Békés megyei hírek
Ma reggel fél 6-kor a megyei tûzoltó parancsnokság kérte a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság segítségét egy tûzeset kárelhárításához. Nagygyantén egy mûhely borult lángba, ahol a tûzoltást követõen még két pb gázpalack maradt a tûzkárt szenvedett épületben.
A modernizáció átugorja az Alföldet, a nyugati tõke és a beruházók a nyugat-romániai városokat: Temesvárt, Aradot, Nagyváradot és Szatmárnémetit keresik, amelyek fejlõdési dinamikája elképesztõ. Ipari parkjaik megteltek, minden említett városban külön-külön több ezer lakás és ház épül. Az elképesztõ gazdasági elõrelépés felvitte az ingatlanárakat és már a munkaerõ-hiány jól érzékelhetõ jelei mutatkoznak. Ezekkel a városokkal sem Szeged, sem Békéscsaba, sem Debrecen nem tudja felvenni a versenyt – riogatják egymást dél-alföldi, benne Békés megyei gazdasági szakemberek és értelmiségiek. A Hír6 elment, és feltérképezte a hozzánk legközelebb fekvõ Aradot. A kép ennél kicsit árnyaltabb.
Háromnapos útjára indult a gyönyör, hiszen immár 17. alkalommal rendezik meg a középkori gyulai vár tövében a Végvári Estéket. Ezúttal is a „találkozás, a felismerés és az együttlét napja” tematikája szerint. Fergeteges mediterrán esték elõtt állunk.
A békéscsabaiaknak, s azon belül fõként a jaminaiaknak három nehéz nappal kezdõdik a jövõ hét, hiszen július 30-a és augusztus elseje között, ezt követõen augusztus derekán ismét teljes szélességében felújítási munkák miatt lezárják a nagy forgalmú jaminai hidat – tájékoztatta hírportálunkat a Magyar Közút Kht. megyei igazgatósága.
Kisebb felújítási munkák után ismét látogatható a Kettõs-Körös jobb partján, a Hosszúfoki szivattyútelepeknél lévõ Vízügyi Múzeum – tájékoztatta a Hír6-ot Bak Sándor, a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetõje.
Mintegy 180 liter lovaktól levett vér tûnt el Szabadkígyóson, az önkormányzat ménesébõl. A vért egy lótenyésztési felügyelõ vette le a vemhes kancáktól. A polgármester megelégelte a dolgot, és csütörtökön feljelentést tett a helyi körzeti megbízottnál.Füzesgyarmaton, a Macskási vasúti átjáróban péntek délelõtt egy személyvonat és egy autó ütközött össze – tájékoztatta a Hír6-ot a Békés Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje, Szombati Andrea.
Elütött egy autós egy gyalogost csütörtökön este Pusztaföldváron, a Rákóczi utcában. A baleset 21 óra 30 perckor történt. A Suzuki Swift vezetõje a Rákóczi utcán az Apácai út felõl a Kaszaperi út irányába tartott, és ekkor ütötte el az úttest menetirány szerinti jobb szélétõl kb. 1 méter 30 centire, vele azonos irányban, szabálytalanul gyalogló férfit.
Besurranó tolvaj járt egy házban csütörtökön délután Békéscsabán. Az ismeretlen 16 óra 30 perc és 18 óra között a ház nyitott kapuján könnyen bejutott az udvarra, ahol egy parkoló és nyitva hagyott autóból kivette a benne felejtett mobiltelefont. Ezután a nyitott ház felé vette az irányt, ahol a konyhában 20 ezer forintot és 7 ezer forint értékû étkezési utalványt talált. A lopás miatt a háziakat 57 ezer forint kár érte.

A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) igazgatója, Balogh László csütörtökön kecskeméti sajtótájékoztatóján a régióhoz tartozó három megye projektjeirõl szólt. Némi csalódás, hogy a biztos befutónak látszó békéscsabai belváros rehabilitációról egyelõre nem hoztak döntést.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft