Békéscsaba hírei
Emelkedhetnek a buszjegy árak Békéscsabán, miután az öt százalékos áfa emelés a Körös Volán Rt. költségeit is növeli. A drágításról tárgyalt a város szakbizottsága legutóbbi ülésén, s elfogadta az áremelésre vonatkozó indítványt.
Élelmiszersegélyt oszt 2009. június 24-én és 25-én Békéscsabán a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal segélyező partnere. A Babtista Szeretetszolgálat Alapítvány, mint partner a segélyprogram - többek között békéscsabai - lebonyolításával a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei szervezetét bízta meg.
A kötelezőt megtette a magyar válogatott, a vírusos fertőzéstől legyengült görög csapat ellen magabiztosan gyűjtötte be a két pontot. Az utolsó Európa-bajnoki kvalifikációs mérkőzésen, a szlovákiai Galgócon kell most már pontot szereznie a csapatnak ahhoz, hogy kijusson az ausztriai kontinens tornára.
A megye, sőt a régió egyik legjelentősebb nyári kulturális rendezvényévé nőtte ki magát az elmúlt tizenhárom évben a békéscsabai Városházi Esték. A XIV. programsorozat csütörtök este kezdődik Hevesi Imre jubileumi koncertjével. A kuriózumnak tekinthető „hangverseny" mellett azonban lesz még érdekesség, sztárok egész sora koptatja majd a békéscsabai városháza udvarának színpadát.
Könnyed kétkapus futballozás, ahova az edző is beszáll. A kapu előtti helyzetnél a kicsit mögé érkező labdát sarokkal magasan a kapu fölé küldi, s ezzel a momentummal véget is ér az edzés. Levezető tréningek színtere az utóbbi napokban a békéscsabai Kórház utca. A bajnokság végeztével a lazításé a főszerep. Mondja is Belvon Attila az öltöző felé menet „ez hiányzott már a fiúknak". Ha ő mondja, így van. Kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt vette át az NB II-es Békéscsaba 1912 Frühwald-Előre SE irányítását, és mindössze két vereséget begyűjtve, magabiztosan tartotta bent a másodosztályban azt a gárdát, amely a tavaszi szezon kezdetén nem csak bukdácsolt, de kis híján elhasalt. A sikeres trénerrel az utolsó kilenc bajnokiról, és a jövő évi tervekről beszélgettünk.
A Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kézilabda válogatott, nyilvános edzést tart a mérkőzés előtti napon. Június 17-én, szerdán, 17 óra 30 perctől nézhetik meg az érdeklődők, a Hajdú János szövetségi kapitány által irányított tréninget Békéscsabán, a városi sportcsarnokban.
A fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Békéscsabán, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat.
A sikeres női kézilabda világbajnoki-selejtező után (Szlovákiában 22-21-re, itthon 33-22-re vertük a szlovákokat) készítettünk interjút Mátéfi Eszterrel, aki a magyar válogatott másodedzőjeként értékelte a nemzeti csapat teljesítményét, illetve a Sonepar-Békéscsabai Előre NKSE vezetőedzőjeként klubcsapata felkészüléséről, jövő évi terveiről is beszélt.
Túlzás nélkül állítható, a továbbjutás szempontjából „élet-halál" mérkőzés elé néz a magyar férfi kézilabda-válogatott. Ezt a sorsdöntőnek is nevezhető találkozót pedig Békéscsabán, a városi sportcsarnokban játszák le június 18-án, csütörtökön 18 órától. Az ellenfél a csoport negyedik helyén álló görög válogatott lesz.
Közel 130 írás érkezett a Zerge Túrasport Közhasznú Egyesület és a Körös Irodalmi Társaság (KIT) által meghirdetett „Folyóvizeink" novellapályázatra. A két kategóriában kiírt alkotói verseny díjazottjait, könyvhét záró irodalmi délutánon köszöntötték. Szintén itt hirdették ki a Körösök Gyöngye-díj idei nyertesét.