Békés hírei
Ünnepi közgyűlést tartott Békés Megyei Képviselő-testülete csütörtökön délelőtt Békésen. Ünnepi beszédében Erdős Norbert, Békés Város alpolgármestere, országgyűlési képviselő arról beszélt, a Magyar Köztársaság kikiáltásával, húsz évvel ezelőtt folyamat lezárása még várat magára. Az '56 október 23-án kirobbant forradalmat pedig honvédő háborúnak nevezte a politikus.
Immár szabadon emlékezhetünk az '56-os eseményekre, amelyeket még ma is sokan, sokféleképpen értékelnek. A XX. század legnagyobb magyar segélykiáltása volt az ötvenhárom évvel ezelőtti forradalom, hiszen a II. világháború poklát felváltó, szovjet megszállás utáni pokol már elviselhetetlenné vált - fogalmazott Izsó Gábor polgármester ünnepi beszédében Békésen. A Széchenyi téren tartott megemlékezés során a megyei önkormányzat képviselői és Domokos László elnök mellett Varga Zoltán önkormányzati miniszter is helyezett el koszorúkat a Forradalmi Emlékműnél.
A papírgyűjtési versenynek is vannak izgalmai, de most mégis együtt izgul diák és tanár. A tét ugyanis nem csekély. A békési dr. Hepp Ferenc Tagiskolában papírgyűjtést rendeztek kedden, s az átvevő azt ígérte, ha 20 tonna alatt lesz az összegyűjtött mennyiség 6, viszont ha 20 tonna felett, akkor 7 forintot fizet a papír kilójáért.
Bontással kezdődött a fejlesztés a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagiskolájában. A munkálatok megkezdését követően Izsó Gábor polgármester és a kivitelező cég képviselői tartottak sajtótájékoztatót. Az épületbejárás alkalmával elhangzott, a közel 550 millió forintos beruházás keretében, négy ütemben teljesen megújul az 1981-ben átadott intézmény.
Interaktív környezetvédelmi drámajátékot mutattak be hétfőn Békésen a Kacskaringók Virtustársulat drámapedagógusai. Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. kezdeményezésére színre vitt darab nézői és közreműködői a Szegedi Kis István Református Gimnázium és Általános Iskola valamint a Karacs Teréz Általános Tagiskola tanulói voltak.
Békés Város Önkormányzata 2008 júniusában pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében meghirdetett Dél-Alföldi Operatív Program DAOP-4.1.1/B konstrukció keretében a város járóbeteg szakrendelőjének korszerűsítésére. A sikeres pályázat Támogatási Szerződését 2009. augusztus 6-án írta alá Izsó Gábor Békés Város polgármestere a közreműködő feladatokat ellátó szervezettel, a VÁTI Nonprofit Kft. képviselőjével. A szakrendelő fejlesztéséhez az 528.411.649 Ft támogatási összeg mellé Békés Város 119.628.156 Ft önerőt vállalt a projekt megvalósításához.
Békésen küldöttközgyűlést tartott pénteken a Békés Városi Önkéntes Köztestületi Tűzoltóság, mely a város, Tarhos és Bélmegyer önkormányzata, valamint a város önkéntes tűzoltó egyesülete (ÖTE) által együttesen létrehozott szervezet.
Télen már az új uszodában fürdőzhetnek a békésiek, miután a tervek szerint november harmincadikáig készül el a háromszázmilliós beruházás. A későbbiekben a tízszer tíz méteres termálfürdőt is felújítják, amelynek költségeit a békésiek adták össze.
Hamarosan összeül a békési köztestületi tűzoltóság küldöttközgyűlése. Jó esetben pont kerülhet a békési békétlenségre.
Több, mint hatvan programmal várták a szervezők a XI. Madzagfalvi Napok vendégeit az elmúlt három nap során. A vasárnap egyik legfontosabb eseménye a sütő- és főzőverseny volt, ahol a zsűri elnökeként a sokszoros világbajnok kenus, Wichmann Tamás is megjelent.
Indítsa 2018-at az Árpád Pálinkával!
Nyerjen! 7.520 Ft értékben!

Indítsa 2018-at az Árpád Pálinkával!

Ital
Gogol: Egy őrült naplója színdarab
Nyerjen! 3.000 Ft értékben!

Gogol: Egy őrült naplója színdarab

Kultúra
Johann Strauss: A cigánybáró operett két részben
Nyerjen! 7.000 Ft értékben!

Johann Strauss: A cigánybáró operett két részben

Kultúra