Csongrád megyei hírek
Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a férfit, aki 2015-ben rágyújtotta nádfedeles tanyáját egy bent alvó idős balástyai asszonyra.
Megindulhat a magyar tej és tejtermékek kiszállítása a Kínai Népköztársaságba. (OS)
A szegedi Tornádó Team gyorsasági görkorcsolyázója, Gardi Dominika nyerte meg a Digi Sport televízió havi 100 ezer, összesen 1,2 millió forinttal járó sportösztöndíját, azaz őt választották meg 2017-ben Az év hősének. A 19 éves szegedi sportoló könnyek között vette át a díjat a budapesti eredményhirdetésen - írja a delmagyar.hu.
Javában tart a fűtési szezon és egyre több a szén-monoxid-mérgezés - hívta fel a figyelmet Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az M1 műsorában. Két dologra kell fokozottan odafigyelni: az egyik, hogy a kazánokat át kell nézetni, a másik pedig, hogy venni kell riasztót, és fel kell szereltetni.
Kártyavárként omolhatnak össze a 100-120 évvel ezelőtt épült, rossz állapotú polgári házak Szeged belvárosában, ha nem teszik rendbe a felvizesedett pincéjüket - állítja Hopka János szegedi építőmérnök a delmagyar.hu hasábjain.
A magyar képregény műfaj múltjával és jelenével ismerkedhetnek meg azok, akik szombaton ellátogatnak a szegedi Somogyi-könyvtárba, az előadások, kiállítások témái közül azonban nem hiányozhatnak a belga-francia, amerikai, jugoszláv sőt a lengyel albumok sem - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Lesodródott az úttestről és az út menti ártérbe hajtott egy kamion kedden este az algyői Tisza-híd mellett.
Több mint 20 filmet és számos kísérőprogramot, köztük beszélgetést, városi sétákat és gasztronómiai programokat is kínál a 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, amelyet november 29. és december 3. között rendeznek meg a Művész és a Puskin moziban, valamint idén először több vidéki helyszínen is.
Idén már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága is bekapcsolódott a szervezésbe, így a 18. alkalommal megszervezett Pályaválasztási Napokon az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap a mezőgazdaság. A program, amely a megfelelő szakma vagy hivatás megtalálására készíti fel a fiatalokat, voltaképpen már a kiállítás és vásár előtt egy hónappal megkezdődik az üzemlátogatásokkal, ahol valódi munkakörnyezettel ismerkedhettek az érdeklődők – mintegy kétezren a megyéből. A Találd ki magad! elnevezésű rendezvény első két napján az IH Rendezvényközpontban közel 60 kiállító várja a pályaválasztás előtt álló diákokat – középiskolák, képzőintézmények, munkáltatók. A szombati családi napon már a szülőket is bevonják az információgyűjtésbe, hogy minél megfontoltabb döntés születhessen arról: mi legyen a gyerek? A három napos programra idén is 4-5 ezer érdeklődőt vár a Kormányhivatal.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 68 liter alkoholt, 70 doboz gyógyszert és 100 doboz cigarettát találtak két autóban Röszkén. A gyógyszert, valamint a jövedéki termékeket lefoglalták és eljárást indítottak.
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Takaríttasson karácsonyra profikkal, a Dig Build Kft.-vel!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Takaríttasson karácsonyra profikkal, a Dig Build Kft.-vel!

Szolgáltatás
Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!

Étel ital