Békéscsaba hírei
Négy rohamkocsi, 16 tűzoltóval végzett próba tűzoltást szerdán, a kora délelőtti órákban a Békés megyei Jókai Színháznál.
Az Új Magyar Gárda tagjai is részt vesznek rendezőként azon a demonstráción, amelyet szerda délután 17 órára jelentett be a Jobbik Magyarországért Mozgalom Békés Megyei Szervezete a békéscsabai Főkonzulátus épülete elé. Szabóné Kocziha Tünde, a szervezet megyei elnöke a hír6 kérdésére elmondta, 150-200 főre jelentették be a tüntetést, de bízik benne, hogy ennél többen jönnek el.
Közép-európai Színházi Szomszédolás címmel hirdette meg a 2009-2010-es évadott a Békés Megyei Jókai Színház. Az új szezon évadnyitó munkamegbeszélést kedden este tartották a színház Vigadó termében. Az eseményen a színészek, vendégrendezők, színházi vezetők mellett a fenntartó önkormányzat képviselői, és a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, Domokos László is megjelent.
Hat utca, a Csiki, az Ihász, az Őr, a Kerekes György, a Tölgyfa, valamint a Szerdahelyi és Szabolcs utca csomópontjának felújítására nyert közel ötvenhat millió forintot Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, a települési önkormányzati belterületi közutak felújításának, korszerűsítésének támogatása (TEUT) nevű pályázati keretéből.
A vélelmezhetően megélhetési bűnözésből magukat fenntartó cigány családok egyike lehetett az elkövető a mezőkovácsházi támadásnál - állítja a mezőkovácsházi polgármester.
A Budapest Bankkal és a Mondi Packaging Békéscsaba Kft-vel kedden délelőtt írta alá a támogatási szerződést a Békéscsaba 1912 Előre Kft. Ennek értelmében a 2009-2010-es szezonban a békéscsabai női kézilabda csapat Mondi-Békéscsabai Előre NKSE néven szerepel. Az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón a hír6 megtudta, hogy a kézilabda együttes éves költségvetésének hatvan százalékát, a működtető gazdasági társaság tulajdonosa, a békéscsabai önkormányzat állja. A fennmaradó negyven százalék saját bevétel, amelynek jelentős részét a támogatók adják.
Ellenzi a Jobbik Magyarországért Mozgalom békéscsabai szervezete az új, jaminai egészségközpont felépítését - tudtuk meg a pártnak, a hír6-hoz eljuttatott közleményéből. A dokumentumban a Jobbik helyi vezetői arról tájékoztatják a szerkesztőséget, hogy a beruházás ellen aláírásgyűjtésbe kezdenek.
Hétfőn startolt a Szent István Egyetem gazdasági karának gólyatábora. Az ismerkedés első napján főzőverseny, evés-ivás, beszélgetés kovácsolja össze a békéscsabai gazdasági kar fiataljait.
Az M44-es egy tervezett autópálya, amely Kecskemétet kötné össze Békéscsabával, majd folytatódna a román határ felé. Majd - hangsúlyoznánk -, mert a korábbi tervekkel ellentétben még az első szakasz sem készült el. Ugyan az M44-es is része volt annak a 36 nagyprojektnek, amely szerepelt a kormány 2007-2013 közötti fejlesztési tervében, ám egy korábbi rendelet miatt kikerült onnan. Míg máshol költségvetési és uniós forrásból építik az utakat, addig a Délkelet-Magyarországon élők közlekedését megkönnyítő M44-est magántőke bevonásával, ppp-konstrukcióban készítenék el. Készítenék, mert a kétszer kétsávos megépítését - mondhatjuk bátran szívügyének tekintő - Molnár László másképp képzeli el. Az országgyűlési képviselő azon dolgozik, hogy a projekt bekerüljön az Unió által támogatott Közlekedés Operatív Program-ba.
Sokat ígérő bemutatkozás volt a felnőttek között, amikor az első hazai mérkőzésén, az Újpest ellen, tizenhat évesen gólt fejelt Szendreinek. Meséli is mosolyogva: „a magam százhetven centijével fejeltem gólt annak a hórihorgas kapusnak, jó debütálás volt..." Talán már akkor felfigyeltek rá az UTE vezetői, de csak évekkel később lett a fővárosi csapat játékosa. Ott is akadtak felejthetetlen pillanatok (FTC-Újpest 0-3), viszont amire a legbüszkébb, az mégis a családja. Belvon Attila augusztus 15-én ünnepelte negyvenedik születésnapját.
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Nyerj három csomag Tchibo kávét a holvegyekitalt.hu-tól!

Érték: 1.800 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft