Békéscsaba hírei
A Budapest Bankkal és a Mondi Packaging Békéscsaba Kft-vel kedden délelőtt írta alá a támogatási szerződést a Békéscsaba 1912 Előre Kft. Ennek értelmében a 2009-2010-es szezonban a békéscsabai női kézilabda csapat Mondi-Békéscsabai Előre NKSE néven szerepel. Az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón a hír6 megtudta, hogy a kézilabda együttes éves költségvetésének hatvan százalékát, a működtető gazdasági társaság tulajdonosa, a békéscsabai önkormányzat állja. A fennmaradó negyven százalék saját bevétel, amelynek jelentős részét a támogatók adják.
Ellenzi a Jobbik Magyarországért Mozgalom békéscsabai szervezete az új, jaminai egészségközpont felépítését - tudtuk meg a pártnak, a hír6-hoz eljuttatott közleményéből. A dokumentumban a Jobbik helyi vezetői arról tájékoztatják a szerkesztőséget, hogy a beruházás ellen aláírásgyűjtésbe kezdenek.
Hétfőn startolt a Szent István Egyetem gazdasági karának gólyatábora. Az ismerkedés első napján főzőverseny, evés-ivás, beszélgetés kovácsolja össze a békéscsabai gazdasági kar fiataljait.
Az M44-es egy tervezett autópálya, amely Kecskemétet kötné össze Békéscsabával, majd folytatódna a román határ felé. Majd - hangsúlyoznánk -, mert a korábbi tervekkel ellentétben még az első szakasz sem készült el. Ugyan az M44-es is része volt annak a 36 nagyprojektnek, amely szerepelt a kormány 2007-2013 közötti fejlesztési tervében, ám egy korábbi rendelet miatt kikerült onnan. Míg máshol költségvetési és uniós forrásból építik az utakat, addig a Délkelet-Magyarországon élők közlekedését megkönnyítő M44-est magántőke bevonásával, ppp-konstrukcióban készítenék el. Készítenék, mert a kétszer kétsávos megépítését - mondhatjuk bátran szívügyének tekintő - Molnár László másképp képzeli el. Az országgyűlési képviselő azon dolgozik, hogy a projekt bekerüljön az Unió által támogatott Közlekedés Operatív Program-ba.
Sokat ígérő bemutatkozás volt a felnőttek között, amikor az első hazai mérkőzésén, az Újpest ellen, tizenhat évesen gólt fejelt Szendreinek. Meséli is mosolyogva: „a magam százhetven centijével fejeltem gólt annak a hórihorgas kapusnak, jó debütálás volt..." Talán már akkor felfigyeltek rá az UTE vezetői, de csak évekkel később lett a fővárosi csapat játékosa. Ott is akadtak felejthetetlen pillanatok (FTC-Újpest 0-3), viszont amire a legbüszkébb, az mégis a családja. Belvon Attila augusztus 15-én ünnepelte negyvenedik születésnapját.
Harmadik bajnoki mérkőzésén sem volt képes a győzelemre a Békéscsaba-Frühwald 1912 Előre SE, pedig ezúttal kétszer is vezettek a lilák. A Cegléd elleni idegenbeli mérkőzésen Belvon Attila csapata látványos, kulturált futballt mutatott be, de végül 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.
Charlie, azaz Horváth Károly hihetetlenül élvezetes koncertet adott augusztus 20-án Békéscsabán. A fellépés előtt pedig interjút adott, igaz ez már nem volt olyan jó hangulatú, mint a koncert. Keserűen beszélt a zenészek jelenlegi helyzetéről, a gagyi előretöréséről, a média befolyásáról.
Betyárbecsület, betyárélet, betyárbútor, aszfaltbetyár... és még akár hajnalig sorolhatnánk a betyár szóhoz kapcsolódó elő/utótagokat. Egy biztos, hogy míg a betyár szó jelentése olykor negatív felütést kap, ugyanakkor a bajtársiasság is kapcsolódik az értelméhez. A hír6 péntek délelőtt, a kondorosi 9. Betyár Napokra látogatott el.
Három nap, nyolc rezesbanda, és számos különdíj. Ez a csütörtökön véget ért, a csabai IFIház által szervezett 23. ZENIT pontos mérlege. A színvonal szintjéről, a gálaműsor előtt, a színpad mellett árválkodó, rengeteg fesztivál-serleg regélt, amelyek nemsokára gazdára találtak.
Katonai tiszteletadás mellett vonták fel a nemzeti lobogót a békéscsabai Polgármesteri Hivatal előtt, s ezzel megkezdődtek az államalapító Szent István ünnepi és az új kenyér tiszteletére rendezett programok a megyeszékhelyen.