Békés hírei
A Békési Kertbarát Kör 2010. február 6-án tartotta ebéddel egybekötött közgyűlését a Dübögő Étteremben. A meghívott vendégek közt ott volt Izsó Gábor Békés Város polgármestere, Erdős Norbert Békés és térsége országgyűlési képviselője, Békés Város alpolgármestere, valamint SzűcsGáborné a Civil és Nyugdíjas Ház koordinátora.
A piactér mellett nyílt meg a Fidesz helyi választási irodája Békésen, amely hétköznapokon 10 órától 18 óráig lesz nyitva a választási időszakban. Erdős Norbert országgyűlési képviselő, egyben a 2010-es választások képviselő-jelöltje a megnyitón elmondta, korábban tapasztalták, hogy a Fidesz nevében gyűjtöttek ismeretlenek ajánlószelvényeket, amelyeket azután mások használtak fel. Ezért ebben az évben pártigazolvánnyal és megbízólevéllel rendelkező aktivisták gyűjtik majd a szelvényeket a Fidesz nevében.
Az Életfa Kulturális Alapítvány immár több mint tizenöt éve szervez és rendez hagyományos műveltségünk szellemiségére és lelkületére épülő programokat. A közelmúltban nyilvánvalóvá lett válság újra felteszi a kérdést, hogy mi közünk van hagyományainkhoz itt a huszonegyedik század elején? Amennyiben műveltségünkben csupán a régmúlt szép emlékeit vagyunk hajlandók keresni és megtalálni, akkor egyre kevesebb...
A Békési Cukorbetegek Életmód Egyesülete január 29-én végén ebéddel egybekötött közgyűlést tartott a Békési Nyugdíjas Ház nagytermében, amelyen meghívott vendégként megjelent Erdős Norbert Békés és térsége országgyűlési képviselője, Békés Város alpolgármestere. Izsó Gábor polgármester nem tudott jelen lenni hivatali elfoglaltsága miatt, de Erdős Norberten keresztül köszöntötte az egyesület megjelent tagságát.
A közműhálózat fejlesztési hozzájárulások mértékéről, a víz- és szennyvízdíjak rekonstrukciós hányadának felhasználásáról, parkoló építésekről, forgalmi rend változásokról és a Dél-Alföldi Ivóvízminőség-javító Programban való részvételről is döntött Békés város képviselőtestülete idei első ülésén. A csütörtöki közgyűlésen egyebek mellett napirendre került a békési Önkéntes Tűzoltó Egyesület helyzete is, amely megkapta használatra a Petőfi utca 35. szám alatti ingatlant.
Idei első közgyűlését tartja január 28-án, csütörtökön 14 órától Békés Város Képviselő-testülete. A nyilvános ülésen egyebek között a parkolási koncepció végrehajtásának megtárgyalása, az iparűzési adó rendeletének módosítása, illetve a békési önkéntes tűzoltók elhelyezése is szerepel.
A nagy hideg beálltával újra megnyitották Békés megye legnagyobb, 2600 négyzetméter területű jégpályáját Békésen. Az önkormányzat a városi piac melletti Fáy utcai parkolót alakította át korcsolyapályává. A tavalyi aszfaltozásnak köszönhetően egyenletes vastagságú, tükörsima jég várja a téli sport szerelmeseit.
Nyílt levelet írt Erdős Norbert, Békés és térsége országgyűlési képviselője Bajnai Gordon miniszterelnöknek. A politikus arra hívja fel a kormányfő figyelmét, hogy teljesen lehetetlen helyzetbe kerültek a csökkent munkaképességűeket foglalkoztató társaságok. Erdős Norbert bízik benne: a levél elolvasását követően a miniszterelnökben a fiskális politikával szemben felülkerekedik a humánum.
Több mint a felét bocsátotta el foglalkoztatottainak január 22-én pénteken a Békésen működő Szent Lázár Alapítvány. Gyetvai Gellért igazgató a hír6-nak nyilatkozva kijelentette, a tavalyi nyolcszori próbálkozás után most végérvényesen elérték, hogy ellehetetlenüljön a szociális, illetve rehabilitációs foglalkoztatás. Az alapítvány pénteken 5 ellátó személytől és 47 csökkent munkaképességű foglalkoztatottól vált meg az állami támogatás drasztikus csökkenése miatt.
A Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum 2009-ben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 4 db ünnepi főkötőt restauráltatott. A munkát Katkóné Bagi Éva szegedi textilrestaurátor végezte el. A restaurált főkötők az 1870-1920 közötti békési parasztpolgári ünnepi viselet jellegzetes darabjai.
Nyereményjáték az eMarkttal!
Nyerjen! 9.900 Ft értékben!

Nyereményjáték az eMarkttal!

Műszaki cikk
Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!
Nyerjen! 15.000 Ft értékben!

Autódekor - ha akarod, felrakod, ha nem, akkor is SMAX!

Szolgáltatás
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.299 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Ital