Békéscsaba hírei
Eltűnés miatt keresi a Békéscsabai Rendőrkapitányság a szabadkígyósi Lipták Ritát, aki szerda kora délután óta ismeretlen helyen tartózkodik. A lány megtalálásában a rendőrség a lakosság segítségét kéri.
Autómentes napot rendez Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. szeptember 22-én, kedden. Az Európai mobilitási héthez csatlakozik ezzel a megyeszékhely, a program mottója pedig: „Az éghajlatváltozás kihívásai - városi klíma". Az eseményről a szervezők, illetve érintett cégek vezetői tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön.
Kell egy hét együttlét - reklámozta önmagát sok évvel ezelőtt egy országos fesztivál. Ez a szlogen maximálisan igaz a Garabonciás Napokra is. A békéscsabai diákság életében pótolhatatlan szerepet játszó rendezvénysorozat ugyanis évről évre összehozza a fiatalokat, igazi közösségi szellemet alakít ki. Az 1992-ben indult Garabonciás Napokról, és a szeptember 21-én kezdődő tizennyolcadik rendezvényről a főszervezővel, Fodor Józseffel beszélgettünk.
Ha egy nap összeszámolnád, hogy hány feddésbe, dorgálásba, korholásba futsz bele, akkor este, a végeredményen bizonyára nagyon meglepődnél. De hogy még egy kocsmában is, a piszoárnál egy vendégbarát üzenetet olvashatsz, akkor azt mondod: ELÉG!!!
Észrevették már? Divat nyomulni. Na, nem mint a gőzhenger, hanem szép, lassú, alattomos módon. Lehetőleg hátulról, mindenkin átlépve, mindig jól helyezkedve. Mindez észrevétlen biztonsággal vonul végig a folyosón, nyáltengerből szőtt köntösében.
Az egy négyzetméterre jutó fotósok száma körülbelül négy volt péntek délután, a Lencsési Közösségi Házban. Ugyanis az intézmény nagyterme az Aradi Fotóklub tárlatán dugig volt képírókkal, ahova nemcsak a szerzők, hanem a házban működő Márvány FotóMűhely tagjai is ellátogattak. Csak úgy hemzsegtek a pixel-pusztítók.
Csodálatos a magyar dalkincs, fogalmazott a közelmúltban Presser Gábor, akkor miért ne lehetne a Magyar Dal Napja? A dalmanufakturista elképzelése először a tavalyi Szigeten valósult meg. Idén, szeptember 13-án, pedig huszonöt helyszínen, több száz előadó engedte ki a torkát. Kényelmi okokból, a Hír6 a Jókai Színházhoz látogatott el.
Pechje volt Klembucz Bucinak, a lilák gyúrójának, hogy vasárnap nem vett lottót. Ugyanis a délutáni Csaba-Loki női kézi meccs előtt: négy-öt gólos hazai győzelmet jósolt a Hír6-nak. És a tipp bejött.
A Bergamói Accadémia Carrara festményei szeptember 12-től, október 25-ig tekinthetők meg a Békés Megyi Munkácsy Múzeumban. A szombat délutáni sajtótájékoztatón Dr. Giovanni Valagussa a Bergamói Akadémia kurátora, Dr. Erdős Péter a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának főtitkára, Kovács Judit a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának megbízott igazgatóhelyettese, Domokos László a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Dr.Szatmári Imre a Békés Megyei Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója tájékoztatták a megjelenteket a rendkívüli szervezőmunkát igénylő, színvonalas kiállítás létrejöttének körülményeiről, a kiállítási anyag installálásáról. Ezt követően a kurátor személyesen vezette végig és tájékoztatta a vendégeket az - eddig mondhatni példátlan értékű - kiállítás világában.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó