Békéscsaba hírei
Hónapok óta napirendi téma a kötvénykibocsátás a békéscsabai közgyűlésen. Miközben a város jobboldali többsége pozitívan értékeli a projektet, az ellenzék a kötvényforgalmazáshoz kapcsolódó kifizetéseket, illetve a kötvénykibocsátásból származó bevételek felhasználását bírálja. Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük Vantara Gyula polgármestert.
A vasútmodellezés kezdete a nagyvasút elterjedésének idejére tehető, hiszen már az 1870-es években kidolgozták a mozdonyok és vasúti kocsik méretarányos kicsinyítési rendszerét, sőt 1890-ben már villanyhajtású miniatűrök is léteztek. Szentes Bíró Ferenc érdekességképpen megemlítette, az első mozdonymodelleket spiritusszal működő, lendkerekes mini gőzgépek hajtották. A MÁV Zrt. szegedi területi kommunikációs vezetője a szombati mozdonybemutatóra is felhívta a figyelmet, ahol mozdonyokat, hajtányokat, a fűtőházat és a fordítókorongot is megnézhetik az érdeklődők.
Időnként elkalandozunk a világ végére és figyelemre méltó felderítésekbe, elfogásokba bonyolódunk - kezdte szerdai sajtótájékoztatóját dr. Hajdú Antal rendőr ezredes. A Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője elmondta, így volt a Zánka melletti Szentantalfán is, ahol a Körös Akció Osztály tagjai csak arra vártak, hogy megérkezzenek a tolvajok és leszereljék a telephely ablakáról a rácsot. Az elkövetők menetrendszerűen megérkeztek, így a lesben álló kommandósok „tisztességes tettenérést produkáltak" - fogalmazott a kapitány.
A World Future Society (WFC) nevű nemzetközi szervezet kutatói '95-ben egy dolgozatban előrevetítették a 2000-es évek vége leendő munkahelyeit, munkakörülményeit, mondta Joó Zsuzsa. A karrier-tanácsadó a keddi előadásában hozzáfűzte, hogy a tudósok víziója, miszerint egy munkahelyen több komputer lesz, mint ember, akkoriban még sci-finek tűnt. Azonban ma már szinte a gépektől függ az egyén.
A korábban Csabahús Kft. néven ismert békéscsabai húsfeldolgozó cég - úgy tűnik - jól járt, amikor a Penta Holding Befektető Társaság felvásárolta a korábbi tulajdonos Debreceni Hús Zrt. részvényeit. A szlovák érdekeltségű befektető csoport ugyanis a nagyobb profit megszerzését nem a költségcsökkentésben, hanem a fejlesztésben látja. Így a csabai üzem is jelentős bővítés után, illetve előtt áll, ráadásul újabb húsz fővel bővült a dolgozói létszám.
A keddi sorsolás után nyilvánosságra került, hogy a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE gárdája a legjobb harminckettő között, az EHF Kupában, a spanyol BM Parc Sagunto csapatát kapta. Az ellenfelet korábban a kézilabdában jártas drukkerek Mar Valencia, illetve Milar L'Eliana Valencia néven ismerhették. A spanyolok elmúlt évtizedes eredményei nem sok jót ígérnek. Ugyanakkor felmerült annak a lehetősége, hogy mindkét találkozót hazai pályán játsza a Békéscsaba.
Harmadik alkalommal rendezte meg Békéscsaba Önkormányzata a Békéscsabai Kertészeti Kiállítást és Vásárt, szombat délelőtt. A csabai Korzó téren facsemeték közt botladozó kisgólyák, örökzöldek körül bóklászó nagymamák, őszi virágoknak muzsikáló dobszerdák, és komposztálók rajzottak ezerrel.
Négy csapat kezdte meg a küzdelmeket a vasárnapi békéscsabai fordulóban. Mint azt Nyíri Zoltán, a békéscsabai csapat vezetője elmondta, az országos bajnokság küzdelmeit csoportkörökre bontották. Minden csoportban öt csapat vesz részt, majd innen jutnak a legjobbak a fináléba, ahonnét az első osztályba juthatnak az együttesek.
A váciak szemszögéből nézve szép keretet kapott a vasárnap esti NB II-es labdarúgó-mérkőzés Békéscsabán. A második és a kilencvenedik percben szerzett góloknak is köszönhetően ugyanis 3-2-re nyert a vendég Dunakanyar-Vác. Pedig az első fél óra alapján úgy tűnt, a hazaiak gólzáporos győzelmet arathatnak...
Ivan Kuzmics, Ivan Kuzmics - milyen ember vagy Te? Agglegény, fontos tanácsosi ranggal, jó adag gyávasággal! Az asszonynép szép kerek formái tetszenek, de a házasság megrémít? Bizony a nősülés nem az a fajta hivatali ügy, amely akták tologatásával letudható. Az bizony teljes embert kíván, s ha már valaki kimondta az „igen"-t, nincs vissza út. Életre szóló, nehéz döntés ez nem csak kérőnek, de a megkértnek is.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital