Békéscsaba hírei
„Minden évben próbáljuk az augusztus 20-ai műsort úgy összeállítani, hogy az összhangban legyen az ünnep szellemiségével, és egyben színvonalas is legyen" - jelentette ki hétfő reggeli sajtótájékoztatóján Köles István. A békéscsabai alpolgármester hozzáfűzte, a programok teljes költsége megközelítőleg 8,5 millió forint.
A belváros rehabilitációjához kapcsolódó terveket mutatják be lakossági fórum keretében augusztus 12-én, szerdán Békéscsabán, a polgármesteri hivatal dísztermében.
Megkezdődött a pontgyűjtés az NB II-es labdarúgó-bajnokságban. Az első fordulóban a Békéscsaba 1912 Frühwald-Előre SE Vecsésen lépett pályára, és bár a bajnoki rajton túl van a csapat, a pontgyűjtést csak a következő fordulóban kezdheti meg:Vecsés-Békéscsaba 1912 Frühwald-Előre SE 2-1 (0-0).
Immár hagyományosnak tekinthető az őszi falunap, amelyet idén harmadik alkalommal rendeznek meg Békéscsaba Megyei Jogú Város VII. kerületében, Mezőmegyeren. A programokat a régi kor hangulatára, a paraszti élet bemutatására és elsősorban az emberek közösségének összekovácsolása érdekében szervezik. Az idei rendezvénynek szeptember 12-én ad otthont a városrész.
Forró nyári nap. Az enyhülést adó, késő esti órákban jól esne a kertben , vagy a teraszon kiengedni az aznapi gőzt, de akkor hirtelen meghalljuk azt az elviselhetetlen zümmögést, amely felénk közelít, az arcunkra repül és a vérünket akarja. Lendül a kezünk, és általában magunknak keverünk le egy pofont, mert a kis komisz meglépett, és véget vet pihenésünknek.
A város egyik fele csatornázott a másik fele nem. A bővítésre eddig közel 650 millió forintot fizetett be a lakosság, amelyet a Békéscsabai Vízközmű Társulat kezel. A végleges összeget, amely várhatóan 1,3 milliárdot tesz majd ki, 2011 végére a társulatnak át kell adnia az önkormányzat számára.
Új szezon, új remények. Szombaton indul a 2009-2010-es, NB II-es labdarúgó-bajnokság. A keleti-csoport küzdelmeiben a Békéscsaba 1912 Frühwald-Előre SE érdekelt, amely a tavalyival azonos létszámú kerettel kezdi meg a küzdelmeket. Bár voltak változások a csapatban, világraszóló igazolásról nem beszélhetünk. Ettől függetlenül Belvon Attila vezetőedző bízik a jó szereplésben, szerinte a célkitűzésként meghatározott hatodik-nyolcadik hely környéke elérhető eredmény.
Infarktus? Agyvérzés? Valószínűleg mindannyiunk szűkebb, vagy tágabb családi környezetében, vagy baráti, ismeretségi körében már lecsaptak, korunk civilizációs betegségei, amelyek végzetes kimenetelűek is lehetnek. Ha a beteg életben marad, de a rehabilitációs, kórházi ambuláns kezeléseken való részvételre rossz egészségügyi állapota miatt még nem képes, akkor jelentős segítséget nyújthat a hozzátartozóknak megyénkben két szervezet is.
Előzetes letartóztatásba helyezte a Békéscsabai Városi Bíróság azt a 37 éves gyulai férfit, aki vasárnap éjszaka erőszakoskodott egy nővel Békéscsabán. A támadót a békéscsabai rendőrök az elkövetés után néhány órával előállították - tájékoztatta a hír6-ot Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
Észrevettük, hogy az Élővíz-csatorna békéscsabai, Lencsési lakótelep mögötti szakaszán két fűzfát is a vízre borított még július elején a vihar. Valamint a parton is egy öreg, kicsavart fa éktelenkedik.
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft