Békés megyei hírek
Kondoroson, Gyulán, Orosházán, Csorváson, Gádoroson és Szarvason történt szerdán lopás. Gyakorlatilag mindent visznek. Orosházán pedig maró folyadékkal öntöttek le egy autót – tudtuk meg a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság napi összefoglalójából
Ezekben a napokban hosszú évekre szóló döntések születnek a magyar egészségügyben. A két kormánypárt hónapok óta elkeseredett csatát vív, aminek tétje, hogy érvényben marad-e az egy biztosítós modell a hazai egészségügyben vagy felváltja ezt a több biztosítós. A szocialisták sokkal inkább az egy biztosítós mellett kardoskodnak, a liberálisok pedig a több biztosítós mellett. Nem kevés a tétje ennek a vitának, sõt lehet úgy fogalmazni, hogy az egész hazai egészségügy finanszírozás átalakításának egyik, ha nem legfontosabb kérdése ez. Mégis, dr. Kovács Attila, az Egészségügyi Minisztérium államtitkárának keddi, Békés megyei látogatása más fontos kérdésekre is ráirányította a figyelmet.
„Az aradiak 5000 eurós házakat vásároltak Magyarországon” címmel közöl írást a romániai sajtó egyik rangos orgánuma, a bukaresti Adevãrul. Az (aradi) újságírónõ cikke nem hat az újdonság erejével, de számos tévedés van benne – ismerteti a beszámolót a Nyugati Jelen.
Egyelõre nem áll jól a tervezett gyulai turisztikai megaprojekt, a Világfürdõ. Az viszont szinte biztosra vehetõ, hogy a békési fürdõváros önkormányzata beadja a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács útépítési pályázatára a külsõ-törökzugi út megvalósításával kapcsolatos anyagát. Ezt többen hibásan új elkerülõ útnak nevezik, noha nem az.
Az augusztus 20-i események Orosházán minden jelentõsebb gond nélkül, rendben lezajlottak, ám kisebb-nagyobb zavart okozott a késõ este hirtelen lecsapó vihar. Éppen ezért a tûzijátékot korábban is kezdték. Sok ezer ember meglepetésére…
Terjedelmes cikket közöl a szegedi Délmagyarország a sok tekintetben Békéscsabához köthetõ Grecsó Krisztián író-szerkesztõrõl, valamint testvérérõl Grecsó Zoltánról. Ugyancsak érdekes cikket találtunk a Hírszerzõben, amely Debrecenbe invitált kínai befektetõkrõl szól. A jelenlegi békéscsabai városvezetés sok tekintetben példaként tekint a cívis városra.
A vihar miatt kidõlt fa is közlekedési baleset elõidézõje lett a megyében, egy orosházi hölgyvezetõ elölrõl és hátulról is nekiment egy autónak, emellett betörések „színesítették” a keddi nap rendõrségi összképét.
Még mindig szelet vet, és vihart arat Perjési Klára, a gyulai körzet országgyûlési képviselõjének július 19-ei, egyébként eddig egyetlen Sarkadon tartott fogadóórája. Érces hangú beszámoló jelent meg errõl az eseményrõl a Sarkad Város címû helyi lapban, amelyre válaszolni szerettek volna a szocialisták. A lapot jegyzõ aljegyzõ, Sipos Kornélné azonban fizetett hirdetésként sem engedélyezte megjelenni a baloldalnak a cikkre adott reakcióját. A tiltás és annak indoklása kérdések sorát veti fel. Mindezt azonban nem sikerült tisztáznia a Hír6-nak, mert Sipos Kornélné nem járult hozzá a vele folyatott telefonbeszélgetés közléséhez. Gondoljuk, mindez a tájékoztatási szabadság nagyobb dicsõségére történik.
Az orosházi kórházból jó, a békéscsabaiból pedig kifejezetten jó tapasztalatokkal távozott kedden dr. Kovács Attila, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, aki meglepetésszerûn látogatta meg ezen a napon a három megyei kórházat.
A Hír6 több csatornán keresztül is úgy értesült, hogy lemondott az orosházi Petõfi Kulturális Kht. ügyvezetõje, Gonda Géza.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés