Békéscsaba hírei
„Bünti a fehér ruha!" fenyegetik a betegeket megyénk egyik kórházi intézményében - amit maguk között csak rabruhának neveznek - abban az esetben, hal átlépik az intézmény sorompóját, mert ki szeretnék kísérni látogatóikat a parkolóba.Egyébként otthoni ruhában sétálhatnak a kórház területén. Tény, az egészségügyben is, vagy inkább nevezzük úgy: a „betegségügyben" is egyre erősebben érvényesül - sajnos- a közismert mondás, mely szerint: „Vakok között, félszemű a király" Sajnos a betegek nincsenek tisztában alapvető jogaikkal, de vélhetően kötelességeikkel sem, mert nincs apelláta, a kórházi házirendet (is) be kell tartani. Nos, ezeket a kérdéseket feszegettük Dr. Lengyel László betegjogi képviselővel.
Véget ért egy korszak a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság életében, és ezzel együtt egy új vette kezdetét. Szeptember 9-én átnyújtották dr. Gáti Zoltán katasztrófavédelmi igazgatónak a nyugállományba vonulási díszparancsot, majd a megyei szervezet élére dr. Takács Árpádot nevezték ki. Az ünnepi állományülésen dr. Tatár Attila tűzoltó altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője nyújtotta át a parancsokat.
A pályakezdő diplomások szakmai tapasztalatszerzését támogató programról döntött szerdai ülésén a Békés Megyei Területfejlesztési Tanács (BMTT). Október elseje és december elseje között a huszonhat önkormányzatnál harmincnyolc álláshelyet töltenek be. A diplomások munkába állását a Tanács ötvenhárommillió forinttal támogatja.
Egyedi ízeket várnak a IX. Lecsófesztivál szervezői a nevező csapatoktól, ám ez kérés nélkül is biztosan teljesül, hiszen ahány ház, annyi lecsó. A három napos fesztivál szeptember 11-én kezdődik Békéscsabán, és már az első napon igazi sztárvendég várja a vendégeket. Az ünnepélyes megnyitó előtt Pataki Attilával bulizhat a közönség.
A nyári szünet alatt hat békéscsabai iskola felújítására közel százötven millió forintot költött Békéscsaba Megyei Jogú Város. A tanintézményekben elsősorban nyílászárókat cseréltek, de akadt olyan iskola, ahol a tornaterem padlóburkolata újult meg. A munkálatokat június közepén kezdték és augusztus 15-ig mindenhol befejezték.
Mi szem-szájnak ingere. Igazán megadták a módját annak az állófogadásnak, amelyet a Szlovák Köztársaság önálló fennállásának tizenhetedik évi jubileuma alkalmából, kedd este rendeztek a békéscsabai Fiume Hotelben.
Lombard Reneszánsz címmel, egyetemes értékű, ritkaságokat felvonultató kiállítás nyílik vasárnap délelőtt a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumban. A tárlatot bemutató sajtótájékoztatón elhangzott, a XV-XVI. századi, észak-itáliai reneszánsz kincseiből álló anyag egyedülálló a maga nemében. A műtárgyak eszmei értékét dr. Szatmári Imre múzeum-igazgató nem árulta el, de elmondta, állami garancia-vállalásra volt szükség, hogy a kiállítást a megyébe hozhassák.
Az utolsó pillanatokat még mindig kihasználhatják azok a szurkolók, akik a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE idei első EHF Kupa mérkőzését a helyszínen, Minszkben néznék meg. A békéscsabai drukkerek által szervezett túrára ugyanis ezen a héten még jelentkezhetnek a vállalkozó kedvű kalandorok. Ahogy a főszervező Kovács Krisztián fogalmazott: „ha valaki leküzdhetetlen vágyat érez arra, hogy kiutazzon a minszki meccsre, akkor ezen a héten még csatlakozhat a csapathoz".
A gödöllői központú Szent István Egyetem Gazdasági Kara, a békéscsabai főiskola, szeptember 30-ig várja posztgraduális képzéseire még a jelentkezőket.
Srácok, játsszatok még egy számot, amíg megeszem a kolbászomat, kérte Orosz Sanyi műsorvezető a Young Bluesers zenekar tagjait szombat délután, a Kórház utcai stadion árnyékában. Nem lehet, idő van, érkezett a válasz. Nos, akkor van három percetek lepakolni, dorgálta meg őket a szőrös szívű speaker. Mindez a 2. Blueskert flaszterjén történt.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital