Békéscsaba hírei
Túlzás nélkül állítható, a továbbjutás szempontjából „élet-halál" mérkőzés elé néz a magyar férfi kézilabda-válogatott. Ezt a sorsdöntőnek is nevezhető találkozót pedig Békéscsabán, a városi sportcsarnokban játszák le június 18-án, csütörtökön 18 órától. Az ellenfél a csoport negyedik helyén álló görög válogatott lesz.
Közel 130 írás érkezett a Zerge Túrasport Közhasznú Egyesület és a Körös Irodalmi Társaság (KIT) által meghirdetett „Folyóvizeink" novellapályázatra. A két kategóriában kiírt alkotói verseny díjazottjait, könyvhét záró irodalmi délutánon köszöntötték. Szintén itt hirdették ki a Körösök Gyöngye-díj idei nyertesét.
Békéscsabai bábozás - Lenkefi-család - Nemzetközi Bábfesztivál. A fogalmak; a színjátszás eme különleges ága, és egy békéscsabai família neve, elválaszthatatlanul összefonódtak. Az 1949-en indult békéscsabai bábegyüttes vezetését néhány év után Lenkefi Konrád vette át, aki 1968-ban első ízben rendezte meg a Nemzetközi Bábfesztivált. Az eleinte két, majd három évente sorra kerülő fesztiválnak köszönhetően, a világ egyre több pontján ismerték meg a Békés megyei bábozást. Lenkefi Konrád nem csak társulat vezetőként és fesztiváligazgatóként, de bábkészítőként is zseniális volt; a keze nyomán életre kelő alakokat, bábokat Japántól az Egyesült Államokig ismerték, sőt elismerték szakemberek, és laikusok, pályatársak és nézők. Lenkefi Konrád halála után nehéz örökséget vett át fia, Lenkefi Zoltán, aki jelenleg a Békés Megyei Napsugár Bábszínház igazgatója, és ebben az évben első alkalommal fesztiváligazgatója a XV. Nemzetközi Bábfesztiválnak.
A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség Tanévzáró Fesztiváljának szombati napján az 1-2. osztályosok versenyét rendezték. A százszázalékos teljesítményt nyújtó budapesti 1. számú Etalonsport Általános és Sportiskola mögött békéscsabai tanintézet végzett a második helyen.
Esélyteremtő munkaerő-piaci szolgáltatások címmel tartottak előadást Békéscsabán, az Ifiházban. A program során olyan Békés megyei civil szervezetek mutatkoztak be, amelyek a hátrányos helyzetű, vagy megváltozott munkaképességű munkanélkülieket támogatnak, segítik őket az újbóli munkába állásba.
Az idei szezon utolsó bajnoki mérkőzését játszotta a Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE szombaton este, a Kórház utcában. A vendég ezúttal a bajnoki tabella hatodik helyén álló Szolnok volt. A Tisza-partiak kispadján az a Vágó Attila ült, aki korábban a lila-fehéreket is irányította. A lefújást követően, a korábbi békéscsabai tréner lehetett boldogabb, ugyanis együttese 3-1-re nyert a jelenlegi Előre ellen.
A XV. Nemzetközi Bábfesztivál önmagában is egy olyan esemény, amely hagyományokkal rendelkezik, színes, ínyenceket is kielégítő esemény - nyitotta meg pénteki sajtótájékoztatóját Domokos László. A megyegyűlés elnöke a huszonhetedik megyejárás kapcsán arról beszélt, hogy a szombaton kezdődő rendezvény, annak helyszínei, illetve a Békés Megyei Napsugár Bábszínház apropót teremtett arra, hogy a Békés megyében Otthon Vagyunk rendezvénysorozat következő állomása Békéscsaba legyen.
Az edzőcserét követően abban állapodott meg a Békéscsabai 1912 Előre SE vezetősége Belvon Attilával, hogy a szezon végéig irányítja a csapatot. Amennyiben sikerül az együttesnek a minimálisan kitűzött célt, a bennmaradást elérni, újra tárgyalják a megállapodást. Az utolsó forduló eredményétől függetlenül a lilák már biztosították a jövő évi NB II-es tagságukat, így jogosan merült fel a kérdés, marad-e a tréner?
„Keress olyan mestert, amelynek szelleme világos, tudása nagy, szíve jó" - kezdte egy ókori mondással köszöntőjét Vantara Gyula a városi pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen. Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere kijelentette, ezek azok a tulajdonságok, amelyek a tanárt tanárrá, a pedagógust pedagógussá teszik.
„Közös munkánk, értékeink, hagyományaink ápolása a jövő záloga, hiszen Békés megye mindannyiunk otthona." - olvasható az Otthonunk Békés megye rendezvénysorozat mottójaként. A sikeres esemény következő állomásaként Békéscsabára érkezik, a XV. Nemzetközi Bábfesztivál beharangozó programjaként. A rendezvényt Domokos László a Békés Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg, a házigazda Vantara Gyula Békéscsaba Város polgármestere lesz.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerjen akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!
Nyerjen! 1.314 Ft értékben!

akciós termékeket a holvegyekital.hu-tól!

Ital