Békéscsaba hírei
Három hónap áll a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület rendelkezésére, hogy elkészítse a Békéscsaba-Belényes közötti kerékpárút fejlesztésének első ütemére vonatkozó pályázati dokumentációt. Kovács Krisztián, az egyesület munkaszervezeti vezetője a hír6-nak elmondta, a teljes, 70 kilométeres kerékpárút kivitelezési tervei már korábban elkészültek, de a korlátozott források miatt most csak bizonyos szakaszok megépítésére adják be a pályázatot. Sikeres elbírálás esetén, leghamarabb jövőre kezdődhetnek el a munkák.
Kedd óta különös lények settenkednek a megyeszékhely bevásárlóközpontja körül. Kommunikációjuk, a fúvós hangszerekből előcsalt hangok, egy különleges kódra épülnek, amelyek leginkább csak számukra megfejthetők. Azonban a csöveken csillognak a pom-pom lányok. 
A Békéscsabai Árpád Fürdő -, mint azt a fürdő üzemmérnökség-vezetője, Zsadon Endre a hir6nak elmondta - ez év május elsejétől a város tulajdonában, és a Vagyonkezelő Zrt. kezelésében áll. Egy meleg, hétköznapi nyári napon akár másfél millió forint, viszont egy hűvösebb napon, mintegy 150 - 160 ezer forintra tehető a strand bevétele. Továbbá megtudtuk nagy fejlesztések előtt állnak. Valamint a korábban a Vízmű Zrt. tulajdonában álló fürdő jelenleg éves szinten 50 milliós árbevételt produkál a korábbi tulajdonos számára
Eltökéltek a békéscsabai drukkerek. Kedvenc csapatukért még azt is vállalják, hogy harminc órát buszoznak Minszkbe, majd onnan haza. Az EHF Kupa fehéroroszországi meccsére szervezik az utazást, de a helyzet - mint azt Kovács Krisztiántól megtudtuk - nem olyan egyszerű, mint ahogy azt elsőre sokan gondolták.
Immár 23-ik alkalommal ad otthont a soron következő Zenei Ifjúsági Találkozónak (ZENIT) Békéscsaba. A ZENIT egy búfeledő, bohém fesztivál, amely a nyár nevű évszakban boldogan lubickol, de sajnos takarodót is fúj a népeknek.
Augusztus elsejétől hatályba lépett kormányrendelet alapján támogatják a krízishelyzetbe jutottakat. A kritériumok nagyon szigorúak, ennek ellenére mégis nagy dömpingre számítottak a városi szociálpolitikai osztályon - mintegy 2 ezer nyomtatvánnyal készültek - csak 5- 600 nyomtatványt vittek el a nehéz helyzetben élők . A döntést, - hogy a támogatásra jogosult-e a nehéz helyzetben élő személy - a Megyei Egészségbiztosítási Pénztár hozza meg.
Egy Törökországból Lengyelországba tartó, édességet szállító kamion borult az árokba a Gyula-Békéscsaba közötti reptér melletti szakaszon, hétfőn, a délelőtti órákban.
A békéscsabai szociális osztály vezetője, Tőgye Ildikó egyetért azzal az ombudsmani állásfoglalással, mely szerint az átmeneti járadékra jogosultak önrendelkezési jogát sérti, hogy a juttatás összegét egy levásárolható kártya formájában kapják meg a rászorulók.
Tehetségkutató-fesztivál keretében léptek fel Békéscsabán a Fall Attack, az Úgyse, és a S.A.D. nevű zenekarok, valamint a Sepsiszentgyörgyről érkező Silver Proof szórakoztatta még a közönséget.
Ha azt mondom: eredetileg nem is színésznek készült? Ha azt mondom: Rock Színház? Ha azt mondom: István, a király? Mindene a lovaglás! Épp úgy otthon van prózában, mint a zenében! Ha azt mondom: Madách Színház, az Operaház Fantomja? Biztosan kitalálják, Sasvári Sándor a vendégünk, akivel augusztus 15-én, Békéscsabán a Szent István Napi műsorának előkészületeinél beszélgetett a hír6 munkatársa.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft