Békéscsaba hírei
Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset Békéscsabán és ittas járművezetés gyanúja miatt történt rendőri intézkedés Csorváson.
A BM Kano Judo SE versenyzői a hétvégén a romániai Santana Kupán vettek részt. A színvonalas nemzetközi versenyen három ország 23 egyesületének 290 judokája állt tatamira. A Békés megyei egyesülettől kilenc versenyző indult: öt arany-, egy ezüst-, két bronzéremmel és egy pontszerző ötödik hellyel tértek haza.
Nem is akár milyet! Ugyanis péntek kora este a Siemens Magyarország Zrt. a gyártási folyamatok automatizálására alkalmas berendezéseket adományozott a Békéscsabai Szakképzési Centrumnak (BSzC) – a Szakmák Éjszakája keretén belül.
Minderről bővebben a békéscsabai Bartolák Marcsi mesél nekünk – Szigeti Anna mikrofonján keresztül, a Virtuális gasztronómiai kirándulás a Frankó Tanya és Haluskaház körül… munkacímű videónkban.
A rendőrség és a kormányhivatal szakemberei tanácsokkal, vezetéstechnikai tréninggel segítették a motorosokat.
Békéscsabán, az Orosházi úton, tegnap 16 óra után néhány perccel összeütközött egy személygépkocsi és egy elektromos kerékpárral közlekedő nő.
Egy kicsit benéztük… ugyanis március idusa előtt Magyarország Érdemes Művésze elismerésben részesült a békéscsabai származású, Liszt Ferenc-díjas Rálik Szilvia. A közel két évtizede a Magyar Állami Operaház vezető drámai szopránjával a minap egy csabai kávézóban beszélgettem. A kisvárosi sztereotípiákat lebontva, mintegy rákkenról sztár, bőrszerkóban érkezett – nagy, ezüst gyűrűkkel az ujjain. (Nem engedte, hogy fizessek; mi több, a pincér busás borravalót kapott.)
Az MTA SZAB Logisztikai Munkabizottsága, a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar és a Békés Megyei Kormányhivatal közös szervezésében zajlott csütörtökön, a Logisztika Napja alkalmából megvalósuló „Logisztika a Dél-Alföldön” című Tudományos Konferencia. (Szarvas, Szent István Egyetem, AGK Tessedik előadója.)
Az szja-bevallás benyújtási határidejéig több alkalommal és országszerte több plázában és hipermarketben is várják az ügyfeleket a NAV munkatársai. A Budapesten kívül 11 megyében felállított rögtönzött ügyfélfogadási helyeken a NAV szakemberei az szja-bevallással kapcsolatos teendőkben segítenek.
Az orosz Anasztaszija Romanova nagy fölénnyel szerezte meg mindhárom aranyérmet a súlyemelők georgiai Európa-bajnokságának szerdai versenynapján a női 71 kilogrammban, amelynek magyar szereplője, Mitykó Veronika 11. lett összetettben.
Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Nyerj bluetooth hangszórót a Morpheus PC-től!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj egy üveg Epres Rosé Fütyülőst a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 3.100 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft