Békéscsaba hírei
A Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda válogatott, nyilvános edzést tart a mérkőzés előtti napon. Június 17-én, szerdán, 17 óra 30 perctől nézhetik meg az érdeklődők, a Hajdú János szövetségi kapitány által irányított tréninget Békéscsabán, a városi sportcsarnokban.
A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Békéscsabán, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat.
A sikeres női kézilabda világbajnoki-selejtező után (Szlovákiában 22-21-re, itthon 33-22-re vertük a szlovákokat) készítettünk interjút Mátéfi Eszterrel, aki a magyar válogatott másodedzőjeként értékelte a nemzeti csapat teljesítményét, illetve a Sonepar-Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzőjeként klubcsapata felkészüléséről, jövő évi terveiről is beszélt.
Túlzás nélkül állítható, a továbbjutás szempontjából „élet-halál" mérkőzés elé néz a magyar férfi kézilabda-válogatott. Ezt a sorsdöntőnek is nevezhető találkozót pedig Békéscsabán, a városi sportcsarnokban játszák le június 18-án, csütörtökön 18 órától. Az ellenfél a csoport negyedik helyén álló görög válogatott lesz.
Közel 130 írás érkezett a Zerge Túrasport Közhasznú Egyesület és a Körös Irodalmi Társaság (KIT) által meghirdetett „Folyóvizeink" novellapályázatra. A két kategóriában kiírt alkotói verseny díjazottjait, könyvhét záró irodalmi délutánon köszöntötték. Szintén itt hirdették ki a Körösök Gyöngye-díj idei nyertesét.
Békéscsabai bábozás - Lenkefi-család - Nemzetközi Bábfesztivál. A fogalmak; a színjátszás eme különleges ága, és egy békéscsabai família neve, elválaszthatatlanul összefonódtak. Az 1949-en indult békéscsabai bábegyüttes vezetését néhány év után Lenkefi Konrád vette át, aki 1968-ban első ízben rendezte meg a Nemzetközi Bábfesztivált. Az eleinte két, majd három évente sorra kerülő fesztiválnak köszönhetően, a világ egyre több pontján ismerték meg a Békés megyei bábozást. Lenkefi Konrád nem csak társulat vezetőként és fesztiváligazgatóként, de bábkészítőként is zseniális volt; a keze nyomán életre kelő alakokat, bábokat Japántól az Egyesült Államokig ismerték, sőt elismerték szakemberek, és laikusok, pályatársak és nézők. Lenkefi Konrád halála után nehéz örökséget vett át fia, Lenkefi Zoltán, aki jelenleg a Békés Megyei Napsugár Bábszínház igazgatója, és ebben az évben első alkalommal fesztiváligazgatója a XV. Nemzetközi Bábfesztiválnak.
A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség Tanévzáró Fesztiváljának szombati napján az 1-2. osztályosok versenyét rendezték. A százszázalékos teljesítményt nyújtó budapesti 1. számú Etalonsport Általános és Sportiskola mögött békéscsabai tanintézet végzett a második helyen.
Esélyteremtő munkaerő-piaci szolgáltatások címmel tartottak előadást Békéscsabán, az Ifiházban. A program során olyan Békés megyei civil szervezetek mutatkoztak be, amelyek a hátrányos helyzetű, vagy megváltozott munkaképességű munkanélkülieket támogatnak, segítik őket az újbóli munkába állásba.
Az idei szezon utolsó bajnoki mérkőzését játszotta a Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE szombaton este, a Kórház utcában. A vendég ezúttal a bajnoki tabella hatodik helyén álló Szolnok volt. A Tisza-partiak kispadján az a Vágó Attila ült, aki korábban a lila-fehéreket is irányította. A lefújást követően, a korábbi békéscsabai tréner lehetett boldogabb, ugyanis együttese 3-1-re nyert a jelenlegi Előre ellen.
A XV. Nemzetközi Bábfesztivál önmagában is egy olyan esemény, amely hagyományokkal rendelkezik, színes, ínyenceket is kielégítő esemény - nyitotta meg pénteki sajtótájékoztatóját Domokos László. A megyegyűlés elnöke a huszonhetedik megyejárás kapcsán arról beszélt, hogy a szombaton kezdődő rendezvény, annak helyszínei, illetve a Békés Megyei Napsugár Bábszínház apropót teremtett arra, hogy a Békés megyében Otthon Vagyunk rendezvénysorozat következő állomása Békéscsaba legyen.
Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!
Nyerjen! 774 Ft értékben!

Bomba nyeremény! Nyerd hatosával az SCM Kft-től!

Ital
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

Nyerje meg a Gyulahús Kft. ajándékcsomagját!

Étel ital