Békéscsaba hírei
A megszokott lelkes, harcos játékot mutatva gyűjtött újabb skalpot a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE szerdán este. A lila-fehérek a Ferencváros vendégeként győztek 30-27-re. Az eredmény bár szorosnak tűnik, csak egy-két pillanatban csillant fel a hazaiak előtt a pontszerzés reménye. Mint ahogy Klembucz Ferenc - Buci fogalmazott: „letöröltük a Fradi-drukkerek arcáról a mosolyt".
Nem tudom, mi a hosszú élet titka, talán az, hogy mindig is kíváncsi voltam, mondta szerda délután Réthy Dezsőné. Kató nénit a századik születésnapján, Békéscsaba város vezetése, valamint a Városvédő és Városszépítő Egyesület köszöntötte otthonában.
Békéscsaba és Békés megye a közepesen fertőzött területek közé tartozik a drogérintettség és a szenvedélybetegség területén - jelentette ki a hír6 kérdésére válaszolva Mező Andrea, a békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) elnöke. A szakember hozzátette, hamarosan 500 fős mintavétellel felmérést készítenek a középiskolások drogérintettségéről és mentálhigiénés helyzetéről.
D. anyám a hétvégén, meglepte a kéthónapos babánkat egy Beethoven CD-vel. Ami ugye kezdetnek nem is annyira rossz. Végül is vehetett volna akár egy Bodnár Attila és Papp Rita korongot is. Mindenesetre úgy fest, a német mester neve a babafronton is Übermensch.
Október 6-a, a magyar történelem gyásznapja, hangsúlyozta kedd délután ünnepi beszédében Köles István, Békéscsaba alpolgármestere, a megyeszékhelyi Aradi Vértanúk ligetében. Továbbá, a városi megemlékezésen a Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium tanulói egy rövid műsorral tiszelegtek aradi vértanúk előtt.
A szakképzés átalakításának a motorja a kamara, amely a gazdaság érdekeit próbálja érvényesíteni az oktatásban - hangzott el kedden azon a szakképzési egyeztető fórumon, amelyet a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság döntéseinek előkészítése kapcsán hívtak össze. A rendezvényre meghívták az összes érintett érdekképviseletet, gazdasági kamarát és térségi szakmai szervezetet. Az előadások utáni hozzászólásokban erős kritika érte a szakképzési rendszert.
Rendkívüli színháztörténeti órát tartott hétfő este, a Békés Megyei Jókai Színház Stúdiószínházában Zalán Tibor író és Merő Béla rendező. A nagyvilági páros, akik a teátrum tanarai is egyben, Ibsen Babaházának a falait feszegették. Legalább ötven nő volt rájuk kíváncsi. Na jó, és néhány férfi is eljött az előadásra.
Kettős értelemben is nyitott a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár október ötödike, hétfő délutántól. Egyrészt, mert a hosszú átalakítás után újra megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt az intézmény, másrészt mert a nyitott könyvtárhét rendezvényeire hajazva október 5-től 11-ig az Országos Nagyi Könyvtári Napokhoz csatlakozva, színes programokkal várják az érdeklődőket, köztük a nagyikat is!
Vannak fiókok, amelyek tartalma titkos, nem tudjuk, hogy mi van bennük - nyilatkozta a hír6-nak adott interjúban Varga Mihály, a Fidesz kormány volt pénzügyminisztere. A szakpolitikus szerint a jelenlegi kormány által beterjesztett jövő évi költségvetés legnagyobb hibája, hogy arra a logikára épít, amely leültette a gazdaságot. Jó hír viszont, hogy - véleménye szerint - ez a költségvetés jövőre, év közben is átírható.
Elcsépelt klisé: a téma a bitumenen gurul, azonban vasárnap kora este teljesen véletlenül csöppentem egy csabai tűzoltóriasztásba. Pontosabban a békéscsabai Lencsési lakótelep végén, az egyik tízemeletes ház tövében két villogó, létrás tűzoltóautót, és sok kíváncsiskodót vettem észre.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség