Békéscsaba hírei
Nem adta meg az elsőbbséget, összeütköztek, könnyű sérüléseket szenvedtek.
Nagy vitát váltott ki a legutóbbi békéscsabai közgyűlésen az Agóra-projekthez kapcsolódó előterjesztés. Ennek értelmében ugyanis három városi közművelődési intézmény vezetőjének a megbízatását visszavonták, s ezzel párhuzamosan összevont intézményi vezetőnek Szente Bélát nevezték ki. A döntés hátteréről az érintettek is nyilatkoztak.
Több százmilliós veszteséget könyvelhetnek el a magyarországi nagy tejtermelők a jelenlegi felvásárlási árak miatt. A Békés megyében gazdálkodó Hidasháti Zrt. például éves szinten közel nyolcmillió liter tejet termel. Az előállítási költség literenként nyolcvanöt forint, miközben a felvásárlási árat most szállították le hatvan forintról ötvenkilenc forintra. Eszerint évente több, mint kétszázmillió forint veszteséget jelent a részvénytársaságnak a tejágazat. Végh László, a cég vezérigazgatója kijelentette, csak azok a hazai társaságok maradhatnak átmenetileg működőképesek, akik ezt a veszteséget más ágazataik forrásából, azok nyereségének rovására képesek finanszírozni.
Békéscsaba felől haladt egy autókat szállító tehervonat Budapest felé, és a Csárdaszállási vasútállomáson azért állt meg, mert valaki működésbe hozta az automatikus féket. A forgalomirányító elindult leellenőrizni, hogy ki állította meg a szerelvényt, amikor egy férfi leugrott a vonatról és elbújt az árokban. Ekkor vette észre, hogy a vonat rakománya közt lévő egyik személygépkocsit megrongálták, ezért értesítette a Rendőrséget.
A világ egyik legnagyobb, és talán leghíresebb metropoliszát bemutató kiállítás nyílt július 2-án a békéscsabai Csaba Centerben. A fotókat az egy évig New Yorkban élő békéscsabai tanár házaspár, Molnár László és felesége készítették.
Egyre többen lépnek ki az MDF-ből. A logika azt diktálja, hogy az elveiket megtartó, vagy a jelenlegi pártvezetéssel egyet nem értő politikusok - amennyiben hasonlóan gondolkodnak - új pártban folytassák a munkát. A szerdai, békéscsabai, gyulai és mezőkovácsházi MDF szervezetek megszűnése, a tagok kilépése után adódik a kérdés, lesz-e új párt? A választ Takács Péter volt megyei MDF elnöktől kapta meg a Hír6.
Harminc fős létszámmal kezdte meg három évvel ezelőtt a működését a Budapest Bank bankműveleti központja Békéscsabán. A Csaba Center épületegyüttesében működő központ kedden a harmadik születésnapot és ezzel együtt, a hatszázadik dolgozója munkába állását ünnepelte.
Vita nem volt a témáról, de ez inkább vihar előtti csöndnek tűnik. A szocialista képviselők közül ezúttal Baji Lajos olvasott fel tizenkilenc kérdést Vantara Gyulának címezve. Ezekre reagálva a békéscsabai polgármester, a város múlt heti közgyűlésén mindössze ennyit válaszolt: „a törvényi előírásoknak megfelelően tizenöt napon belül megkapja képviselő úr a válaszomat." A testületi ülés utáni sajtótájékoztatón már nem volt ilyen visszafogott a városvezető.
Kisebb címletű pénzről maratták le a festéket, majd az így letisztított papírra házilag nyomtatták fel a húszezrest azok az elkövetők, akiket csütörtökön, illetve pénteken vettek őrizetbe. A Békéscsabai Rendőrkapitányság öt személyt állított elő.
A rutinosabb képviselők már sejtették a közgyűlési anyag kiosztásakor: nem mindennapi testületi ülés elé néz a megyeszékhelyet irányító grémium. A tekintélyt parancsoló ötven napirendi pont más esetekben két közgyűlésre is elegendő témát szolgáltatott. Ráadásul nem csak az indítványok száma, de azok tartalma is „kiverte a biztosítékot" a képviselők egy-egy csoportjánál. Sok esetben majd órás vita alakult ki egy téma körül. Nem véletlen, hogy az ülésnek lesz még folytatása...
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital