Békés hírei
Sajtótájékoztatót tartott a Fidesz MPSZ békési csoportja vasárnap délelőtt Békés-Dánfokon, ahol a helyi alapszervezet bemutatta a párt 2010 évi önkormányzati választások polgármester-jelöltjét és képviselő jelöltjeit. Erdős Norbert Békés alpolgármestere, a párt polgármester-jelöltje elmondta: a programjukat szeptemberben mutatják be.
Két, újonnan kialakított focipálya várja Békésen azokat a fiatalokat, akik a csellengés helyett, inkább a sportot választanák.
Az I. Békési Kerékpáros fesztivál keretében, megalakult a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége, a KETOSZ. A szervezet célja többek között a magyarországi kerékpározás fejlesztése, a települések közt létrejövő, kerékpározást érintő együttműködések, és a kerékpárosbarát települések és munkahelyek számának növelése.
A Békés Városi Kulturális Központ életében az idei nyár egy része a közös alkotás jegyében telik. 2010. július 19-24. között Békésen élő, halmozottan hátrányos helyzetű diákok vették birtokukba a kulturális központot.
Augusztus 22-én rendezik Békésen, azt az amatőr rockzenekaroknak hirdetett versenyt, ahová a szervezők a megyei bandákat invitálják a hír6-on keresztül.
Elkészült Békés belvárosában az Ady (4644-es) és a Kossuth (470-es) utcák csomópontjában lévő körforgalom.
A békési önkormányzat több ezer emberen segít, azokkal az élelmiszercsomagokkal, amik az Európai Unió tagállamaiból érkeztek. Izsó Gábor elmondta, hogy a létminimum közelében élők, a nagycsaládosok, a kisnyugdíjasok és a hátrányos helyzetben élő gyermekek vehetik át a lisztből, kekszből és tésztából álló csomagot. 
Elmarad a békési „Egy hajóban evezünk!" vízitúra - tájékoztatták a hír6-ot a szervezők.
Egy békési férfi lett saját féltékenysége halálos áldozata. Információink szerint összeszólalkozott volt élettársával és annak jelenlegi barátjával, aki olyan súlyosan bántalmazta, hogy később belehalt sérüléseibe.
Baleset történt kedden kora délután Békésen. Egy kismotor és egy személygépkocsi ütközött, a motorkerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően meghalt.