Békés hírei
Az időjárás ugyan nem kedvezett az augusztus 20-i ünnepségnek és a Dánfoki Üdülőközpontban megrendezett Körös-menti Települések Találkozója és Családi Napnak, de ez nem szegte kedvét annak a 8 focicsapatnak, 20 főzőcsapatnak és a sok-sok látogatónak, akik kilátogattak a programokra.
Kemény két napig szünetelt a békési megavendéglátóhely, a Dübögő pizzázója. Noha a madzagfalvi kertek alatt már az a szóbeszéd járt, hogy lehúzta az egység a rolót, miközben… A valóság épp egy laza fonákot szervált: a múlt pénteken kitárta kapuit a megszépült Barlang Pizzéria. Megújult étlappal és berendezéssel, kibővült kínálattal és még egy mixerpult is helyett kapott a mediterrán hangulatú kerthelységben. Cs. Szabó Zoltán (Csészi) üzletvezetővel beszélgettem.
Kemény két napig szünetelt a békési megavendéglátóhely, a Dübögő pizzázója. Noha a madzagfalvi kertek alatt már az a szóbeszéd járt, hogy lehúzta az egység a rolót, miközben… A valóság épp egy laza fonákot szervált: a múlt pénteken kitárta kapuit a megszépült Barlang Pizzéria. Megújult étlappal és berendezéssel, kibővült kínálattal és még egy mixerpult is helyett kapott a mediterrán hangulatú kerthelységben.
I. Délkelet Magyarországi Pacalfőző verseny lesz augusztus 20-án Békésen.
Zajlik a 470. számú főút melletti árokszakasz csapadékvíz elvezetését segítő munka Békésen
Fiatal békési tehetségek mesélik el sztorijukat, életútjukat az I. Békési Fiatalok Találkozóján egy hangulatos sörsátoros környezetben szeptember 2-án, 15.00 órától az Erzsébet-ligetben. A program részeként többek között olyan fiatalokat ismerhetnek meg az érdeklődők személyesen, akik szintén Békésről indultak el, ma pedig már szakmájuk csúcsán járnak. Őszintén mesélnek majd kalandos életutakról, tapasztalataikról és a sikerig vezető útról.
Közös megoldáskereséssel, összefogással újítaná fel az önkormányzat a Malomasszonykert járdás dűlőit. Néhány lelkes ott élő fogadóóráján kereste fel Izsó Gábor polgármestert, ahol felvázolták elképzeléseiket. Elmondták, hogy szeretnék lakókörnyezetük járdáit járhatóvá tenni, hajlandóak hozzájárulni a költségekhez is, de feltétlenül számítanak az önkormányzat segítségére. A járda körülbelül 20 évvel ezelőtt került felújításra, akkor szintén a tulajdonosok segítségével, valamint az önkormányzat támogatásával. Az évek során a járda szinte használhatatlan állapotba került.
A békési Belencéres Néptáncegyüttes tánckarvezetője már 7 évesen csizmát húzott a leendő géppuska lábaira, és szemmel láthatóan nem bánta meg a korai döntését. Okányi Misivel a Belencéres bázisán, a Petőfi utcai próbateremben beszélgettünk; majd a Korona utcai oviban fotózkodtunk, ahol Szántó Kittivel, a párjával vezették a gyerekek néptáncfoglalkozását. (Figyelem! Ez egy mácziusi cikk, csak egy kicsit leporoltuk.)
Békés Város Önkormányzata idén is könnyíteni szeretne a családok anyagi terhein nevelési- és tanévkezdési támogatás formájában.
A békési Falatka Állateledel támogatásával 2017-ben is keressük Madzagfalva legszebb kutyusait.
Nyerjen kupont, mely a Familiatészta Kft. felajánlása!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

kupont, mely a Familiatészta Kft. felajánlása!

Étel ital
Nyerjen családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

családi belépőt a Szarvasi Arborétum pepikertjébe!

Szabadidő
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital