Békéscsaba hírei
Hat nap alatt négy, a maga nemében unicumnak számító táncprodukciót nézhetnek meg az érdeklődők a Békés Megyei Jókai Színházban. Az előadások alkalmával fellép a Veszelka Néptáncegyüttes, a Presidance, a Bozsik Yvette Társulat és a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház.
Befejeződött a délelőtt tíz órától délig tartó határozott idejű figyelmeztető sztrájk, amelyben az öt reprezentatív vasúti szakszervezet vett részt. A munkabeszüntetés idején az egész országban leállt a vasúti közlekedés. Az első adatok alapján volt olyan szervezet, amelynek valamennyi tagja csatlakozott a munkabeszüntetéshez, más szervezetek munkavállalói pedig részben csatlakoztak. A hír6 információi szerint valamennyi szakszervezet tagjait figyelembe véve, a vasúti dolgozók mintegy hetvenöt százaléka csatlakozott a sztrájkhoz.
A MÁV csoportnál működő 5 reprezentatív szakszervezet bejelentette, hogy 2009. október 27-én kedden, határozott idejű, figyelmeztető vasúti sztrájkot tart 10 és 12 óra között. A munkabeszüntetés néhány száz vonatot érint. A sztrájk befejezése után a szakemberek azonnal megkezdik a menetrend szerinti közlekedés mihamarabbi helyreállítását - tájékoztatta a hír6-ot Szentes Bíró Ferenc, a MÁV területi kommunikációs vezetője. A Tiszatenyőtől Lökösházáig, illetve Kötegyántól Orosházáig terjedő, békéscsabai csomóponti főnökség területén a sztrájk idején egyetlen vonat sem közlekedik.
Békés megyében az elmúlt esztendőben 577 alkalommal jelentettek családon belüli erőszakot, de a tényleges esetszám ennek a többszöröse lehet. Zsankó László a Békés Megyei Áldozatvédelmi és Bűnmegelőzési Közhasznú Egyesület elnöke a hír6-nak nyilatkozva elmondta, a nyilvánosságra került bántalmazások mindegyike fizikai erőszakkal kapcsolatos, de családon belül gyakori a pszichés bántalmazás is, amely sok esetben rejtve marad.
Nem semmi ez a srác, üvöltöm bátyám, Sinkoresipu fülébe a minap a Kolbászfeszten, Lajkó Félix koncertjén, miközben eszembe jutott, hogy a '80-as évek elején, a Hobó hatására mi is tervbe vettünk egy duót, amelyben bátyám herflizett és énekelt volna, én meg a gitárt választottam, persze az egész csak egy illúzió volt, és azóta 'puból közgazdász lett, én meg vagyok, aki vagyok, azonban Lajkótól mindketten lementünk hídba.
A legutóbbi, hazai pályán elszenvedett vereség után Belvon Attila és edzőtársa, Such András megtették azt, amit a lelkiismeretük diktált. Felajánlották lemondásukat. A Frühwald-Békéscsabai 1912 Előre SE NB II-es csapatának vezetősége hétfőn délután tárgyalta az ügyet, s döntött: a vezetőedző és segédje maradnak a csapat kispadján. A döntést követően Belvon Attilát kérdeztük, hogy meddig marad, milyen változtatásokat tervez és igazak-e a hírek a játékosok éjszakai „diszkójáratairól"?
Nem vagyok benne biztos - bár ne legyen igazam -, hogy kártérítési per nélkül megússza a város ezt a döntést - kommentálta a csütörtöki közgyűlésen hozott Csendrendeletet Hrabovszki György, az MSZP békéscsabai frakciójának vezetője. A politikus szerint több mint aggályos olyan rendeletet hozni, amely nem a város egészére, vagy legalább területeinek egy részére vonatkozik. Ráadásul - mint mondta - a vállalkozó beruházásokat hajt végre, fejleszt, majd a korábban meghatározott szabályokat egyoldalúan megváltoztatja a város, ami felettébb veszélyes.
A banki törlesztőrészletek miatt bajba jutottak ingatlanjait nem vásárolja meg a város. Erről döntött a békéscsabai közgyűlés legutóbbi ülésén. Vantara Gyula polgármester szerint ez is egy olyan szituáció, amikor a kormány a felelősséget az önkormányzatokra hárítja. A város első embere szerint a külföldi példák azt mutatják, hogy ebben a helyzetben az államnak kellene közbeavatkoznia. A rossz szabályozás és az ellenőrzés hiánya vezethetett oda, hogy egy százezer forintos nyugdíjjal rendelkező házaspárnak például tizenkét pénzintézetnél van tartozása. A szociális ügyek mellett a polgármester a beruházásokról, és az Esély Pedagógiai Szolgálat vezetői kinevezéséről is beszélt.
A Csabai Kolbászfesztivál állandó csimborasszója méltán a sportcsarnokban zajló kolbászkészítő verseny. Így történt idén is. Bár maga a gyúrás effektíve szombat délelőtt zajlott, azonban a zsűrizés, pláne az eredmények kihirdetése derekasan belecsúszott az estébe. Ennek a fő oka az, hogy tömérdek különdíj került terítékre. Például volt olyan csapat, amelyik egy doboz gyufát vitt haza.
Az idei bajnokság eddigi leggyengébb teljesítményét mutatta a Frühwlad-Békéscsaba 1912 Előre SE a szombati bajnoki mérkőzésen. A BKV Előre hasonlóan gyenge teljesítménnyel is megszerezte a három pontot, így nem meglepetés, hogy Belvon Attial a találkozó után bejelentette a klub vezetésének, hogy edzőtársával felajánlják a lemondásukat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó