Békés megyei hírek
Öt perccel a közlekedésfejlesztésre szánt összegekrõl döntõ kormányülés után számolt be a SZDSZ megyei szervezete a sajtónak arról, milyen fejlesztések indulnak meg Békésben annak nyomán, hogy a dél-alföldi régió ezen a címen 212 milliárd forint fejlesztési forráshoz jutott.
A Gyulai Rendõrkapitányság keres egy 20 éves battonyai fiatalembert. Janovich Richárd 2007. július 19-én engedély nélkül távozott a gyulai kórházból, és azóta nem tud róla a családja.
Az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb az augusztus 20-ai, Szent István napi ünnepünk – mondta szerdán a békéscsabai városházi sajtótájékoztatón Köles István, a megyeszékhely alpolgármestere, aki megígérte, éppen ezért színes, és színvonalában minõségi programot nyújtanak a város lakosságának.
A Sarkadi Rendõrkapitányság kedden személyi szabadság megsértése miatt vett õrizetbe egy sarkadi férfit. A 40 éves férfi a gyanú szerint erõszakkal beültetett az autójába egy 15 éves lányt, bezárva tartotta õt, és közösülni akart vele.
Õz ugrott egy autós elé kedden délelõtt a 47-es számú fõúton Köröstarcsa és Mezõberény között. A kocsi vezetõje már nem tudott megállni, amikor az út melletti bokros részbõl kiugrott elé az õzbak.
Bebizonyosodott, hogy az egresi (Igris), Temes megyei Smithfield-disznóhizlaldában elhullott állatok halálát is sertéspestis okozta, így a csenei farm vesztegzár alá helyezése után itt is karantént, illetve a hízók elaltatását és a tetemek elégetését rendelték el. Így a legfrissebb adatok szerint összesen 40 ezer disznót kell leölni – írja a Nyugati Jelen.
Újabb bíró-ügy van Békés megyében – értesült a Hír6 jogászi forrásokból. Amikor az értesülés megerõsítésére vagy cáfolatára kértük Zámbori Tibort, a Békés Megyei Bíróság elnökhelyettesét, akkor szolgálati titokra hivatkozva elzárkózott a közléstõl. Ezzel gyakorlatilag elismerte a több, egymástól független, igaz hivatalosan meg nem erõsített információnkat, amely szerint a Békés Megyei Bíróság egyik bírája ellen magánvádas feljelentés alapján eljárás folyik. Legutóbb július 12-én számoltunk be arról, hogy a Battonyai Városi Bíróság egyik bírája ellen vesztegetés miatt per folyik. Ahogy azt az ügyet is, így ezt is szolgálati titokká nyilvánította Baur Péter, a Békés Megyei Bíróság elnöke.
Vegyszerrel kezelt burgonyát loptak egy Murony határában lévõ földrõl hétfõn. A terület tulajdonosa kedden reggel jelentette be a rendõrségen, hogy valaki hozzávetõleg 50 kiló krumplit szedett fel a földjérõl. Ezt a burgonyát tilos fogyasztani.
Temes megyében a sertéspestis miatt karantént vezettek be, ahol a Smithfield sertéstenyésztõ és -feldolgozó vállalat farmján 7300 disznó pusztult el sertéspestisben, s további több mint húszezer állatot fognak elaltatni és elhamvasztani. A Békés megyével határos Arad megyében viszont nincs sertéspestis – írja mai számában a Nyugati Jelen.
A trükkös tolvajok Szarvason és Dévaványán csaptak le jóhiszemû áldozataikra. Emellett a békéscsabai rendõrök õrizetbe vettek egy férfit, Lökösházán annyira „elázott” valaki, hogy mentõt kellett hívni, míg Biharugrán egy eladónõt loptak meg – röviden ennyi a hétfõi nap bûnügyi krónikája.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft