Békés megyei hírek
Péntekre virradó éjjel betörtek Békéscsabán, a Bartók Béla úton a Román Ortodox Templomba. A hét közben használaton kívüli templom hiába fekszik a forgalmas út mellett, ez nem volt akadálya a betörésnek.
Eldõlt, hogy a Szarvas János – Kiss János edzõpáros irányítja a harmadosztályban szereplõ Békéscsaba 1912 Elõre csapatát, ahogyan az is, hogy sok korábbi játékosától megvált a klub.
Hétfõ este a Duna Televízióban mutatják be a gyulai filmrendezõ, Krasznahorkai Balázs elsõ nagyobb lélegzetû dokumentumfilmjét, a Maradékot. A figyelemre érdemes alkotó és munkája a Délvidékre kalauzolja el nézõit.
Az ország ötödik-hatodik leglátogatottabb fürdõje a gyulai, de a vendégek elégedettségét tekintve talán még jobb a helyzet – mondta a Hír6-nak adott interjújában Cséfán Lajos, a Gyulai Várfürdõ vezetõje. Aki emellett szólt a négycsillagos szállodák hiányáról, az M44-es gyorsforgalmi út szükségességérõl, az egyre növekvõ számban ideérkezõ román turistákról, s arról, milyen fejlesztések elõtt áll a Várfürdõ. A beszélgetésben szó esik arról is, hogy miért van „Hajdúszoboszló-fóbiája” a gyulaiaknak. A Várfürdõnek Békés megyében és a dél-alföldi régióban egyelõre nincs komoly versenytársa, és látogatóinak száma az idén meghaladja a 900 ezret, vagy akár....
A Gyulai Rendõrkapitányság egy 14 éves fiút keres, akirõl június 5-e óta nem tudnak a nevelõi. Simon Sándor Gyuláról, az egyik lakásotthonból ment el június 5-én késõ este, és azóta nem ment vissza.
A Szegedi Ítélõtábla jogerõs ítéletében 3 év börtönbüntetésre ítélte a békéscsabai ruházati üzleteket vesztegetõ adóvégrehajtót. Emellett 4 évre eltiltotta a közügyektõl és 5 évre a köztisztviselõi foglalkozástól, és 50 ezer forint vagyonelkobzást rendelt el – tájékoztatta a Hír6-ot Kukla Angelika, a Békés Megyei Bíróság sajtószóvivõje.
Az Orosházi rendõrkapitányság parancsnoka, Czecher Péter õrnagy adott a napokban félévértékelõ interjút a Hír6-nak. Ebben szó esett a bûnözési statisztikák javulásáról, a mostani kánikuláról, az esetleges integrációról a határõrséggel, és az új rendõrmotorosok bûnmegelõzõ szerepérõl.
Megloptak egy vállalkozót csütörtökre virradó éjjel Békésszentandráson. A település külterületi részén lévõ, körbekerítetlen telephelyérõl hatoltak be ismeretlenek.
Padot akart lopni két férfi szerdán késõ este a 44-es számú fõút mellõl. A páros Kondoros külterületén az egyik pihenõhelynél betonba rögzített padot egy olajemelõ segítségével szedte ki.
A hír nem kívánkozna a médiába. Nincs abban semmi rendkívüli, hogy egy országgyûlési képviselõ fogadóórát tart. De abban, hogy Perjési Klára gyulai polgármester Sarkadon járt, a kistérség körül forrósodó indulatok, az ezzel kapcsolatos tüntetés és nyilatkozatháború után mégis hírértékkel bír.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom