Békéscsaba hírei
Megtévesztéssel próbálnak ismeretlenek bejutni a békéscsabai idősek lakásaiba. Mint az önkormányzat sajtóreferensétől megtudtuk, Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala részéről azonnali, magasabb összegű készpénz juttatást felajánló házalók járják a települést. Botyánszki Mária elmondta, a polgármesteri hivatal ilyen módon támogatást nem nyújt.
Több, mint kétszer annyi forrásigény érkezett a kis- és középvállalkozásokat támogató gazdaságélénkítő pályázatra, mint tavaly - nyilatkozta a Hír6-nak Mezei Zsolt képviselő, a a békéscsabai Városfejlesztési Környezetgazdálkodási és Mezőgazdasági Bizottság tagja. A képviselő elmondta, túl vannak az elbírálásán, jelenleg a sikeres pályázókkal folyik a szerződéskötés.
A békéscsabai tűzoltó-parancsnokság a 2009. június 2-i ünnepélyes átadáskor vehette át az új AQUARIUS vízszállító gépjárművet, mely egy 2007-ben benyújtott pályázat eredménye. A jármű megérkezésével egy hasonló kategóriájú, de 29 éves, és az utóbbi időben gyakran meghibásodó jármű kerül kiváltásra.
Megérkeztek kedden délután a Békés megyei önkormányzat épületébe a vasárnapi Európa parlamenti választás eszközei. A szavazóköri dobozokat, szavazószelvényeket, ellenőrző lapokat, kötegelő zsinórt, jegyzőkönyvet, és egyéb kötelező kellékeket innen továbbítják a szavazókörökhöz.
Sikeres négy nap után zárta kapuit hétfőn este a XVII. Csaba Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásár. Arról még nincsenek pontos adatok, hogy hány látogató fordult meg a vásár területén, de abban szervezők és kiállítók maximálisan egyetértenek, hogy újjáéledt idén a rendezvény. A vásárigazgatót egy gyorsmérleg megvonására kértük.
Ukrán jobbátlövővel, Olha Nikolayenkoval erősít a következő szezonra a Sonepar-Békéscsaba ENKSE NB I-es női kézilabda-csapata. A gárda egy évre szóló szerződést kötött az idegenlégióssal - tájékoztatta a Hír6-ot Fülöp Csaba, a klub gazdasági vezetője.
Fontos üzleti tárgyalás színhelye volt a XVII. Csaba Expo vasárnap délután. Itt folytatott ugyanis egyeztetést Vladimir Culea, a Nemzetközi Temesvár Expo ügyvezető-igazgatója és Váradi Zoltán, a Csaba Expo vásárigazgatója. A megbeszéléseket követően a két fél arról nyilatkozott a Hír6-nak, hogy ősszel, közös szervezésben hozzák létre Temesváron, a nemzetek kulturális és gasztronómiai fesztiválját.
Mindössze harminc percre volt szüksége a Békéscsabai Előre 1912 SE-nek ahhoz, hogy bebiztosítsa győzelmét az NB II sereghajtója ellen. A labdarúgó bajnokság hétvégi fordulójában a lilák újabb lépést tettek a bennmaradás felé.
Az idei bajnokság utolsó mérkőzésén lép ma pályára 18 órától a Sonepar-Békéscsabai Előre NKSE női kézilabda-csapata a Ferencváros otthonában. A rájátszás felsőházában már korábban eldőlt, hogy a Győr szerezte meg a bajnoki címet, a lila-fehérek pedig a negyedik helyen végeztek. Ettől függetlenül óriási csata várható, mert a hazaiak az ezüstéremért küzdenek.
Titkon sok békéscsabai reménykedett benne, hogy a Ferencváros otthonában meglepetést szerezve, győzelemmel búcsúzik a 2008-2009-es bajnokságtól a békéscsabai női kézilabda-csapat. Az utolsó találkozón a siker elmaradt, de nincs szégyenkezni valójuk a lányoknak.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Bomba nyeremény! Nyerj 24 db Bombát az SCM Kft-től!

Érték: 3.816 Ft Játszom
Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Nyerj Adrienn Kozmetikájától Ilcsi-féle hidratáló elixírt!

Érték: 3.200 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó