Békés megyei hírek
Az elõttünk álló hétvégén, augusztus 4-én és 5-én ötödik alkalommal rendezik meg a Regionális Simonyi Napokat, ami ezúttal egybeesik Simonyifalva megalapításának 125. évfordulójával – adja hírül a Nyugati Jelen. Simonyifalván született Gyula díszpolgára, a József Attila-díjas költõ, Simonyi Imre.
A Csaba Rádió internetes portálján jelent meg a hír: „A Békés megyei olvasók kezébe is mérsékelten jobboldali, polgári és nemzeti elkötelezettségû újságot szeretnénk adni – nyilatkozta Gazsó L. Ferenc, a Magyar Hírlap fõszerkesztõje.
Vannak erõs emberek, akik a gyengébbet pusztítják. Így tett egy férfi is egy kiskutyával. Van, aki nem vásárolni, hanem törni-zúzni megy be a boltba. És akad, aki nem az ajtón, hanem a tetõn át teszi ugyanezt. A színesfém-tolvajok most egy szivattyútelepet látogattak meg - tudta meg a Hír6 a rendõrség sajtóreferensétõl.
Ha jó idõ van, megszaporodnak a motoros balesetek. Így volt ez tegnap is Békés megyében. De szezonja van a kerékpáros-autós küzdelemnek is, amit bizonyít a megyei rendõr-fõkapitányság keddi napról szóló összefoglalója.
A Hír6 több napos munkával kinyomozta, hogy Oláh Imánuelnek hívják azt a 33 éves fiatalembert, akit a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság azzal gyanúsít, hogy július 20-án megrongálta, majd három nappal késõbb, nagy felháborodást kiváltva, felgyújtotta a békéscsabai román ortodox templomot. Oláh Szentendrén nõtt fel, 17 évesen, 1991-ben csatlakozott az alternatív undergroundot játszó Balaton zenekarhoz, amelyben dobos volt. A békéscsabai hívek elmondása szerint gyakorta feltûnt Oláh a templomban, sõt a kántornak segített az éneklésben is, de valami furcsa zavart érzett rajta mindenki. Mint beszámoltunk róla, a gyújtogató 2005-ben került Békéscsabára.
Sem a mentõknél, sem a Békéscsabai kórház intenzív osztályán nem volt nagyobb a betegforgalom a szokásosnál. Viszont nõtt a sürgõsségi osztályon. A hûvösre váltott idõjárás a többségnek inkább megnyugvást hozott a hetek óta tartó, rekkenõ hõség után.
Az õrizetbõl elõzetes letartóztatásba került a 33 éves O. I., akit a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság azzal gyanúsít, hogy július 20-án megrongálta, majd három nappal késõbb részben felgyújtotta a békéscsabai román ortodox templomot. Emellett elmeorvosi megfigyelés alá helyezték – tudta meg a Hír6 a rendõrségi szóvivõtõl.
Hétfõn délután 92 éves korában meghalt a Román Ortodox Egyház feje, Teoctist pátriárka. A fõpap 1986-os beiktatása óta kétszer járt Magyarországon, s mindkét útjának egyik állomása Gyula volt, amely a kilencvenes évek vége óta román ortodox püspöki székhely. Teoctist pátriárkát pénteken temetik.
A Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye sajtóközlemény adott ki, amelyben minden érintett félnek köszönetét fejezi ki, amiért példaértékûen segítették és támogatták az egyházat a békéscsabai román ortodox templom megrongálását és részleges felgyújtását követõen.
Olyan nincs, hogy mindenkinek jó legyen – ez derült ki a hétfõ délutáni-esti gyulai lakossági fórumon, a városháza dísztermében. A mintegy háromszáz megjelent a várost részben elkerülõ út lehetséges nyomvonaláról vitázott. Vehemensen, érvelõen, önérdek-érvényesítõen. A vita során gyakorta azt is tisztázni kellett, hogy mirõl is van szó.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft