Békéscsaba hírei
A Békés Megyei Tudásház és Könyvtár felújítási munkálatai már márciusban elkezdődtek, a megújult épület nyitása augusztus közepén várható. Szakemberek véleménye szerint az ott dolgozó munkások komoly egészségkárosodást szenvedhetnek.
A fehéroroszországi bajnokság legjobb csapata ellen lép majd pályára a Békéscsabai Előre NKSE együttese a kézilabdázok EHF Kupájában, ettől függetlenül a békéscsabai vezetők optimistán várják az összecsapást. Fülöp Csaba, a klub gazdasági vezetője úgy fogalmazott, az ellenfél azoknak az egyesületeknek a köréből került ki, amelyek ellen reális esély van a továbbjutásra.
Kozmetikai cikkekkel és élelmiszerrel, fizetés nélkül távozott kedden délután egy vásárló Békéscsabán a Szarvasi úton lévő egyik áruházból. A személyt, aki az áruvédelmi kapu hangjelzése ellenére sem volt hajlandó megállni, a biztonsági őröknek a parkolóban sikerült a rendőrök kiérkezésig feltartóztatni - tájékoztatta a Hír6-ot Virág Zsuzsanna, megyei rendőrségi sajtóreferens.
Nehezen talál szavakat, jelzőket az ember, amikor egy csont és bőr, félszemű bourdeux-i dogot lát. A láthatóan megkínzott, összevert kutya nem az egyetlen, amelyik ilyen állapotban került a békéscsabai kutyamenhelyre. Gubis Katalin, a menhelyet működtető Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület titkára szomorúan tárja szét a kezét: hiába tesznek feljelentést állatkínzás miatt, az elkövetők megtalálása szinte lehetetlen.
Talán a legnagyobb Békés megyei önkormányzati beruházás indulhat el hamarosan Békéscsabán. A kivitelezés becsült értéke miatt az ajánlattételi felhívást az Európai Unió Hivatalos Lapjában (TED) tették közzé július 15-én. A közel 18 milliárd forintos fejlesztés eredményeként közel százszázalékos lesz a megyeszékhely szennyvízcsatorna lefedettsége.
Egyre súlyosabb helyzetbe kerül a mai magyar városi közösségi közlekedés. Július közepén országosan az öt százalékos áfa-emelés mértékével emelkedtek a jegyárak, de ez nem sokat javít a szolgáltatók helyzetén, akik egyre nagyobb kihívásokkal küzdenek. A kormányzati támogatás a városi buszközlekedés esetében például éves szinten 35 milliárd forint, de ebből 32 milliárdot a BKV kapja. A fennmaradó hárommilliárdot osztják szét az ország többi városi közlekedési támogatásaként. Ebből kiszámítható, hogy egy fővárosi lakos közlekedési támogatására a kormány hússzor akkora összeget fordít, mint egy vidéken élőére. A folyamatos romló helyzetről, és annak megoldásáról beszélgettünk Szarvas Péterrel, a Körös Volán Zrt. vezérigazgatójával.
Augusztus második hétvégéjén kezdődik az NB II-es labdarúgó bajnokság, és ugyanekkor rendezik a Magyar Kupa első fordulóját. A második vonal pontvadászatában a Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE érdekelt, míg a Magyar Kupában az Orosháza FC, a Tótkomlósi TC és a Kondorosi TE csapatai lépnek pályára.
Lezárult a képviselők költségtérítésének elszámoltatásáról szóló népszavazási kezdeményezés. Nem úgy, ahogy az aláírásgyűjtést kezdeményező Seres Mária, és az akcióhoz aláírásával csatlakozó 605 000 ember gondolta. A népszavazás kiírásáról döntött az Országgyűlés, majd gyorsított eljárásban elfogadott egy olyan törvényt, amelyet az államfő is aláírt, s amelynek figyelembevétele után az Alkotmánybíróság a népszavazásról szóló törvény visszavonására kötelezte a Parlamentet. Tehát mielőtt a népszavazás megtörtént volna, az országgyűlési képviselők nagy egyetértésben megszavaztak egy olyan jogszabályt, amellyel anyagilag ugyanolyan jól - ha nem jobban - járnak, mint eddig. A több hónapos huzavona lezárása után, a Civil Mozgalom elindítóját kérdeztük.
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Békéscsaba Városi Parkerdő területén Kalandpark kialakítására. Az irányító hatóság a pályázatot támogatásra érdemesnek ítélte, ezért a területre elkészült építési engedélyes dokumentációban szereplő építmények, pihenőhelyek, sétautak az elkövetkezendő két évben (legkésőbb 2010. december) megvalósulnak. A kiviteli tervek elkészítése most folyik, már csak egy jó név kell!
Új egyéni csúcsot elérve, 17 méter 20 centiméteres eredménnyel az ötödik helyet szerezte meg a női súlylökésben Márton Anita az U23-as Atlétikai Európa-bajnokságon. A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club másik versenyzője, Baji Balázs szintén megjavította egyéni legjobbját, s ezzel a 14. helyen zárta a kontinensviadalt.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom