Békéscsaba hírei
A Dél-Alföld legdinamikusabban fejlődő cégénél a Csaba-Metál ZRt-nél tett látogatást Varga Zoltán. A Bajnai kormány önkormányzati minisztere elmondása szerint abból az apropóból, hogy a jónak, a pozitív dolgoknak is hangot kell adni.
Szerencsésen kezdődött annak a párnak a házasélete, amely a "Pénzeső a piramisok árnyékában" elnevezésű játék nyerteseként egyiptomi utat nyert. A Csaba Center által indított akcióban kisorsolt békésszentandrási fiatalok ezekben a napokban éppen a megnyert úton töltik a nászútjukat Egyiptomban, miközben több tízezren még mindig reménykednek. A fősorsolást ugyanis szeptember 4-én, pénteken 19 órától tartják a szórakoztató és bevásárló központban. A nyertesek neveit a békéscsabai női kézilabda csapat tagjai húzzák majd ki egy öt méter átmérőjű medencéből.
Nézve a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE játékát az emberben az fogalmazódik meg, a kézilabda nagyon egyszerű játék. Erre a következtetése abból juthatunk, ha végiggondoljuk: a lila-fehérek egy nem rossz játékerőt képviselő csapatot küldtek haza jelentős veréssel. A recept pedig roppant egyszerű volt; határozott védekezéssel megakadályozták a vásárhelyiek kapura lövéseit, a megszerzett labdákból gyors, könnyű gólokat szereztek. Ezzel pedig már a lelkesedés csíráját is kiirtották az ellenfélből a találkozó első tizenöt percében.
Személyautóhoz erősített drótkötél segítségével szakították ki a helyéről ismeretlen tettesek azt a széfet, amelyet a békéscsabai Stop-Shop irodájából loptak el szerdán 0 óra 40 perc körül. A Szarvasi út mellett található pénzváltó környékén több biztonsági kamera is működik, amelyeknek a felvételeit is elemzi a rendőrség - tájékoztatta a hír6-ot Virág Zsuzsánna, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Szerdán, a Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi, Rehabilitációs, és Módszertani Központ Szociális Intézményrendszerén belül, a békéscsabai Degré utcai fiatalokhoz látogattunk el. A délutáni őszben - a rebesgetett létszámleépítés ellenére -, vidám hangulatban találkoztunk a kis bentlakókkal, akik az elmúlt héten immár hatodik alkalommal „kerekezték" meg a Tátrát.
Aláírta Békéscsaba városvezetése a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálattal azt a szerződést, amely a szennyvíztisztítási és csatornázásái beruházással kapcsolatos régészeti feltárásra vonatkozik. A munkálatok által érintett földterületek tűzszerészeti átvizsgálását a szakszolgálat végzi, a régészeti feltárási feladatokra a szakszolgálat a Békés Megyei Múzeumok Igazgatóságával köt szerződést.
Forró nyári délután. Mintha kihalt volna a város. Sehol senki. Mégis, vagy éppen ezért? Sétára indulunk barátnőmmel, aki hosszas mesélésbe kezd: húga elvált, naná, hogy a férje csalta meg, és „in flagranti" le is bukott.
Egyre bizonyosabbá válik az a tény, hogy akinek kicsi a keze, annak kicsi a szerszáma, ámde nagy az autója. Legyen az Mercedes, Audi, BMW. Fekete, ezüst, vagy metál.
A szakemberek ez év májusában észlelték a gyulai tömlős gát meghibásodását. A Fehér-Körös annyi uszadékot hozott magával, hogy végérvényesen megrongálta a gát tömlőjét. Ezáltal az Élővíz-csatorna vízellátása vált kérdésessé. Hiába az átmeneti megoldás, mely szerint a gát még épen maradt tömlőjét használják a víz átemelésére, hiába az ideiglenes duzzasztás, egyes szakaszokon - Élővíz-csatorna és Ó-Körös találkozása -, az oxigénhiány miatt már a halak is pusztulnak.
A Békés Megyei Hírlap volt épületébe - mint arról már a korábbiakban írtunk -, az ÁNTSZ költözik. A hír6 megkeresésére a regionális tisztifőorvos-helyettes Dr. Balog Erika elmondta: saját épületet szeretnének, a régi elavult, nincs pénz a felújításra. Valamint azt is megtudtuk, hogy a „költözésről" jelenleg is folynak a tárgyalások.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft