Békés hírei
Idén is megrendezzük a "Békési Ízek Utcája" főzőversenyt a XIX. Madzagfalvi Napok keretein belül, melyre várjuk csoportok, baráti társaságok, közösségek, civil szervezetek, intézmények jelentkezését.
15 csomag, egyenként félkilós kiszerelésű finomra vágott dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Békésen egy nő lakásában. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás.
Több mint 26 millió forint a civileknek.
Középiskolai tanulmányokat folytató fiatalok számára ösztöndíj alapításáról döntött a békési képviselő- testület a legutóbbi ülésén.
A jövőben még többen jutnak ingyenes gyógyfürdő bérlethez Békésen. A korábban bevezetett, nyugdíjasokat érintő rekreációs támogatásán módosított a képviselő- testület legutóbbi ülésén.
Igazi kompromisszumként, a Fáy utcai zöldövezetet megőrizve a jelenlegi jégpálya helyére kerülhet a gyerekek új, mintegy 200 nézőt befogadó sport munkacsarnoka
A Békési Piacfelügyelet Jakab – nap alkalmából Lecsófőző versenyt hirdet.
Emlékezetes volt a 2015-ös év, amikor sokak nagy meglepetésére egy mindössze 5 éves múltra visszatekintő egyesület, nevezetesen a Sarkadi Lendület 2010 TSE L12-es csapata történelmet írva Békés megyéből először nyert korosztályos vidékbajnokságot. Az idei évi Vidékbajnokság nagy kihívás elé állította az egyesületet, hiszen történt egy korosztályváltás, az egykori nagy csapat tagjai a 12-es mezőnyből átkerültek a már erősebb 14-es mezőnybe, a fiatalokból új csapatot kellett szervezni. A Lendület L12-es csapata megosztott III. helyen végzett, majd következett a L14-es csapatverseny.
A XLI. Békés-tarhosi Zenei Napok méltó produkcióval zárja a komolyzenei fesztivált. Az országosan is népszerű ExperiDance zenei társulat július 2-án mutatja be a Fergeteges a királynő, a gróf és a cigánylány című darabját.
Június 15-én, csütörtök délelőtt, a sarkadi Vasút utcai óvoda udvarán átadásra került a város második ovi-sport pályája, melyet Sarkad Város Önkormányzata egy sikeres pályázatnak köszönhetően valósított meg az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványhoz benyújtott, immár második eredményes pályázata mentén.
Nyerjen a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!
Nyerjen! 3.100 Ft értékben!

a Sandviken Tools Kft-től Bahco kést!

Ajándék
Játsszon-A nadrág-gal Szarvason!
Nyerjen! 16.000 Ft értékben!

Játsszon-A nadrág-gal Szarvason!

Kultúra
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő