Békés hírei
Békésen, a háromszoros kerékpárosbarát településen alakul meg a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége, rövidebb nevén a KETOSZ.
Egy hónappal meghosszabbította Békés Város Önkormányzata annak a pályázatnak a beadási határidejét, amelyet a Dr. Hepp Ferenc Tagiskola tornatermének épület-dekorációs terveire írtak ki. A mintegy ötszázötven millió forintból megújuló tagiskola rekonstrukciós munkái a következő tanév kezdetéig készülnek el. A felújítás részeként a tornaterem homlokzatát szeretné színesíteni az önkormányzat egy dekorációs alkotással. A legjobb graffiti-terv benyújtója fődíjként - azon túl, hogy az alkotása díszíti majd a tornatermet - százezer forintot nyer. Ezen felül két pályázó húszezer, illetve huszonötezer forintos különdíjban részesül.
A 16 évnél fiatalabbak között a 13 éves budapesti Szécsi Erzsébet végzett az élen a Békésen megrendezett "Az Én Hangom" versenyen. A közel tíz éves hagyományokkal rendelkező tehetségkutatón az idei zsűri tagjai között volt Pély Barnabás, Tóth Gabi, Brasch Bence, SP, az Anti Fitnessből Tomi, tovább Frankó Attila és a Musical Színház igazgatója, Molnár László.
A tervezettnél eggyel több fordulót rendeztek „Az Én Hangom" énekverseny döntőjében pénteken este Békésen. A két korcsoportban meghirdetett versenyben ugyanis a 17 és 35 év közötti indulók kategóriájában a döntőt követően azonos pontszámmal, holtversenyben állt az élen a békési Sas Attila László és a debreceni Pusztai Gábor. A ráadás a helyi indulónak sikerült jobban, így ő nyerte el az első díjat. A 16 évnél fiatalabbak között a 13 éves budapesti Szécsi Erzsébet végzett az élen. A dobogósoknak járó díjak mellett kiosztották a SzabóZ Stúdió, illetve a Frankó Produkciós Iroda különdíjait is. A közel tíz éves hagyományokkal rendelkező versenyen az idei zsűri tagjai között volt Pély Barnabás, Tóth Gabi, Brasch Bence, SP, az Anti Fitnessből Tomi, tovább Frankó Attila és a Musical Színház igazgatója, Molnár László.
Kisdiákok ismerkedtek a helyi képviselő-testület munkájával a békési Városházán. Két nap alatt mintegy 45 általános iskolás adta egymásnak a kilincset a békési polgármesteri hivatal nagytermében, miután uniós projekt keretében tanáraikkal többek között a helyi rendeletalkotást tanulmányozták.
Emlékfalat állít a békési önkormányzat a békési téglagyár emlékére a most épülő inkubátorház irodaházában. A 2008 tavaszán lebontott egykori téglagyárból mintegy 70-80 darab Békés feliratú téglát tettek félre, azzal az elképzeléssel, hogy az egyfajta vállalkozói centrumként működő inkubátorházban mementóként szolgáljon. Mint azt Izsó Gábor polgármester elmondta, így kapcsolná össze a békési városvezetés a régit az újjal, a város múltját és jövőjét.
Gyalogos átkelőhely létesül Békésen az Ady és a Liliom utcák kereszteződésénél a már meglévő kerékpáros átkelő mellett. Az átkelőhelyet kellő megvilágítással és sárga villogóval látja majd el a békési önkormányzat. A pályázatot még 2008 szeptemberében nyújtotta be az önkormányzat, együttműködésben a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel. Az érintett 4644. számú közút ugyanis a Zrt-hez tartozik, de - mint azt Izsó Gábor polgármester elmondta, Békésnek is érdeke a balesetveszélyes rész közlekedésének feloldása. Az Ady utcát a gyalogos átkelő hely létesítése mellett másik fejlesztés is érinti: az Ady és a Kossuth utcák kereszteződésében körforgalmat építenek.
A költészet napja alkalmából rendezett szavalóversenyen közel hatvan kisdiák mérettette meg magát Békés város könyvtárában. A gyerekek négy helyszínen két-két verssel örvendeztették meg a zsűrit és a közönséget.
Nagy-nagy hála és köszönet a békési 3. számú választókerület tizenegy településén élő embereknek. Rendkívül megtisztelő, hogy ilyen nagy számban támogattak a vasárnapi választásokon - mondott köszönetet a választópolgároknak Erdős Norbert, akit a szavazók harmadik alkalommal választottak a térség egyéni országgyűlési képviselőjének. A politikus keddi sajtótájékoztatóján az eredmények részletes ismertetése mellett a média segítségét kérve valamennyi választópolgárnak köszönetet mondott, akik éltek a demokratikus jogukkal és elmentek szavazni.
Nyolcvan férőhelyes új bölcsőde alapkövét helyezte el szerdán Izsó Gábor polgármester és Erdős Norbert országgyűlési képviselő Békésen, a Fábián utcában. Az intézmény megépítésére az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program Keretében közel 198 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat. A beruházás teljes költsége 209 millió forint, amelyből 10,5 millió forintot biztosít saját erőként Békés városa.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Takaríttasson karácsonyra profikkal, a Dig Build Kft.-vel!
Nyerjen! 10.000 Ft értékben!

Takaríttasson karácsonyra profikkal, a Dig Build Kft.-vel!

Szolgáltatás
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás