Békéscsaba hírei
Hátrányos helyzetű roma gyerekeknek rendezett nyári tábort a Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) Békéscsabán. A július 6-tól 10-ig tartó programban a résztvevőknek kirándulásokat, lovaglást, mozi látogatást, városnéző vonatozást szerveztek.
A múzeumpedagógiai szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztésére, valamint virtuális pontok kialakítására 29 millió forintot, a múzeumok és iskolák partnerségét, az iskolabarát és az informális tanulást segítő élményprogramok fejlesztésre pedig 7 millió forintot nyert a békéscsabai Munkácsy Mihály Emlékház tájékoztatta a Hír6-ot Mészáros Zsuzsa, az emlékház művészeti vezetője. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatai (TIOP1.2.2 és a TÁMOP-3.2.8) még a szerződéskötés előtt állnak, de várhatóan szeptemberben elkezdődhetnek a fejlesztések.
Négy tűzoltóautóval vonultak ki a lánglovagok Békéscsabán egy lakótelep tízemeletes háztömbjéhez, ahonnét robbanásgyanús helyzetet jelentettek. A betelefonáló arról tájékoztatta az ügyeletet, hogy a lakótömb tetején található kazánházból ömlik a gőz, és hamarosan felrobbanhat a fűtőszerkezet.
Hivatalosan is munkába állt a Békéscsabai Tűzoltóság új vízszállító tűzoltó járműve pénteken reggel. A 6900 liter víz szállítására alkalmas gépkocsit a délelőtti riasztás során be is vetették a lánglovagok.
Öt tűzoltóautó indult a Tondach Magyarország Zrt. Orosházi úti telephelyére pénteken délelőtt, de már útközben kiderült, a tűzesetnek nagyobb a füstje, mint a lángja. Felegyi Mihály, a cég műszaki igazgatója a Hír6-nak nyilatkozva elmondta, kora délután ismét működött az üzemegység, ahol a tűz keletkezett.
Legalább húszezer, legfeljebb ötvenezer forint - különös méltányosság esetén maximum százezer forint - támogatást kaphatnak azok a rászorulók, akik a kormány által létrehozott Kríziskezelő Alaphoz nyújtják be kérelmüket. A krízishelyzetbe került személyek támogatásáról szóló 136/2009 (VI. 24.) Kormányrendelet hatályba lépett, így a támogatásigénylő lap már letölthető Békéscsaba Megyei Jogú Város honlapjáról, vagy személyesen kérhető a város Szociálpolitikai Osztályán (Békéscsaba, Szabadság tér 11-17., földszint 10. számú iroda).
Rövidebb nyári szünetet és a családi pótlék elvonását javasolja az MDF politikusa, Pusztai Erzsébet. Véleménye szerint az iskolákban tölthetnék a nyári szünet egy részét a diákok. A többlet költségek finanszírozását pedig az iskoláknak járó támogatások összevonásával oldhatnák meg. A politikus szerint a másik megoldás az lenne, ha 14 éves korig a családi pótlékot nem a szülők, hanem az iskolák kapnák meg. A javaslatokkal az általunk megkérdezettek közül senki sem ért egyet.
Egyhetes sakktábort szervez a Békéscsabai Ifjúsági Ház és Általános Társas Kör. A július 20-tól 24-ig tartó program során a résztvevők egy nemzetközi mestertől tanulhatják meg a játék alapjait és fortélyait.
A magyar sportban már az is hírértékű, ha egy csapat nyugodt körülmények között, a személyi, tárgyi és anyagi feltételek maximális biztosítása mellett kezdheti meg a felkészülést a bajnokságra. Ebben a szerencsés helyzetben van a Békéscsabai Előre NKSE, amely szerdán tíz órakor kezdte meg a munkát. A csapat tulajdonosának, a városi önkormányzatnak a képviseletében Hanó Miklós alpolgármester kijelentette, a jövő évi, 125 milliós költségvetés biztosított, és minden adott ahhoz, hogy nyugodt és biztos anyagi hátérrel folytatódjon a szakmai munka Békéscsaba „kirakat csapatánál".
A város anyagi forrással is támogatja az EU-s segélyadományozási programot, miután a szállítás és egyéb járulékos költségek jelentős részét a települési költségvetésből finanszírozzák. Fodor Lajos képviselő 200 ezer forintos támogatást gyűjtött össze, a további 400 ezer forintos részt az önkormányzat állja - jelentette ki szerda délelőtt Vantara Gyula Békéscsaba polgármestere, aki személyesen is részt vett az adományosztásban.
Nyereményjáték az eMarkttal!
Nyerjen! 9.900 Ft értékben!

Nyereményjáték az eMarkttal!

Műszaki cikk
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.299 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Ital