkas Békéscsabán a Buzogány utcában állt, az ittas férfi pedig az elsõ és a hátsó szélvédõjét is betörte.
Visszatérõ vendége a Városházi Estéknek Fábry Sándor. Szervezõi szempontból vele nem lehet melléfogni. De nézõi szempontból sem nagyon.
Tudják Önök, hogy Békés megye 388 ezer lakosából már csak alig 100 ezer él nagyközségben és községben? Fel tudnák hiánytalanul fejbõl sorolni mind a tizenkilenc városunkat, hogy ne hagyják ki a legifjabbat, Körösladányt sem? Tudják, hogy jelenleg nyolc Békés megyei nagyközség és község áll a várossá válás nem is annyira képletes kapujában? Tudják, hogy Magyarországon kettõ híján 300 város van? Mi a csábító a várossá válásban? Van-e különbség város és város között? Ma a Békés megyében lakók 73 százaléka városokban él, mindez megfelel a fejlettségünknek? Egyáltalán, mi zajlik itt várossá válás címszó alatt? Ennek nézett utána a Hír6.
Valódi kosárlabda ünnep volt vasárnap Békéscsabán, ahol közel száz csapat mérte össze erejét tizenöt kategóriában. Ki mûveli jobban az utcai kosárlabdát: ez volt a kérdés.
Képgaléria
A szarvasi születésû, de Szegeden élõ, és Magyarország, valamint a világ számos nagyvárosában már bemutatkozott Hegedûs Tünde festõ- és képzõmûvész tárlata nyílt meg vasárnap délután a Gyula és Békéscsaba között található Czene-tanyán.
A felejtést és az emlékezést állította rövid beszéde középpontjába Gál Dániel, az Országos Rabbiképzõ Egyetem hallgatója vasárnap délben Gyulán, az izraelita temetõben, ahol az 1944-es deportálásra emlékeztek. Az eseményen részt vett és énekelt Fekete László, a budapesti Dohány utcai zsinagóga fõkántora.
Egy orosházi és egy békésszentandrási motoros balesetrõl adott hírt a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje, emellett gépalkatrészek tûntek el Mezõberényben, Gyulán pedig egy hétvégi házat törtek fel.
Két törvénysértés megszüntetése miatt hívták össze Gyulára, június 30-ára az Országos Román Önkormányzat ülését. Ha kivonulással tarkítva is, de a törvényességi észrevételt elfogadta a testület. Utána olyan vita robbant ki a tagok között, hogy botrányba fulladt az ülés. A Hír6 ott volt.
Újkígyóson egy súlyos sérüléssel járó baleset borzolta a kedélyeket pénteken, Szarvason egy biciklis és egy autó ütközött össze, míg Orosházán egy férfi esett le a lovas kocsiról – tudtuk meg a megyei rendõr-fõkapitányság sajtósától.