Békéscsaba hírei
Online közvetítést indít el június 25-én, csütörtökön a Hír6 internetes hírportál. Ennek első, próbaadásában a békéscsabai közgyűlés munkáját követhetik nyomon az érdeklődők.
Két nap alatt, nyolc helyszínen 60 tonna lisztet és 12 tonna kristálycukrot kapnak a csabai rászorulók. Az adományosztás szerdán kezdődött, és még csütörtökön is folytatódik.
Jelentős változást hoz a magyarországi gázszolgáltatásban július 1. Ekkortól ugyanis a nagyfogyasztók csak a szabadpiacról szerezhetik be szükségleteiket, az óránkénti 20-100 köbméter közötti kapacitás lekötésű fogyasztóknak egy évük van a választásra, míg a kis-, illetve lakossági felhasználók az egyetemes szolgáltatás és a szabadpiaci vásárlás között dönthetnek. Ahogy Iváncsics Sándor fogalmazott: „képletesen a fogyasztók eldönthetik, hogy a biztos banki betétet, vagy a rizikós, de nagyobb jövedelmű tőzsdézést választják".
Vasárnap délelőtt, Telekgerendás területén fogták el azt a tiszapüspöki férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a szombati békéscsabai gyilkossággal.
Játékra hívják az érdeklődőket az Ability Park munkatársai a békéscsabai szupermarket parkolójában. Az első pillantásra talán könnyű játékok bizony komoly fejtörést is okozhatnak.
Elfogató parancsot adott ki a Békés Megye Rendőr-főkapitányság az ellen a férfi ellen, aki korábban élettársa volt a szombaton délelőtt, Békéscsabán megölt fiatal lánynak. A tiszapüspöki férfi megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.
Emelkedhetnek a buszjegy árak Békéscsabán, miután az öt százalékos áfa emelés a Körös Volán Rt. költségeit is növeli. A drágításról tárgyalt a város szakbizottsága legutóbbi ülésén, s elfogadta az áremelésre vonatkozó indítványt.
Élelmiszersegélyt oszt 2009. június 24-én és 25-én Békéscsabán a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal segélyező partnere. A Babtista Szeretetszolgálat Alapítvány, mint partner a segélyprogram - többek között békéscsabai - lebonyolításával a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei szervezetét bízta meg.
A kötelezőt megtette a magyar válogatott, a vírusos fertőzéstől legyengült görög csapat ellen magabiztosan gyűjtötte be a két pontot. Az utolsó Európa-bajnoki kvalifikációs mérkőzésen, a szlovákiai Galgócon kell most már pontot szereznie a csapatnak ahhoz, hogy kijusson az ausztriai kontinens tornára.
A megye, sőt a régió egyik legjelentősebb nyári kulturális rendezvényévé nőtte ki magát az elmúlt tizenhárom évben a békéscsabai Városházi Esték. A XIV. programsorozat csütörtök este kezdődik Hevesi Imre jubileumi koncertjével. A kuriózumnak tekinthető „hangverseny" mellett azonban lesz még érdekesség, sztárok egész sora koptatja majd a békéscsabai városháza udvarának színpadát.