Békés megyei hírek
A Várszínház programkínálatában néhány éve szerepel a próza-, a líra- és az irodalmi humorfesztivál. Hogy ez utóbbi a legéletképesebb, azt bizonyítja: az idén már harmadszor rendezik meg.
Csütörtökön egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Békés megyében. Szarvas külterületén délután 3 óra körül összeütközött két teherautó.
A Békéscsabai Rendõrkapitányságra ma, pénteken hajnali negyed 5-kor érkezett bejelentés arról, hogy Szabadkígyósról eltûnt egy busz. A Kossuth téren leállított Körös Volán buszt valaki kinyitotta, beindította és elment vele.
Azt pontosan tudtuk, hogy Békés megye sok szempontból hátrányos helyzetû, az is világos volt, hogy térségünkön belül is igen nagyok a fejlettségbeli, gazdasági, társadalmi és szociális különbségek. Azzal is tisztában voltunk, hogy a Viharsarkon belül a szeghalmi, a mezõkovácsházi és a sarkadi kistérségek halmozottan hátrányos helyzetûek. Ennek ellenére is megdöbbentõ, hogy a közel 170 magyarországi kistérségbõl a sarkadiban a legrosszabbak a foglalkoztatottsági mutatók. A teljes népességhez mérten a lakosság mindössze 17 százaléka dolgozik. Minderrõl Forman Balázs, a Corvinus Egyetem egyébként Orosházáról elszármazott oktatója beszélt a Hír6-nak.
Közel húsz napirendi ponttal tartottak rendkívüli képviselõ-testületi ülést csütörtökön Gyulán. Itt mások mellett szóba került a Tesco áruház építése, a Wesselényi-tó továbbhasznosításának kérdése és a Sarkad felé kerülõ út problémája.
Már elõterjesztést is készített a szocialista képviselõcsoport Békéscsabán arra, hogy a város jelentse be igényét az üresen álló Hadkiegészítõ Parancsnokságra. Csütörtöki sajtótájékoztatójukon kijelentették: függetlenül attól, hogy a megyegyûlés elnöke, Domokos László már bejelentette Békés Megye Közgyûlése igényét, a szocialista képviselõcsoport tagjai azt szeretnék, ha a város tulajdonába kerülne az épület.
Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere sajtóközleményt juttatott el szerkesztõségünkhöz, amelyben reagált Tóth Károly (MSZP) önkormányzati képviselõ csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra. A közleményt szó szerint adjuk közre.
Ha nem hajlandók garanciát adni a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelõintézet önállóságának megõrzésére, akkor helyi népszavazást fogunk kezdeményezni azzal a kérdéssel: akarja-e Ön, hogy a békéscsabai kórház önállósága, önálló fejlõdése megmaradjon – mondta Tóth Károly szocialista önkormányzati és országgyûlési képviselõ a mai, csabai sajtótájékoztatón.

Nem járhatunk messze az igazságtól, ha úgy fogalmazunk: a legnagyobb kortárs magyar író vendégeskedik Gyulán a Shakespeare Fesztiválon.
Megvan az elsõ eredménye a kezdeményezésünknek, a száraztészták és azon belül a tarhonya visszakerült az éttermek kínálatába – mondta csütörtökön a Hír6 kérdésére Prohászka Béla mesterszakács a VIII. Tarhonyafesztivál megnyitója utáni sajtótájékoztatón, Gyulán.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Érték: 3.816 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó