Békéscsaba hírei
A szakemberek ez év májusában észlelték a gyulai tömlős gát meghibásodását. A Fehér-Körös annyi uszadékot hozott magával, hogy végérvényesen megrongálta a gát tömlőjét. Ezáltal az Élővíz-csatorna vízellátása vált kérdésessé. Hiába az átmeneti megoldás, mely szerint a gát még épen maradt tömlőjét használják a víz átemelésére, hiába az ideiglenes duzzasztás, egyes szakaszokon - Élővíz-csatorna és Ó-Körös találkozása -, az oxigénhiány miatt már a halak is pusztulnak.
A Békés Megyei Hírlap volt épületébe - mint arról már a korábbiakban írtunk -, az ÁNTSZ költözik. A hír6 megkeresésére a regionális tisztifőorvos-helyettes Dr. Balog Erika elmondta: saját épületet szeretnének, a régi elavult, nincs pénz a felújításra. Valamint azt is megtudtuk, hogy a „költözésről" jelenleg is folynak a tárgyalások.
Az ígéretnek megfelelően megszüntették a Békéscsabán található Erzsébet Lakópark önkormányzati lakásaiban a falak penészedését. Hirka Tamás képviselő a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón kijelentette: őszig ígértem megoldást, és ma, augusztus 31-én kijelenthetem, hogy megszüntettük a problémát.
Ígéretes tárgyalások folytak az elmúlt időben a Barnevál újraindításáról, sőt Gráf József agrárminiszterrel is egyeztettek az érintettek - tudta meg a hír6 Vantara Gyulától. A polgármester arról beszélt, állami garanciavállalás mellett ismét megindulhatna a termelés a jaminai gyárban. A város vezetője azt is elmondta, más, jelenleg üresen álló városi ingatlan hasznosítására is készek a tanulmánytervek.
Érezték már magukról, hogy „mások", mint a többiek? Hogy tehetségesebbek, valahogy jobbak? Könnyebben fog az agyuk, mint a többieké? Folyamatosan keresik a világ összefüggéseit? Az őrület határán feszegetik saját korlátaikat a nap huszonnégy órájában a folyamatos miértekkel? Az istenért nem állnának be a „vásárolok, tehát vagyok" több százezresek táborába! És mégis: hiába a túlvilág adta tehetség, nem érvényesülnek? De vajon miért???
Még vásárolhatók bérletek a Mondi-Békéscsaba Előre NKSE mérkőzéseire a 2009-2010-es szezonra. A bajnoki, Magyar Kupa és nemzetközi kupa meccsek megtekintésére jogosító bérleteket szeptember közepéig árusítja a klub. Fülöp Csabától megtudtuk, eddig 289-en váltottak bérletet az elmúlt évi 168-cal szemben. A gazdasági igazgató azt is elmondta, hétfő reggel kilenc órától már az első hazai mérkőzésre is megválthatók belépők, a Hetes Kft. Mukácsy utcai üzletében. A diák és nyugdíjas jegyek hétszáz, a felnőtt jegyek kilencszáz forintba kerülnek.
Az elmúlt év szeptemberében Békés megyében kilenc gyermek volt részese személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnek. Egy gyermek súlyos, a többiek könnyű sérülést szenvedtek. Közülük hárman szabálytalanságukkal maguk idézték elő a balesetet, öten pedig jármű utasai voltak, amikor a baleset bekövetkezett.
Sokan úgy vallják, hogy augusztus 20-a után vége a nyárnak, és a nyakukba szakadnak a szürke hétköznapok. Miközben ilyenkor az egyszeri sajtómunkás hálásan felsóhajt. Vége az uborkázásnak, s jöhet a pörgés. Szombat este például a csabai Elefánt Söröző hat keréken gurult ki, egy sokat megélt - akár egy vén blueszenész - Ikarusszal a telekgerendási Teleki Csárdához. A fogadó ad hoc deszkáin a csabai Borsodi Blue és az orosházi Örökség muzsikált. Finom kis garden party volt. Még a tanyasi ebek is nyugodtan szundíthattak.
Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a romániai Nagyszentmiklóson a Mondi-Békéscsaba Előre NKSE pénteken délután. A Déva elleni találkozón 14-14-es félidőt követően a lilák 25-24-es vereséget szenvedtek.
Csütörtökön, a Farkasréti temetőben eltemették Cseh Tamást. A Kossuth-díjas énekes ravatalánál több ezren rótták le kegyeletüket. Mindenki civilként jelent meg. Ezt főleg a politikusok húzták alá. És ez nagyon fontos. Mert Cseh Tamás nem volt egy megosztó ember. Végtelen közvetlenségét egyszer nekem is volt alkalmam megismerni, még 2004. december 6-án.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés