Csongrád megyei hírek
A Dél-Alföldön élő mozgásszervi és belgyógyászati immunbetegségekben szenvedő pácienseknek nyújt legmagasabb szintű ellátást a Szegedi Tudományegyetem újonnan alapított Reumatológiai és Immunológiai Klinikája - közölte Kovács László tanszékvezető egyetemi docens pénteken a Tisza-parti városban.
Meghalt egy földeáki nő, akit egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy személyautó Makón - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.
Hétfőn hajnalban negyven ló szabadult egy csongrádi tanya udvaráról - adta hírül a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
A kecskeméti székhelyű sport- és oktatórepülőgép-gyártó Magnus Aircraft és Koszó József építész kapta a Dél-Alföldi Innovációs Díjat, a Szegedi Akadémiai Bizottság a régió három kereskedelmi és iparkamarájával közösen alapított elismerését hétfőn adták át a csongrádi megyeszékhelyen.
A Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Csanádi pusztákon tizenöt ülőfát (T-fát) helyeztek ki, melyekkel a rágcsálókra vadászó ragadozómadarakat kívánják segíteni. Ez a legolcsóbb és leginkább környezetkímélő módja a mezei pockok elleni védekezésnek. A módszert jó szívvel ajánlják más gazdálkodók számára is - olvasható a kmnp.hu-n.
Indiai kendert termesztett a gyanú szerint egy szentesi férfi tanyáján, a házkutatás során három kilogramm marihuánát találtak nála a rendőrök - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.
A középkori gyógynövénytermesztés és -feldolgozás hagyományait ismerhetik meg a látogatók abban a kertben és foglalkoztató központban, amelyet jövő tavaszra alakítanak ki az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban - jelentette be Kertész Péter igazgató csütörtökön a helyszínen.
Naiv ügyfél esete a vidéki tömegközlekedési céggel és gyerekkori ismerősével, aki az ő pontatlan adatait adta meg, amikor bliccelésen kapták. A szegedi Dakört Kft. első körben még a rendőrségre is elküldte az ügybe nyilvánvalóan ártatlanul belerángatott ápolót.
Közlekedési balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek péntek délelőtt Hódmezővásárhely közelében, a 47-es úton - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
Idén 100 éve annak, hogy a császári és királyi 46. gyalogezred hazaküldte Szegedre az alakulat helytállását jelképező, doberdói fát. A centenárium alkalmából rendezendő két napos (október 15-16.) megemlékezés keretében a harcoktól kipusztult fa egykori helyén eperfacsemetét ültet a szegedi Meritum Egyesület.
Nyerjen 3 éjszakás kikapcsolódást a Thermal Hotel Garában!
Nyerjen! 59.900 Ft értékben!

3 éjszakás kikapcsolódást a Thermal Hotel Garában!

Szabadidő
Nyerjen egyedi ezüst ékszert az Ezüstpor Ékszerműhelytől!
Nyerjen! 20.000 Ft értékben!

egyedi ezüst ékszert az Ezüstpor Ékszerműhelytől!

Ékszer
Nyerjen szőnyegtisztítást a Dig-Build Kft-től!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

szőnyegtisztítást a Dig-Build Kft-től!

Szolgáltatás