Békéscsaba hírei
Elcsépelt klisé: a téma a bitumenen gurul, azonban vasárnap kora este teljesen véletlenül csöppentem egy csabai tűzoltóriasztásba. Pontosabban a békéscsabai Lencsési lakótelep végén, az egyik tízemeletes ház tövében két villogó, létrás tűzoltóautót, és sok kíváncsiskodót vettem észre.
- Nem nagyon látom a pártok ifjúsági szervezeteinek a jelentőségét és erejét a mai politikai életben - jelentette ki a hír6 kérdésére válaszolva Török Gábor. A politológus hozzátette, a politika presztizse jelenleg az utcaseprőékével egyenlő. Véleménye szerint ma két típusú ember választja a politikai pályát. Az egyik típus a karrier, a másik a küldetéstudat miatt. A szakember szerint egyformán veszélyes mindkettő. Ma arra van a legnagyobb szükség, hogy a politika megítélésében változás történjen. A Vision Politics igazgatója Békéscsabán tartott előadást a jelenlegi politikai helyzetről és a jövő évi választások várható eredményéről.
Nálam az a nagy gáz, ha valaki a vizsgán nem ismeri fel a Felkelő nap házát, vagy a Zöld Csillagot, mondta a közelmúltban Pleskonics András, azaz Plesi. A Szegedi Egyetemen már a kilencedik szemeszterét rockító tanár úrral, három fontos dologról szakértettünk: a zenéről, a zenéről és a zenéről.
A szocialisták most a túlélésükért és a mentelmi jogukért küzdenek, ezért ki kell ábrándítanom mindenkit, aki azt gondolja, hogy a 2002-es, vagy a 2006-os kampánynál már nem lehet rosszabb. A 2010-es az eddigi legdurvább kampány lesz. Amit kapunk, azt nem tesszük a mellényzsebünkbe - fogalmazott Szijjártó Péter, a Fidelitas országos választmányi ülésén, Békéscsabán. A Fidesz frakció-igazgatója hozzáfűzte, az MSZP ifjúsági támogatottsága szétesett. A volt baloldali ifjúsági szervezet tagjainak egyik része börtönben van, a másik része szabadlábon.
Nagyon simán vette az első akadályt a Mondi-Békéscsabai ENKSE az EHF Kupában. A minszki mérkőzésen a lila-fehérek olyan arányú győzelmet arattak, amely után a visszavágó már csak formalitás. A csapatot a győzelem után percekig ünnepelték a Fehéroroszországba is elutazó békéscsabai drukkerek.
Bence kollégám megkért, hogy készítsek neki Horváth Éváról egy dögös képet, péntek este a Csaba Centerben. Nos, a volt szépségkirálynő, aki a hétvégi Őszi Divatnapokon műsorvezető szerepkörben tündökölt, semmi extrém ruhát nem vett fel magára, azonban az egyszerű farmerban, és a rózsaszín ingben is elbűvölő volt. Mi több, beigazolódott, hogy egy-egy humorbonbonért nem kell a sarki édességboltba mennie. És még fotózni is lehetett...
Jókedvűen és elszántan érkezett a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE csapata Minszkbe, a HK BNTU-BelAZ Minszk elleni EHF Kupa első mérkőzésére. A lányoknak Mátéfi Eszter vezetőedző átmozgató edzést vezényelt este, a hírek szerint minden igény kielégítő egyetemi szállóban helyezték el vendéglátók az együttest, a sportcsarnok bár kis nézőszámú, de minden igényt kielégít.
3000 kilométer oda-vissza, 32 elszánt drukker, 2 sofőr, 3 nap, 1 meccs - ezek a legfontosabb adatok azzal a csapattal kapcsolatban, amely pénteken reggel nyolc órakor indult útra Békéscsabáról. A Szabadság térről startoló busz utasai a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE első, minszki EHF Kupa meccsére készülnek.
Míg Darvasi sokat öl, addig Szív Ernő érez, lélegzik, kocsmázik... mesélte csütörtök este Darvasi László író. A Körös Irodalmi Társaság és a Békés Megyei Jókai Színház által rendezett közös esten Darvasit az új kötetéről, a Virágzabálókról faggatta Szabó Tibor Benjámin író, szerkesztő, a teátrum Stúdiószínházában. Vigyázz: jön az árvíz!
Még a Hivatalban, de már nem hivatalban volt dr. Biri István, aki szeptember 30-ával vonult nyugdíjba. A Békés Megyei Önkormányzat emblematikus alakja 35 év közszolgálati jogviszony után döntött az aktív pihenés mellett. A viharos évtizedekről, és a közeljövő terveiről beszélgettünk a megyei főjegyzővel.