Békéscsaba hírei
Péntek délelőtt három helyszínen koszorúzott több békéscsabai szervezet a városi önkormányzat által megrendezett, Hősök és Mártírok Emléknapja alkalmából. Többek között elhangzott Csengey Dénes Vörösmarty költő lázbeteg éneke is.
Nagy mentési akcióba kezdtek kora este a mentők, tűzoltók, katonák, rendőrök és katasztrófavédelmi szakemberek a békéscsabai repülőtér területén. Arról, hogy milyen baleset történt, egyelőre semmilyen információ sincs. Abból kiindulva, hogy a repülőtér teljes területét megkülönböztető jelzést használó járművek vették körül arra lehet következtetni: nagy a baj.
A Mondi-Békéscsabai Előre NKSE 2009. november 2-án, hétfőn kezdi meg a belépőjegyek árusítását a spanyol BM Parc Sagunt elleni november 7-i és november 8-i EHF Kupa páros mérkőzésre. Belépők egy mérkőzésre, de kedvezményesen mindkét találkozóra is válthatók. A nemzetközi kupameccsekkel kapcsolatban november 2-án, hétfőn közönségjáték indul a hír6-on, ahol naponta 2x2 darab belépő nyerhető a klub jóvoltából.
Elsősorban a fejlesztésekről, a város előtt álló beruházásokról tartott lakossági fórumot Békéscsaba vezetése szerdán este a Lencsési Közösségi Házban. Hanó Miklós alpolgármester arról beszélt, új tejfeldolgozó beindítását tervezik, jövőre elindult a csatornázási projekt, és összesen 50 milliárd forint értékű pályázaton vesz részt a megyeszékhely.
Könnyed edzőmérkőzésnek ígérkezett a következő bajnoki találkozója a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE csapatának. A lila-fehérek ellenfele az a Hunnia KSK volt, amelynek felnőtt játékosai egy nappal korábban távoztak a klubtól pénzhiány miatt. Ráadásul az edző is vette a vándorbotot... A nehéz helyzetben lévő együttes így az ifjúsági korú játékosaival lépett pályára. A kor- és tudásbeli különbség meglátszódott a két együttesen.
„Kapcsolataink" címmel hirdet verspályázatot nappali tagozaton tanuló középiskolások számára a Békéscsabai Keresztény Ifjúsági Egyesület és a MUTATÓ újság szerkesztősége. Egy pályázó legfeljebb három verssel nevezhet, a versforma szabadon választott.
Hat nap alatt négy, a maga nemében unicumnak számító táncprodukciót nézhetnek meg az érdeklődők a Békés Megyei Jókai Színházban. Az előadások alkalmával fellép a Veszelka Néptáncegyüttes, a Presidance, a Bozsik Yvette Társulat és a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház.
Befejeződött a délelőtt tíz órától délig tartó határozott idejű figyelmeztető sztrájk, amelyben az öt reprezentatív vasúti szakszervezet vett részt. A munkabeszüntetés idején az egész országban leállt a vasúti közlekedés. Az első adatok alapján volt olyan szervezet, amelynek valamennyi tagja csatlakozott a munkabeszüntetéshez, más szervezetek munkavállalói pedig részben csatlakoztak. A hír6 információi szerint valamennyi szakszervezet tagjait figyelembe véve, a vasúti dolgozók mintegy hetvenöt százaléka csatlakozott a sztrájkhoz.
A MÁV csoportnál működő 5 reprezentatív szakszervezet bejelentette, hogy 2009. október 27-én kedden, határozott idejű, figyelmeztető vasúti sztrájkot tart 10 és 12 óra között. A munkabeszüntetés néhány száz vonatot érint. A sztrájk befejezése után a szakemberek azonnal megkezdik a menetrend szerinti közlekedés mihamarabbi helyreállítását - tájékoztatta a hír6-ot Szentes Bíró Ferenc, a MÁV területi kommunikációs vezetője. A Tiszatenyőtől Lökösházáig, illetve Kötegyántól Orosházáig terjedő, békéscsabai csomóponti főnökség területén a sztrájk idején egyetlen vonat sem közlekedik.
Békés megyében az elmúlt esztendőben 577 alkalommal jelentettek családon belüli erőszakot, de a tényleges esetszám ennek a többszöröse lehet. Zsankó László a Békés Megyei Áldozatvédelmi és Bűnmegelőzési Közhasznú Egyesület elnöke a hír6-nak nyilatkozva elmondta, a nyilvánosságra került bántalmazások mindegyike fizikai erőszakkal kapcsolatos, de családon belül gyakori a pszichés bántalmazás is, amely sok esetben rejtve marad.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés