Békés hírei
Bontással kezdődött a fejlesztés a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagiskolájában. A munkálatok megkezdését követően Izsó Gábor polgármester és a kivitelező cég képviselői tartottak sajtótájékoztatót. Az épületbejárás alkalmával elhangzott, a közel 550 millió forintos beruházás keretében, négy ütemben teljesen megújul az 1981-ben átadott intézmény.
Interaktív környezetvédelmi drámajátékot mutattak be hétfőn Békésen a Kacskaringók Virtustársulat drámapedagógusai. Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. kezdeményezésére színre vitt darab nézői és közreműködői a Szegedi Kis István Református Gimnázium és Általános Iskola valamint a Karacs Teréz Általános Tagiskola tanulói voltak.
Békés Város Önkormányzata 2008 júniusában pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében meghirdetett Dél-Alföldi Operatív Program DAOP-4.1.1/B konstrukció keretében a város járóbeteg szakrendelőjének korszerűsítésére. A sikeres pályázat Támogatási Szerződését 2009. augusztus 6-án írta alá Izsó Gábor Békés Város polgármestere a közreműködő feladatokat ellátó szervezettel, a VÁTI Nonprofit Kft. képviselőjével. A szakrendelő fejlesztéséhez az 528.411.649 Ft támogatási összeg mellé Békés Város 119.628.156 Ft önerőt vállalt a projekt megvalósításához.
Békésen küldöttközgyűlést tartott pénteken a Békés Városi Önkéntes Köztestületi Tűzoltóság, mely a város, Tarhos és Bélmegyer önkormányzata, valamint a város önkéntes tűzoltó egyesülete (ÖTE) által együttesen létrehozott szervezet.
Télen már az új uszodában fürdőzhetnek a békésiek, miután a tervek szerint november harmincadikáig készül el a háromszázmilliós beruházás. A későbbiekben a tízszer tíz méteres termálfürdőt is felújítják, amelynek költségeit a békésiek adták össze.
Hamarosan összeül a békési köztestületi tűzoltóság küldöttközgyűlése. Jó esetben pont kerülhet a békési békétlenségre.
Több, mint hatvan programmal várták a szervezők a XI. Madzagfalvi Napok vendégeit az elmúlt három nap során. A vasárnap egyik legfontosabb eseménye a sütő- és főzőverseny volt, ahol a zsűri elnökeként a sokszoros világbajnok kenus, Wichmann Tamás is megjelent.
A szelektív hulladékgyűjtés fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét Izsó Gábor a pénteken kezdődött XI. Madzagfalvi Napok nyitó rendezvényén. Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és a Békési Hulladékgyűjtő Kft. road-showján közel száz kisiskolásnak mesélt Békés város polgármestere a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.
Szeptemberben kezdődik Békés városa legnagyobb általános iskolájának felújítása. A település képviselő-testülete rendkívüli közgyűlésen döntött a munkára beérkezett kivitelezői ajánlatokról. A képviselők a Strabag Zrt. pályázatát ítélték a legjobbnak, a nyertessel már megkezdődtek az egyeztetések.
Tizenöt beadott pályázatából hatra nyert támogatást Békés Város Önkormányzata. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács idei decentralizált pályázati kiírására benyújtott projektek eredményéről a napokban kapott értesítést az önkormányzat. A település közel 88 millió forintos fejlesztési forrásban részesült.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

a békéscsabai Plazma Centertől mozijegyet!

Egészség
Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!

Étel ital