Békéscsaba hírei
A Fidesz ifjúsági tagozata azt szeretné elérni, hogy az ingatlanszerzési illetéket 35 év alatt töröljék el, valamint a gyermekeikkel gyeden, illetve gyesen lévő kismamák ismét térítésmentesen tanulhassanak - közölte a tagozat országos elnöke pénteken Békéscsabán.
Az ország területén, a hét elején átvonult vihar jelentős károkat okozott. A káresetek bejelentése folyamatos, de az már látható, hogy az ország keleti, észak-keleti része sínylette meg jobban a rossz időjárást. A Generáli Biztosító adatai szerint a káresetek számát tekintve Békéscsaba országosan a negyedik helyen áll több, mint kilencven bejelentéssel.
Fény nélküli, sosem látott színes program vár a Jókai Színházban, október 17-én, szombaton 14 órától, olyan bátor vállalkozókra, akik a teljes sötétben, az ízlelésnek, finom tapintásra vágyó kezeknek, orrnak-fülnek izgalmas ingereknek adják át magukat.
Az EHF Kupában a Minszki elleni továbbjutás összesen 3,2 millió forintjába került a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE-nek - tudta meg a hír6 Fülöp Csaba gazdasági vezetőtől. Az utazás, a vendégegyüttes ellátása, a rendezés és a bírói díjak, jelentős költséget jelentenek. A klub vezetése azért örül, hogy a BM Parc Sagunto elleni mindkét találkozót Békéscsabán játszák, mert jelentős kiadáscsökkenéssel, 1,5-1,8 millió forintból megúszhatják a következő fordulót.
A jaminai (Erzsébethely) egészségközpont megépítésével kapcsolatban rendeztek lakossági fórumot csütörtökön este a Madách utcai iskolában. A városi képviselők (fideszesek a fő asztalnál, szocialisták a hátsó sorokban) mellett közel száz lakos, Molnár László országgyűlési képviselő, illetve a polgármesteri hivatal munkatársai jelentek meg. Az indulatos hozzászólásokból kiderült, a kertvárosban élőket nem csak az új egészségközpont foglalkoztatja.
Jelenlegi formájában nem tartja támogathatónak a következő évi költségvetést Retkes Attila, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke. A párt vezetője békéscsabai sajtótájékoztatóján egyebek mellett arról beszélt, a jövő évi büdzsé főiránya jó, támogatható a takarékos gazdálkodás, de az önkormányzati megszorítás elfogadhatatlan. Véleménye szerint - a matematika alapján - a jövő évi költségvetést elfogadja a parlament, de ehhez nem feltétlenül van szükség az SZDSZ-es frakció valamennyi voksára.
Deutsch Tamás Európa parlamenti képviselő is eljön, hogy vért adjon a XXX. Frankó Fesztiválon, de vélhetően most nem a politikus lesz a sztárvendég. Az esti műsort, amelyet a hír6 online közvetít a www.hir6.hu-n, a Viva TV műsorvezetője Ben és a Juventus Rádiós Orosz Sándor konferálja. A fellépők között láthatók lesznek a jelen és a jövő sztárjai; Tóth Gabi, Rami, Lola, The High Spirits, az Anti Fitness Club és a Déjá-Vu.
Hónapok óta napirendi téma a kötvénykibocsátás a békéscsabai közgyűlésen. Miközben a város jobboldali többsége pozitívan értékeli a projektet, az ellenzék a kötvényforgalmazáshoz kapcsolódó kifizetéseket, illetve a kötvénykibocsátásból származó bevételek felhasználását bírálja. Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük Vantara Gyula polgármestert.
A vasútmodellezés kezdete a nagyvasút elterjedésének idejére tehető, hiszen már az 1870-es években kidolgozták a mozdonyok és vasúti kocsik méretarányos kicsinyítési rendszerét, sőt 1890-ben már villanyhajtású miniatűrök is léteztek. Szentes Bíró Ferenc érdekességképpen megemlítette, az első mozdonymodelleket spiritusszal működő, lendkerekes mini gőzgépek hajtották. A MÁV Zrt. szegedi területi kommunikációs vezetője a szombati mozdonybemutatóra is felhívta a figyelmet, ahol mozdonyokat, hajtányokat, a fűtőházat és a fordítókorongot is megnézhetik az érdeklődők.
Időnként elkalandozunk a világ végére és figyelemre méltó felderítésekbe, elfogásokba bonyolódunk - kezdte szerdai sajtótájékoztatóját dr. Hajdú Antal rendőr ezredes. A Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője elmondta, így volt a Zánka melletti Szentantalfán is, ahol a Körös Akció Osztály tagjai csak arra vártak, hogy megérkezzenek a tolvajok és leszereljék a telephely ablakáról a rácsot. Az elkövetők menetrendszerűen megérkeztek, így a lesben álló kommandósok „tisztességes tettenérést produkáltak" - fogalmazott a kapitány.
Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj Jack Daniel's whisky-t a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 6.599 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft