Békéscsaba hírei
Fontos üzleti tárgyalás színhelye volt a XVII. Csaba Expo vasárnap délután. Itt folytatott ugyanis egyeztetést Vladimir Culea, a Nemzetközi Temesvár Expo ügyvezető-igazgatója és Váradi Zoltán, a Csaba Expo vásárigazgatója. A megbeszéléseket követően a két fél arról nyilatkozott a Hír6-nak, hogy ősszel, közös szervezésben hozzák létre Temesváron, a nemzetek kulturális és gasztronómiai fesztiválját.
Mindössze harminc percre volt szüksége a Békéscsabai Előre 1912 SE-nek ahhoz, hogy bebiztosítsa győzelmét az NB II sereghajtója ellen. A labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában a lilák újabb lépést tettek a bennmaradás felé.
Az idei bajnokság utolsó mérkőzésén lép ma pályára 18 órától a Sonepar-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata a Ferencváros otthonában. A rájátszás felsőházában már korábban eldőlt, hogy a Győr szerezte meg a bajnoki címet, a lila-fehérek pedig a negyedik helyen végeztek. Ettől függetlenül óriási csata várható, mert a hazaiak az ezüstéremért küzdenek.
Titkon sok békéscsabai reménykedett benne, hogy a Ferencváros otthonában meglepetést szerezve, győzelemmel búcsúzik a 2008-2009-es bajnokságtól a békéscsabai női kézilabda-csapat. Az utolsó találkozón a siker elmaradt, de nincs szégyenkezni valójuk a lányoknak.
Már az elmúlt években is tapasztaltuk a helyi gazdasági helyzet gyengülését. Ezen tovább rontott a világválság, így a saját eszközeinkkel, lehetőségeinkkel próbálunk helyzetet teremteni a régió cégeinek számára. Szervezőként az Expo Team Kft. azt találta ki, hogy a Sörfesztivál és Csülökparádé nevű rendezvénnyel közösen, de egymás önállóságát megtartva, nagyobb vonzerőt jelentő eseményt kínálhatunk a vállalkozásoknak és érdeklődőknek. Ezáltal még több látnivalót, érdekességet és szórakozási lehetőséget biztosíthatunk egy helyen, egy időben - jelentette ki köszöntőjében Váradi Zoltán vásárigazgató, a XVII. Csaba Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásár, I. Békési Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás megnyitóján.
Három békéscsabai projekt részesült sikeres elbírálásban a 2008-as évre kiírt panelprogram keretében. Ezekkel a pályázókkal, még az év első felében megkötik a szerződést. A megyéből, Orosházáról további hat támogatási kérelmet nyújtottak be, amelyeket hiánypótlásra küldött vissza a szaktárca. Amennyiben teljesítik a hiánypótlást, ezek a pályázatok is megkapják az igényelt állami forrást - jelentette be békéscsabai sajtótájékoztatóján Varga Zoltán önkormányzati miniszter. A tárcavezető tájékoztatójában beszélt a közelgő Európa Parlamenti választásokról, és az önkormányzati rendszer hibáiról is.
Megnyitja kapuit pénteken délelőtt 11 órakor a XVII. Csaba Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásár, I. Békési Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás Békéscsabán, a városi sportcsarnok területén. Az ünnepélyes megnyitót 11 óra 30 perctől tartják. Ezt követően minden nap délelőtt 11 órától 20 óráig tekinthető meg a kiállítás. A belépés 17 óráig ingyenes, ezt követően 450 forintba kerül a jegy. Ezt csak azoknak kell megváltaniuk, akik délután 5 óra után kívánnak a vásár területére lépni.
Rendkívüli közgyűlést hívott össze Békéscsaba polgármestere csütörtök délutánra, hogy a testület döntsön a Békés Megyei Temetkezési Vállalat átalakulásával kapcsolatos ügyekről. Az egyetlen napirendi pont további kettővel bővült, s a vita ezúttal sem maradt el.
Döntetlent játszott a Békés megyében edzőtáborozó, montenegroi válogatott ellen a Sonepar-Békéscsaba NB I-es női kézilabda-csapata. A lila-fehérek a hétvégi, Ferencváros elleni záró fordulóra készülve megmutatták, hogy egy nemzeti együttessel is felveszik a küzdelmet. Zsiga Gyula a vendég válogatott szövetségi kapitánya örült a szoros mérkőzésnek.
Az elszámolható költségek 100 százalékára nyert 114 millió forintos pályázati forrást Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzata. A megyeszékhely 2008. decemberében nyújtott be egy projectet a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetésre került, a „Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben" című, TÁMOP-3.1.4/08/2 azonosító számú pályázatra. Ezt az anyagot ítélte az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásra érdemesnek.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!
Nyerjen! 3.200 Ft értékben!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Szépség
Nyerjen a holvegyekitalt.hu-tól!
Nyerjen! 1.200 Ft értékben!

a holvegyekitalt.hu-tól!

Étel ital
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!
Nyerjen! 5.000 Ft értékben!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Étel ital