Békéscsaba hírei
Bő 25 esztendeje pulzál Csaba szívében a Barna család vállalkozása, a Speed Pizza Burger Palacsintaház, azaz a Speed. Az 1992 óta dinamikusan fejlődő gyorsétterem egy újabb korszakához érkezett: hamarosan kívül-belül csinosodni fog – mégpedig önerőből! E remek hír, és jeles esemény kapcsán, szerda délután alapkőletétel zajlott a gasztro-intézmény Hunyadi téri frontoldalán. A rendezvényen többek között beszédet mondott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Deutsch Tamás EP-képvieslő, valamint Barna Mihály, a vállalkozás első embere; én az utóbbival beszélgettem.
Amint az várható volt, a súlylökő Márton Anita nem indul az augusztus 6-án kezdődő berlini Európa-bajnokságon.
Az augusztusi Európa-bajnokság előtt a tornászhölgyek utoljára léptek a szerekhez a nyilvánosság előtt, méghozzá a budapesti Tornacsarnokban megrendezésre került egyik legrangosabb hazai viadalon, a Prolan országos szerenkénti bajnokságon.
A gyáli-csongrádi Hackl Mónika coach, tréner, szupervizor, ThetaHealing oktató és konzulens július 27-29. között thetahealing (spirituális) alaptanfolyamot tart a békéscsabai Napkelet Egészségközpontban (Andrássy út 51.). Nem mellesleg Mónika idén, az év elején, és a nyár elején is, már kétszer-kétszer járt a békési megyeszékhelyen, mi több, szeptemberben is kétszer ellátogat imádott Csabájára. S mi az ő ÚTja? Nem más, mint:
Készül a csúcsmászásra Klein Dávid és Suhajda Szilárd. Amennyiben kedvező marad az időjárás, a magyar hegymászók július 15-én, vasárnap hajnalban elindulnak és három nappal később elérhetik a Gasherbrum I 8080 méteres csúcsát.
Szombaton és vasárnap Budapesten rendezik a tornászok szerenkénti országos bajnokságát, amely a férfiak mezőnyében az augusztusi Európa-bajnokságon való szereplésről nem dönt.
A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei tegnap, 16 óra 30 perckor, Békéscsabán megtaláltak egy 17 éves lányt, akit az Esztergomi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresett.
Napelemes rendszereket létesítenek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kilenc mentőállomásán, a fejlesztés során több mint 1300 napelemet helyeznek el - közölte a szolgálat csütörtökön az MTI-vel.
Kulcscsomót talált egy férfi Békéscsabán. Bevitte a rendőrségre, így az elhagyott kulcsok visszakerültek a tulajdonoshoz.
A június 28-ai Csabai Mérlegben Nyaralók címmel megjelent egy rövid írás, melyben többek között az olvasható, hogy a békéscsabai önkormányzat 88 millió forintért elárverezi a balatonszárszói (ex-közgés) üdülőjét.