Békés megyei hírek
A Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye sajtóközlemény adott ki, amelyben minden érintett félnek köszönetét fejezi ki, amiért példaértékûen segítették és támogatták az egyházat a békéscsabai román ortodox templom megrongálását és részleges felgyújtását követõen.
Olyan nincs, hogy mindenkinek jó legyen – ez derült ki a hétfõ délutáni-esti gyulai lakossági fórumon, a városháza dísztermében. A mintegy háromszáz megjelent a várost részben elkerülõ út lehetséges nyomvonaláról vitázott. Vehemensen, érvelõen, önérdek-érvényesítõen. A vita során gyakorta azt is tisztázni kellett, hogy mirõl is van szó.
Súlyos sérülést szenvedett az a biciklis asszony, akit hétfõn délelõtt ütött el egy autós Békésen, a Piac térnél. A Peugeot vezetõje meg szerette volna elõzni a nõt, a manõver közben azonban valószínûleg nem tartott kellõ oldaltávolságot, mert az asszony elesett és súlyos sérülést szenvedett.
Két férfi szólalkozott össze hétfõn késõ délután Sarkadon. Egyikük eleki, másikuk sarkadi illetõségû. A vita a sarkadi férfi házában kezdõdött, majd tettlegességig fajult.
Nem a Kereskedelmi és Hitelbank, hanem a CIB Bank révén bocsát ki Gyula városa 2 milliárd forint kötvényt – döntött a korábbi nyertes pályázó visszalépése után a hétfõi rendkívüli ülésen a képviselõ-testület. Ahol egyesek költségvetési csõddel riogattak, de Perjési Klára polgármester szerint szó sincs errõl.
A Gyulai Városi Ügyészség vádat emelt a Gyulai Városi Bíróság elõtt az elhíresült gyulai adatbázisügyben – értesült a Hír6. Az ügy érdekessége, hogy a vádhatóság a rendõrség vádemelési javaslatával szemben már csak Ferenczi László ellen emelt vádat különleges személyes adattal való visszaélés miatt. Mindezt Kukla Angelika bírósági szóvivõ erõsítette meg érdeklõdésünkre. A Békés megyei rendõrök a tavasz folyamán nem csak Ferenczi ellen, hanem Gulyás Imre, a sarkadi kistérség koordinációs osztályvezetõje ellen is vádemelési javaslattal éltek az ügyészség felé.
Nem aktualizáltunk semmit, de nyugodtan mondhatom, az elmúlt száz év alatt nem változott az ég egy adta világon semmi – mondta a Várszínház keddi bemutatója elõtt Benedek Miklós, a Ködfátyolkép címû kabaré-összeállítás rendezõje. Az Egy szerelem három éjszakájának csütörtöki színpadra kerülése elõtt Makk Károly rendezõ a színházcsinálás örömeirõl beszélt.
A szó legnemesebb értelmében a legnagyobb szellemi bölény távozott közülünk – mondta Ingmar Bergman hétfõi haláláról Makk Károly Kossuth-díjas filmrendezõ, aki hamarosan a Gyulai Várszínházban az Egy szerelem három éjszakája címû zenés játékot rendezi. A magyar rendezõ hírportálunktól értesült Bergman haláláról.
Egy súlyos, és két könnyebb sérüléssel járó balesetrõl számol be a mögöttünk álló hétvégérõl a megyei rendõr-fõkapitányság illetékese. A súlyos sérüléssel járó eset Békéscsabán történt, amelyben egy, a szabályokat betartó vétlen motoros és utasa sérült meg súlyosan.
A nem épp dicséreteirõl híres Uj Péter (Index és Népszabadság) valahol egyszer az egyik legjobb honi szövegírónak nevezte Fenyõ Miklóst. Ehhez képest érdekes, hogy Fenyõ vasárnap késõ estébe hajló koncertjén, a Végvár Esték zárásaként, adós maradt a jampi definíciójával.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft