Békéscsaba hírei
Bence kollégám megkért, hogy készítsek neki Horváth Éváról egy dögös képet, péntek este a Csaba Centerben. Nos, a volt szépségkirálynő, aki a hétvégi Őszi Divatnapokon műsorvezető szerepkörben tündökölt, semmi extrém ruhát nem vett fel magára, azonban az egyszerű farmerban, és a rózsaszín ingben is elbűvölő volt. Mi több, beigazolódott, hogy egy-egy humorbonbonért nem kell a sarki édességboltba mennie. És még fotózni is lehetett...
Jókedvűen és elszántan érkezett a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE csapata Minszkbe, a HK BNTU-BelAZ Minszk elleni EHF Kupa első mérkőzésére. A lányoknak Mátéfi Eszter vezetőedző átmozgató edzést vezényelt este, a hírek szerint minden igény kielégítő egyetemi szállóban helyezték el vendéglátók az együttest, a sportcsarnok bár kis nézőszámú, de minden igényt kielégít.
3000 kilométer oda-vissza, 32 elszánt drukker, 2 sofőr, 3 nap, 1 meccs - ezek a legfontosabb adatok azzal a csapattal kapcsolatban, amely pénteken reggel nyolc órakor indult útra Békéscsabáról. A Szabadság térről startoló busz utasai a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE első, minszki EHF Kupa meccsére készülnek.
Míg Darvasi sokat öl, addig Szív Ernő érez, lélegzik, kocsmázik... mesélte csütörtök este Darvasi László író. A Körös Irodalmi Társaság és a Békés Megyei Jókai Színház által rendezett közös esten Darvasit az új kötetéről, a Virágzabálókról faggatta Szabó Tibor Benjámin író, szerkesztő, a teátrum Stúdiószínházában. Vigyázz: jön az árvíz!
Még a Hivatalban, de már nem hivatalban volt dr. Biri István, aki szeptember 30-ával vonult nyugdíjba. A Békés Megyei Önkormányzat emblematikus alakja 35 év közszolgálati jogviszony után döntött az aktív pihenés mellett. A viharos évtizedekről, és a közeljövő terveiről beszélgettünk a megyei főjegyzővel.
Csütörtök délelőtt, a napokban felújított mezőmegyeri Fő Utcai Óvoda épületét mutatta be Hricsovinyi Tamás a sajtónak. Az önkormányzati képviselő szerint két nyomós indok állt a korszerűsítés mellett: az utóbbi évek során az épület állaga jelentősen leamortizálódott, valamint a kistelepülésen évről-évre egyre nagyobb a gyermeklétszám-bumm.
Sokkoló képeket ragasztottak csütörtökön délelőtt a Körös Volán tíz, helyi és távolsági járatára a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a tömegközlekedési társaság képviselői. Az akció célja a figyelemfelhívás. Mint azt Hajdú Antal ezredes, békéscsabai rendőrkapitány elmondta, a fotókkal körültekintőbb, biztonságosabb közlekedésre szeretnék ösztönözni a járművezetőket.
Csak itt, csak most, csak Önöknek - elcsépelt szlogen, de mégis igaz a Lombard Reneszánszra. Leonardo da Vinci tanítványainak, az észak-itáliai reneszánsz festőknek az alkotásaiból összeállított kiállítás különlegességét többek között az mutatja, hogy a Békés megyében, ezen belül Békéscsabán látható tárlat biztosítási értéke a hihetetlen tartományba tartozik. Egyetlen magyarországi múzeum, város, vagy megye sem tudná kifizetni a biztosítási érték, ezért a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeumban annak köszönhetően látható az anyag, az állam garanciát vállalt a biztosításra. Az értékek védelméről Szatmári Imre megyei múzeumigazgatóval beszélgettünk.
A hétvégi EHF Kupa mérkőzés miatt előrehozott bajnoki találkozón az újonc Siófok érkezett Békéscsabára. A vendégek az első négy fordulóban három győzelem mellett mindössze egy vereséget szenvedtek el, s ezzel a teljesítménnyel az előkelő negyedik helyen álltak a tabellán. A teljes fordulót követően vélhetően ez már csak múlt idő lesz. Az viszont megmaradnak tényként, hogy a csabai lányok öt forduló után százszázalékosak és vezetik a tabellát!
Mint már arról korábban tudósítottunk egy közel 75 éves, Szlovákiából hazaérkezett komárnói bácsi az Élővíz-csatorna partján vert sátrat. Elmondása szerint annyira utálják Szlovákiában a magyarokat, hogy úgy döntött hazajön, hiszen itt született. Szeretné megismerni még élő rokonait, és elmondása szerint itt is akar majd meghalni. Nos, a bácsi tervei már az első pontban meghiúsultak.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség