Békés megyei hírek
Öngyilkossági szándékkal okozott gázrobbanást egy férfi pénteken délután Battonyán. A 39 éves férfi a házában kinyitott egy 11, 5 kg-os PB gázpalackot és a szivárgó gáz berobbant. A fiatalember 8 napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. A házban rajta kívül senki sem tartózkodott, és a szomszédos házakban sem sérült meg senki.
Éppen egy hete foglalta el hivatalát dr. Becsei László, a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelõintézet fõigazgató fõorvosa. Rá várt a feladat, hogy tájékoztassa olvasóinkat a kórházban lefolytatott belsõ vizsgálat eredményérõl a június 28-án, tragikus körülmények között elhunyt fiatalasszony ügyében. De megkérdeztük tõle azt is, igaz-e, hogy millión felüli havi jövedelmet tudott kiharcolni magának. Kíváncsiak voltunk arra, valóban elbocsátásokkal kezdi-e munkáját, s folytatja-e sebészi hivatását a kórházigazgatás mellett.


Az Orosháza FC labdarúgói augusztus 11-én belevágnak a 2007/2008-as NB II-es bajnokságba, mégpedig idegenben a Tuzsér ellenfeleként. A Hír6 megkérte Belvon Attila vezetõedzõt, vázolja fel a szurkolóknak, mit várhatnak a tavalyi bronzérmes csapattól.
A gyulai önkormányzat egyik legsikeresebb pályázata 2005-ben elnyerte „Az év legjobb önkormányzati projektje” címet. A „Kérdezz engem!” Információs és Segítõ Animátori Szolgálat pályázat megvalósítási határideje augusztus 17-én lejár. Megtudtuk, a kezdeményezés folytatódik. Pénteken az eredményeket összegezték.
A békéscsabai elkerülõ út két új körforgalmi csomópontjának kialakítására készül a kiviteli terv, hamarosan elkezdõdik a kivitelezõ kiválasztása, és jövõ augusztusban használhatjuk is ezeket − mondta el Molnár László országgyûlési képviselõ a pénteki megyeszékhelyi MSZP-s sajtótájékoztató után a Hír6-nak.
Békéscsaba, Vadvirág utcai lakóházba tört be ismeretlen személy csütörtökön reggel 7 óra és délután 3 óra között. A bûncselekmény elkövetõje a lakóház hátsó bejárati ajtajának üvegét betörve, a szobából készpénzt tulajdonított el. A rendõrségi jelentés szerint a sértettnek 740 ezer forint anyagi kára származott a betörésbõl.
A foglalkoztatási szint növelése, ezzel együtt a munkanélküliek számának csökkentése, a képzés erõsítése, a diplomások elvándorlásának mérséklése, gazdaságfejlesztési elképzelések közös kidolgozása – ezek lehetnek a foglalkoztatási paktumok célkitûzései, hangzott el a gyulai tanácskozáson.
Mûvészeti és nézõi szempontból sikeres, a Shakespeare-fesztivál kimagasló produkciói alapján nemzetközileg is jegyzett, bár összességében óhatatlanul nem egyenletes színvonalúnak értékelte a Gyulai Várszínház mûvészeti tanácsadó testülete a lassan mögöttünk hagyott 44. évadot. – Nagy eredmény, hogy a költségvetésbõl kijöttünk – mondta csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján Gedeon József, a nyári teátrum igazgatója. Ehhez a Hír6 kérdésére hozzátette, hogy az idei 141 millió forintos költségvetés 1 százalékát tette ki a magánmecenatúra, miközben az önkormányzati támogatás összességében drasztikus mértékben csökkent. Felvetésünkre a direktor nem ítélte túl fényesnek a jövõ évi pénzügyi kilátásokat sem.
Csütörtökön éjjel 2 óra elõtt néhány perccel értesítette a rendõrséget egy nõ Tótkomlósról, hogy az egyik kocsmában két férfi összeszólalkozott, majd a vitát követõen egyikük elmenekült. A másik férfi pedig vérzõ sérülésekkel maradt ott a vendéglátóhelyen.
A Gyulai Rendõrkapitányság keresi a mellékelt képen látható 16 éves fiút. Dunai Gergõ július 19-én este engedély nélkül ment el abból az intézetbõl, ahol lakik.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft