Békéscsaba hírei
Az ígéretnek megfelelően megszüntették a Békéscsabán található Erzsébet Lakópark önkormányzati lakásaiban a falak penészedését. Hirka Tamás képviselő a hétfő délelőtti sajtótájékoztatón kijelentette: őszig ígértem megoldást, és ma, augusztus 31-én kijelenthetem, hogy megszüntettük a problémát.
Ígéretes tárgyalások folytak az elmúlt időben a Barnevál újraindításáról, sőt Gráf József agrárminiszterrel is egyeztettek az érintettek - tudta meg a hír6 Vantara Gyulától. A polgármester arról beszélt, állami garanciavállalás mellett ismét megindulhatna a termelés a jaminai gyárban. A város vezetője azt is elmondta, más, jelenleg üresen álló városi ingatlan hasznosítására is készek a tanulmánytervek.
Érezték már magukról, hogy „mások", mint a többiek? Hogy tehetségesebbek, valahogy jobbak? Könnyebben fog az agyuk, mint a többieké? Folyamatosan keresik a világ összefüggéseit? Az őrület határán feszegetik saját korlátaikat a nap huszonnégy órájában a folyamatos miértekkel? Az istenért nem állnának be a „vásárolok, tehát vagyok" több százezresek táborába! És mégis: hiába a túlvilág adta tehetség, nem érvényesülnek? De vajon miért???
Még vásárolhatók bérletek a Mondi-Békéscsaba Előre NKSE mérkőzéseire a 2009-2010-es szezonra. A bajnoki, Magyar Kupa és nemzetközi kupa meccsek megtekintésére jogosító bérleteket szeptember közepéig árusítja a klub. Fülöp Csabától megtudtuk, eddig 289-en váltottak bérletet az elmúlt évi 168-cal szemben. A gazdasági igazgató azt is elmondta, hétfő reggel kilenc órától már az első hazai mérkőzésre is megválthatók belépők, a Hetes Kft. Mukácsy utcai üzletében. A diák és nyugdíjas jegyek hétszáz, a felnőtt jegyek kilencszáz forintba kerülnek.
Az elmúlt év szeptemberében Békés megyében kilenc gyermek volt részese személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetnek. Egy gyermek súlyos, a többiek könnyű sérülést szenvedtek. Közülük hárman szabálytalanságukkal maguk idézték elő a balesetet, öten pedig jármű utasai voltak, amikor a baleset bekövetkezett.
Sokan úgy vallják, hogy augusztus 20-a után vége a nyárnak, és a nyakukba szakadnak a szürke hétköznapok. Miközben ilyenkor az egyszeri sajtómunkás hálásan felsóhajt. Vége az uborkázásnak, s jöhet a pörgés. Szombat este például a csabai Elefánt Söröző hat keréken gurult ki, egy sokat megélt - akár egy vén blueszenész - Ikarusszal a telekgerendási Teleki Csárdához. A fogadó ad hoc deszkáin a csabai Borsodi Blue és az orosházi Örökség muzsikált. Finom kis garden party volt. Még a tanyasi ebek is nyugodtan szundíthattak.
Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a romániai Nagyszentmiklóson a Mondi-Békéscsaba Előre NKSE pénteken délután. A Déva elleni találkozón 14-14-es félidőt követően a lilák 25-24-es vereséget szenvedtek.
Csütörtökön, a Farkasréti temetőben eltemették Cseh Tamást. A Kossuth-díjas énekes ravatalánál több ezren rótták le kegyeletüket. Mindenki civilként jelent meg. Ezt főleg a politikusok húzták alá. És ez nagyon fontos. Mert Cseh Tamás nem volt egy megosztó ember. Végtelen közvetlenségét egyszer nekem is volt alkalmam megismerni, még 2004. december 6-án.
A Magyar Fotográfia Napja alkalmából nyitották meg Grin Igor fotókiállítását pénteken délután a csabai Ifiház aulájában. A mintegy 50 képről neves közéleti személyiségek néznek vissza ránk, akik - többnyire - a megynyitó látogatói is voltak.
Természetesen felmerült a városi sportcsarnokban (nem) működő büfé kérdése és a játékosmezek minősége, de a Mondi-Békéscsabai Előre NKSE vezetése a szakmai ügyekről, elvárásokról, felkészülésről, csapatépítésről is tájékoztatta a szurkolókat a csütörtök esti ankéton. A rendezvényen az is elhangzott, hogy az egyesület évi 125 millió forintos költségvetésből gazdálkodik, amelyből 11-13 milliót a - bajnokság legjobbjai közé sorolt - utánpótlás csapatokra költenek. A büdzsé egynegyedét az a két cég adja, a Budapest Bank és a Mondi Packaking, amelyekkel a következő évi támogatási szerződést augusztus 25-én írta alá az együttes.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft