Békés megyei hírek
Szarvason, Gyulán és Békéscsabán balesetnél helyszíneltek a rendőrök.
A hétvégén gurult le a gyulai és a köröstarcsai kikötő közti szakaszon az Egy hajóban evezünk néven anyakönyvezett vízitúra. A közel kétszázas létszámú kenus (1-2-2-4-5… kis -és nagysárkány) közt pihegett egy potyautas is.
Egy békési és egy mezőberényi fiatal ellen is jármű önkényes elvétele miatt indult büntetőeljárás, mert más autójával okoztak balesetet.
Jeles egyházi ünnepség helyszíne volt szombaton a szarvasi evangélikus Ótemplom. Itt iktatták be tisztségébe a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének új püspökét, Kondor Pétert. Az új püspök - aki jelenleg a békéscsabai evangélikus gyülekezet lelkésze -, szorosan kötődik Szarvashoz: az itteni gimnáziumban érettségizett és 1996-98. között az Ótemplom lelkésze is volt.
Egy férfi lelőtte felesége ismerősét, majd magával is végzett.
A 47-es számú főúton, Békéscsaba határában összeütközött két személygépkocsi. A rendőrség az utat teljes szélességében lezárta.
Június 22-én immáron második alkalommal került megrendezésre a Ványa Fénye Fesztivál. A tavalyi évben megrendezett első rendezvényhez hasonlóan idén is rengetegen vettek részt rajta, így ismételten egy nagyszerű estét zárhattak a szervezők.
A Képviselő-testület múlt heti döntésének megfelelően 2018. július 1-jétől az Önkormányzati Magazin adása átkerül a Szarvasi Kábeltelevízió csatornájára.
A mértékadó árvízszintnél csaknem egy méterrel magasabbra emelik a Hármas-Körös jobb parti, csaknem öt kilométer hosszú gátját Gyomaendrőd térségében - közölte a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) szerdán az MTI-vel.v
A népi értékek bemutatása, a néptánckultúra és a népi kismesterségek elismert alkotóinak bemutatása áll az idei gyulai Körös-völgyi Sokadalom középpontjában - mondta el az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a város polgármestere.