Békéscsaba hírei
Az Élővíz-csatorna békéscsabai szakaszán, a víz felszínén összefüggő békalencseszőnyeg lebeg. Vajon mi lehet az oka, az eddig még nem tapasztalt jelenségnek? - kérdezte a hír6 a Körösvidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság osztályvezetőjét, Szabó Jánost.
Forró nyári napok. Nem igazán megy nekünk ez a globális felmelegedés, vagyis szó szerint szenvedünk a 37-40 fokos melegtől. Nem tudunk dolgozni, nem tudunk aludni. Egy-egy kánikulai estén is még 28-30 fokot mutat a hőmérő a lakásokban. Egyetlen megoldás - bár szakemberek szerint a nem rendeltetésszerű használat, akár többet is árthat, mint használ - a klíma.
A Nimród Lovas Iskola már több, mint 3 éve tart a nyári szünet idején lovas táborokat a 6-tól 16 éves korig terjedő korosztály számára. A szervezet két éve egyesületi formában működik.A gyermekek és kamaszok a nyári tábor alatt teljes ellátásban részesülnek, a foglalkozások délelőtt tíz órától, délután öt óráig tartanak, nem bentlakásosak - mondta el a hir6-nak az egyesület vezetője.
„Minden évben próbáljuk az augusztus 20-ai műsort úgy összeállítani, hogy az összhangban legyen az ünnep szellemiségével, és egyben színvonalas is legyen" - jelentette ki hétfő reggeli sajtótájékoztatóján Köles István. A békéscsabai alpolgármester hozzáfűzte, a programok teljes költsége megközelítőleg 8,5 millió forint.
A belváros rehabilitációjához kapcsolódó terveket mutatják be lakossági fórum keretében augusztus 12-én, szerdán Békéscsabán, a polgármesteri hivatal dísztermében.
Megkezdődött a pontgyűjtés az NB II-es labdarúgó-bajnokságban. Az első fordulóban a Békéscsaba 1912 Frühwald-Előre SE Vecsésen lépett pályára, és bár a bajnoki rajton túl van a csapat, a pontgyűjtést csak a következő fordulóban kezdheti meg:Vecsés-Békéscsaba 1912 Frühwald-Előre SE 2-1 (0-0).
Immár hagyományosnak tekinthető az őszi falunap, amelyet idén harmadik alkalommal rendeznek meg Békéscsaba Megyei Jogú Város VII. kerületében, Mezőmegyeren. A programokat a régi kor hangulatára, a paraszti élet bemutatására és elsősorban az emberek közösségének összekovácsolása érdekében szervezik. Az idei rendezvénynek szeptember 12-én ad otthont a városrész.
Forró nyári nap. Az enyhülést adó, késő esti órákban jól esne a kertben , vagy a teraszon kiengedni az aznapi gőzt, de akkor hirtelen meghalljuk azt az elviselhetetlen zümmögést, amely felénk közelít, az arcunkra repül és a vérünket akarja. Lendül a kezünk, és általában magunknak keverünk le egy pofont, mert a kis komisz meglépett, és véget vet pihenésünknek.
A város egyik fele csatornázott a másik fele nem. A bővítésre eddig közel 650 millió forintot fizetett be a lakosság, amelyet a Békéscsabai Vízközmű Társulat kezel. A végleges összeget, amely várhatóan 1,3 milliárdot tesz majd ki, 2011 végére a társulatnak át kell adnia az önkormányzat számára.
Új szezon, új remények. Szombaton indul a 2009-2010-es, NB II-es labdarúgó-bajnokság. A keleti-csoport küzdelmeiben a Békéscsaba 1912 Frühwald-Előre SE érdekelt, amely a tavalyival azonos létszámú kerettel kezdi meg a küzdelmeket. Bár voltak változások a csapatban, világraszóló igazolásról nem beszélhetünk. Ettől függetlenül Belvon Attila vezetőedző bízik a jó szereplésben, szerinte a célkitűzésként meghatározott hatodik-nyolcadik hely környéke elérhető eredmény.
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség