Békéscsaba hírei
A nevem: Ambrosia atremisifolia, azaz parlagfű. A magasságom, akár száznegyven is lehet, mármint centiben. A kétszikűek közé tartozom, mindent túlélek, és általában a tudomány előtt járok három lépéssel. Legfőbb elfoglaltságom, hogy megkeserítsem - most már sajnos elmondhatjuk - a népesség több, mint a felének hétköznapjait: tüsszögéssel, orrfolyással, orrdugulással. A későbbiekben fulladással, akár halállal is. Biztosan kitalálták: az allergiáról lesz szó.
„Kompetenciák fejlesztése az óvodától az érettségiig Békéscsabán" címmel adott be támogatási kérelmet Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a Társadalmi Megújulás Operatív Programhoz. A projektet, a pályázat elbírálói támogatásra érdemesnek ítélték, így az új oktatási módszertan bevezetésére a város 114 millió forint támogatást kapott.
A békéscsabai Széchenyi-ligetben található Körösök Völgye Látogatóközpont hagyományteremtő szándékkal egy új - három részből álló - rendezvénysorozatnak ad helyet.
Már felállították a játszótér elemeit, és az augusztus 31-i iskolai tanévnyitón át is adják a Szabó Pál téri Általános Iskolában. A játékok megvásárlásához szükséges pénzt a tanintézet jótékonysági bálokon gyűjtötte össze.
Az utóbbi hetekben, a normális emberi ébredések előtt jóval hamarabb térek magamhoz. Átlagban ötkor. Persze ez egyéni szocprobl. De ennek is megvan az előnye, például lehet nyugodtan olvasni. Így történt csütörtök reggel is, vagyis csak vóna. Mert valami őrült, „hajnali" hat körül a sorok közé rondított. Olyan volt, mintha egy cirkuszos kocsi gázolt volna át Csabán. Csak a hangok szorványosabban jöttek, és sokkal artikulálatlanabbul.  
A szeptemberben induló tanévben két képzést is elindít a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület. Ezeknek a lebonyolítására pályázati úton nyert forrást az egyesület. Az egyik tanfolyamot diákoknak, a másikat tanároknak szervezik - tájékoztatta a hír6-ot Kovács Krisztián munkaszervezeti vezető.
Megközelítőleg százan jelentek meg azon a szerda délutáni demonstráción, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom Békéscsabai Szervezete szervezett a békéscsabai szlovák főkonzulátus épülete elé. A rendezvény felszólalói bírálták a Szlovákia állami vezetőit, az általuk elfogadott anyanyelvtörvényt, de kritika érte Sólyom László köztársasági elnököt és a magyar rendőrséget is.
Immár negyedik alkalommal rendeztek matekkonferenciát. A színvonalas rendezvény, amellyel Koós Géza tanár úr emlékét őrizzük, a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolában tanított. A nyíltszívű pedagógus, kedvenc tanára volt a konferencia főszervezőjének: Kmetykó András matematikatanárnak. A kétnapos konferencia fővédnökei: a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Domokos László, valamint Békéscsaba Megyei Jogú Város részéről, Vantara Gyula polgármester.
Négy rohamkocsi, 16 tűzoltóval végzett próba tűzoltást szerdán, a kora délelőtti órákban a Békés megyei Jókai Színháznál.
Az Új Magyar Gárda tagjai is részt vesznek rendezőként azon a demonstráción, amelyet szerda délután 17 órára jelentett be a Jobbik Magyarországért Mozgalom Békés Megyei Szervezete a békéscsabai Főkonzulátus épülete elé. Szabóné Kocziha Tünde, a szervezet megyei elnöke a hír6 kérdésére elmondta, 150-200 főre jelentették be a tüntetést, de bízik benne, hogy ennél többen jönnek el.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó